Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Second train with 840 metric tonnes of onion arrives in Delhi
Onions to be released in Azadpur Mandi to augment availability, part stock to retail for Rs 35 per kg
Train carrying another 840 metric tonnes of onion from Nashik to reach Guwahati
30 OCT 2024 2:49PM by PIB Delhi
Today another 840 MT of onions procured by National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India (NAFED) under the price stabilization fund of Department of Consumer Affairs has arrived at Kishanganj Railway Station of Delhi for disposal in Delhi-NCR. This is the second bulk transportation of onions by train to Delhi-NCR after NCCF brought 1,600 MT of onions to Kishanganj Station on 20th October, 2024 by Kanda express. Most of the onions will be released in Azadpur Mandi to augment overall availability in the market while part of the stock will go for retail sale at Rs 35 per kg.
The impact of bulk disposal of onion at Azadpur Mandi may be seen at graph given below:
Bulk transportation of onions by rail rake has been adopted, for the first time, for a timely, reliable and cost-effective delivery of onions to various regions. NAFED had earlier transported 840 MT of onions by rail rake from Nashik which arrived at Chennai on 26th October, 2024. Another rail rake from Nashik to Guwahati has left Nashik early this morning with 840 MT of onions procured by NCCF. Bulk shipments by rail augments the continuous transportation of onions by trucks across the country.
The government had procured 4.7 lakh tons of rabi onion for the price stabilization buffer this year, and started the release from 5th September, 2024 through retail sale at Rs 35 per kg and also through bulk sales in major mandis across the country. Till date over 1.40 lakh tonnes of onion in the buffer have been dispatched from Nashik and other source centres to consuming centres through trucks by road transport. As on date, NCCF has covered 104 destinations in 22 States and NAFED covered 52 destinations in 16 States in their onion disposal. The agencies have also partnered with retail chains such as SAFAL, Kendriya Bhandar and Reliance Retail for distribution of onions to retail consumers at Rs 35 per kg. In addition, 86,500 MT of onion has been allotted to 9 States Governments/Cooperative Societies for retail distribution.
Since the start of onion disposal till date, the retail prices of onion have substantially stabilized in major States such as Andhra Pradesh, Maharashtra, Karnataka, UP, Tamil Nadu and Delhi. All-India average retail prices remained largely stable during October. The onion shipment by rail to Guwahati will enhance availability in North-eastern States and is expected have dampening impact on prices in the region and also on the all-India average. Mandi prices in Nashik mandi also declined from the peak of Rs.47 per kg on 24th September and is currently at 40 kg on 29th October, 2024.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
