পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী নীতিন গাডকাৰীয়ে ৰাজ্যসমূহৰ মুখ্যমন্ত্ৰী আৰু জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলৰ সৈতে উচ্চ পৰ্যায়ৰ বৈঠকত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ৰাজ্যসমূহৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথসমূহৰ পৰ্যালোচনা কৰে
শ্ৰী গাডকাৰীয়ে অৰুণাচল প্ৰদেশত ১৫ টা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্প, মণিপুৰৰ ৩৮ টা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্প আৰু ত্ৰিপুৰাত ১৬ টা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্পৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে সময়মতে সম্পূৰ্ণ কৰি, উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ সংযোগ বৃদ্ধি আৰু অৰ্থনৈতিক বিকাশৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে
21 OCT 2024 8:51PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰী শ্ৰী নীতিন গাডকাৰীয়ে আজি দিল্লীত উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহ যেনে অৰুণাচল প্ৰদেশ, মণিপুৰ, ত্ৰিপুৰা আৰু নাগালেণ্ডৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ পৰ্যালোচনা কৰে। কেন্দ্ৰীয় সংসদীয় পৰিক্ৰমা আৰু সংখ্যালঘু পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী শ্ৰী কিৰেন ৰিজিজু আৰু অৰুণাচল প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী পেমা খাণ্ডু, মণিপুৰৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী এন বীৰেন সিং আৰু ত্ৰিপুৰাৰ মুখ্যমন্ত্ৰী ড০ মানিক সাহাও বৈঠকত উপস্থিত আছিল। কেন্দ্ৰীয় পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী অজয় তামতা আৰু শ্ৰী হৰ্ষ মালহোত্ৰাও মন্ত্ৰালয়ৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলৰ সৈতে উপস্থিত আছিল।
শ্ৰী নীতিন গাডকাৰীয়ে এক্স-ত কেইবাটাও পোষ্টৰ জৰিয়তে এইসমূহৰ বিষয়ে অৱগত কৰে, যিবোৰ তলত পুনৰ দাঙি দৰা হৈছে: -
১. অৰুণাচল প্ৰদেশ
শ্ৰী গাডকাৰীয়ে লিখে, “কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী কিৰেন ৰিজিজু জী, কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী অজয় তামতা জী, শ্ৰী এইচডি মালহোত্ৰা জী অৰুণাচল প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী পেমা খাণ্ডু জী আৰু দিল্লীৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলৰ সৈতে অৰুণাচল প্ৰদেশত চলি থকা ১৫ টা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্পৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰোঁ। গুৰুত্বপূৰ্ণ আন্তঃগাঁথনি সময়মতে সম্পূৰ্ণ হোৱাটো নিশ্চিত কৰাৰ বাবে উন্নয়ন ত্বৰান্বিত কৰা, গতিশীলতা বৃদ্ধি আৰু উত্তৰ-পূব অঞ্চলত অৰ্থনৈতিক বিকাশ ক্ষিপ্ৰ কৰাৰ প্ৰতি আমাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি সৱল কৰাৰ ওপৰত এই আলোচনা কেন্দ্ৰীভূত হয়।
তেওঁ অৰুণাচল প্ৰদেশ সন্দৰ্ভত আন এটা পোষ্টত লিখে, “প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীৰ দূৰদৰ্শী নেতৃত্বত উন্নত আন্তঃগাঁথনি আৰু বহনক্ষম গতিশীলতাৰ সৈতে অৰুণাচল প্ৰদেশৰ ঘাইপথসমূহত বিপ্লৱ আনি, এক উজ্জ্বল ভৱিষ্যতৰ পথ প্ৰশস্ত কৰিছে।”
২. মণিপুৰ
এক্সৰ আন এটা পোষ্টত তেওঁ লিখে, “আজি দিল্লীত কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী অজয় তামতা জী, শ্ৰী এইচডি মালহোত্ৰা জী, মণিপুৰৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী এন বীৰেন সিং জী আৰু জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলৰ সৈতে মণিপুৰত ৮০৮ কিলোমিটাৰ আৱৰি চলি থকা ৩৮ টা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্পৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰোঁ। বৈঠকৰ গুৰুত্ব আছিল মণিপুৰত উন্নয়ন ত্বৰান্বিত কৰা, এই গুৰুত্বপূৰ্ণ আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্পসমূহৰ সময়মতে সম্পূৰ্ণ হোৱাটো নিশ্চিত কৰা। ইয়াৰ ফলত কেৱল যোগাযোগেই উন্নত নহয়, বৰঞ্চ অৰ্থনৈতিক বিকাশো বৃদ্ধি হ’ব, উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ উন্নতিৰ প্ৰতি আমাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ নিশ্চিত হ'ব।”
তেওঁ মণিপুৰ সন্দৰ্ভত এটা ভিডিঅ' পোষ্ট কৰি লিখে, “প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীৰ নেতৃত্বত অত্যাধুনিক আন্তঃগাঁথনিৰ সৈতে মণিপুৰৰ ঘাইপথসমূহ ৰূপান্তৰ, এক সমৃদ্ধ ভৱিষ্যতৰ বাবে বিকাশ আৰু নিৰৱচ্ছিন্ন সংযোগ মুকলি।”
৩. ত্ৰিপুৰা