তিলহৌ মেত্রিক তন ৮৪০ গা লোইননা অনিশুবা ত্রেন দিল্লীদা থুংখ্রে
তিলহৌশিং অসি মরাং কায়না ফংনবগীদমক অজাদপুর অন্দিদা থাদোক্কনি, শরুক খরনা স্তোক্তগী রিতেলদা কিলোদা লুপা ৩৫দা ফংহনগনি
তিলহৌ মত্রিক তন ৮৪০ পুবা অতোপ্পা ত্রেনসু নাশিক্তগী গুৱাহাতি য়ৌখ্রে
30 OCT 2024 2:49PM by PIB Imphal
ঙসি নেসনেল এগ্রিকলচরেল কোওপরেতিব মার্কেতিং ফেদরেসন ওব ইন্দিয়া (নাফেদ)না দিপার্ত্মেন্ত ওব কঞ্জুমর এফিয়র্সকী প্রাইস স্তেবিলাইজেসন ফন্দগী মখাদা লৈবা তিলহৌ মেত্রিক তন ৮৪০ দিল্লী-এন.সি.আর.দা থাদোক্নবগীদমক দিল্লীগী কিশানগঞ্জ রেলৱে স্তেসনদা থংখ্রে। মসিনা এন.সি.সি.এফ.না কান্দা এক্সপ্রেসতা ওক্তোবর ২০, ২০২৪দা কিশানগঞ্জ স্তেসন্দা তিলহৌ এম.তি. ১৬০০ পুরকখ্রবা মতুংদা দিল্লী এন.সি.আর.দা তিলহৌ বল্ক ওইনা পুরকপা অনিশুবনি। হায়রিবা তিলহৌশিং অসিদগী অয়াম্বনা অজাদপুর মন্দিদা থাদোক্তুনা মরাং কায়না ফংহন্নবগীদমক কিলোদা লুপা ৩৫দা রিতেলদা ফংহনগনি।
অজাদপুর মন্দিদা তিলহৌ বল্ক ওইনা ফংহনবগী শাফু অসি মখাগী গ্রাফ অসিনা তাক্লিঃ
তিলহৌশিং রেলগী রেক্তা বল্ক ওইনা পুথোক পুশিন তৌনবগী থবক ইহান হানবা ওইনা মতম চানা ফংহন্নবা, থাজবা পীনবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা তিলহৌ শেল চঙদনা ফংহন্নবা লৌখৎখি। নাফেদনা মমাংদা নাশিক্তগী রেল রেক্তা তিলহৌ মেত্রিক তন ৮৪০ পুদুনা ওক্তোবর ২৬, ২০২৪দা চেন্নৈদা থুংখি। নাশিক্তগী গুৱাহাতি ফাওবগী অতোপ্পা রেল রেক অমা ঙসি অঙনবা শরুক্তা এন.সি.সি.এফ.না তিলহৌ মেত্রিক তন ৮৪০ লৈদুনা থাদোকখি। বল্ক ওইনা পুবগী থবক অসিনা লৈবাক শীনবা থুংবদা তিলহৌ ত্রক্তা পুথোক পুশিন তৌবদা শক্তি হাপ্লগনি।
লৈঙাক অসিনা রবিগী তিলহৌ চহি অসিগী প্রাইস স্তেবিলাইজেসন বফরগীদমক তন লাখ ৪.৭ লৈশিনখি, অমসুং সেপ্তেম্বর ৫, ২০২৪ দগী রিতেলদা কিলোদা লুপা ৩৫ দা থাদোকপা হৌখি। হৌজিক ফাওবদা বফরদা তিলহৌ তন লাখ ১.৪০ নাশিক্তগী থাদোকখ্রে। হৌজিক ফাওবদা এন.সি.সি.এফ.না রাজ্য ২২দা মফম ১০৪ কোনশিল্লি অমসুং নাফেদনা রাজ্য ১৬ তা মফম ৫২ কোল্লি। এজেন্সীশিংনা রিতেল চেনশিংগা হায়বদি সাফাল, কেন্দ্রিয়া ভান্দার, অমসুং রিলাইএন্স রিতেলগা খুৎশম্নদুনা রিতেল কঞ্জুমরদা কিলোদা লুপা ৩৫ দা থাদোক্নবা মপাং ওইরি। মসিগী মথক্তা, তিলহৌ মেত্রিক তন ৮৬,৫০০ রাজ্য সরকার/কোওপরেতিব সোসাইতী ৯দা রিতেল ওইনা য়োন্নবগীদমক পীখ্রে।
তিলহৌ থাদোকপা হৌখিবদগী হৌজিক ফাওবদা, তিলহৌগী রিতেলগী মমল অসি মরুওইবা রাজ্যশিং হায়বদি অন্ধ্র প্রদেশ, মহারাস্ত্র, কর্নাতাকা, য়ু.পি., তমিল নাদু অমসুং দিল্লীদা হন্থরে। ভারত পুম্বগী চাংচৎতা লৈবা রিতেলগী মমল অসি ওক্তোবর থাদা চাং অমদা লৈখি। রেলনা গুৱাহাতিদা তিলহৌ থাবগী থবকনা অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যশিংদা মরাং কায়না ফংবা হেনগৎহল্লগনি অমসুং মমলদা চাউনা শাফু পীরগনি। নাশিক্কী মন্দিশিংগী মমলসু সেপ্তেম্বরদা কিলোদা লুপা ৪৭ লৈরম্বদগী ওক্তোবর ২৯, ২০২৪ ফাওবদা কিলোদা লুপা ৪০দা লৈরে।