শ্ৰী গাডকাৰীয়ে এক্সত আন এটা পোষ্টত লিখে, “আজি দিল্লীত কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী অজয় তামতা জী, শ্ৰী এইচডি মালহোত্ৰা জী, ত্ৰিপুৰাৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ড০ মানিক সাহা জী আৰু জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলৰ সৈতে ত্ৰিপুৰাত ৩২৪ কিলোমিটাৰ জুৰি চলি থকা ১৬ টা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্পৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰোঁ। বৈঠকত আমি ত্ৰিপুৰাত ঘাইপথ আন্তঃগাঁথনিৰ উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত দ্ৰুত গতিত গুৰুত্ব আৰোপ কৰোঁ আৰু ই অধিক বহনক্ষম আৰু ব্যয়-দক্ষ হোৱাটো নিশ্চিত কৰোঁ। এই প্ৰচেষ্টাই যোগাযোগৰ যথেষ্ট উন্নতি কৰিব, থলুৱা অৰ্থনীতি বৃদ্ধি কৰিব আৰু উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলক ৰাষ্ট্ৰীয় বিকাশৰ পৰিকাঠামোত অধিক একত্ৰিত কৰিব।”
তেওঁ তেওঁৰ এক্স হেণ্ডেলৰ পৰা আৰু পোষ্ট কৰে, “ভৱিষ্যতমুখী আন্তঃগাঁথনিৰে ত্ৰিপুৰাৰ ঘাইপথসমূহ পুনৰ নিৰ্মাণ, প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীৰ দূৰদৰ্শী নেতৃত্বত বিকাশ, নিৰৱচ্ছিন্ন গতিশীলতা আৰু সমৃদ্ধিৰ পথ প্ৰশস্ত।”

Ministry of Road Transport & Highways
Union Minister Sh. Nitin Gadkari Reviews National Highways of North Eastern States in High-Level Meeting with States CMs and Senior Officials
Sh. Gadkari Reviews Progress of 15 National Highway Projects in Arunachal Pradesh, 38 National Highway Projects in Manipur and 16 National Highway Projects in Tripura
Union Minister stresses on Timely Completion, Boosting North-East Connectivity and Economic Growth
21 OCT 2024 8:51PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari reviewed National Highways of North Eastern States namely Arunachal Pradesh, Manipur, Tripura and Nagaland in Delhi today. Union Minister of Parliamentary Affairs and Minority Affairs Sh. Kiren Rijiju and Chief Minister of Arunachal Pradesh Sh. Pema Khandu, Chief Minister of Manipur Sh. N Biren Singh and Chief Minister of Tripura Dr. Manik Saha were also present in the meeting. Union Ministers of State for Road Transport and Highways Sh. Ajay Tamta and Sh. Harsh Malhotra were also present along with senior officers of the ministry.
Sh. Nitin Gadkari informed about these through a series of posts on X which are reproduced below: -
1. Arunachal Pradesh
Shri Gadkari wrote, “Reviewed the progress of ongoing 15 National Highway projects spanning over 423 Km in Arunachal Pradesh along with Union Minister Shri Kiren Rijiju Ji, Union MoS Shri Shri Ajay Tamta Ji, Shri H D Malhotra Ji, Arunachal Pradesh CM, Shri Pema Khandu Ji, and senior officials in Delhi today. The discussion centered on expediting development to ensure the timely completion of critical infrastructure, reinforcing our commitment to enhancing mobility and driving economic growth in the North-east region.
He wrote in another post on Arunachal Pradesh, “Revolutionizing Arunachal Pradesh's highways with advanced infrastructure and sustainable mobility under PM Shri Narendra Modi Ji's visionary leadership, paving the way for a brighter future.”
2. Manipur
In another post on X , he wrote, “Reviewed the progress of 38 ongoing National Highway projects covering 808 kilometers in Manipur, alongside, Union MoS Shri Ajay Tamta Ji, Shri H D Malhotra Ji, Manipur CM Shri N Biren Singh Ji, and senior officials, in Delhi today. The focus of the meeting was on accelerating development in Manipur, ensuring timely completion of these vital infrastructure projects. This will not only improve connectivity but also drive economic growth, reaffirming our commitment to the advancement of the North-east region.”
He posted a video on Manipur and wrote, “Transforming Manipur's highways with cutting-edge infrastructure under PM Shri Narendra Modi Ji’s leadership, unlocking growth and seamless connectivity for a prosperous future.”
3. Tripura
Sh. Gadkari wrote in another post on X, “Reviewed the progress of 16 ongoing National Highway projects spanning 324 km in Tripura with Union MoS Shri Ajay Tamta Ji, Shri H D Malhotra Ji, Tripura CM Shri Dr Manik Saha Ji, and senior officials in Delhi today. In the meeting, we emphasized fast-tracking the development of highway infrastructure in Tripura, ensuring it is more sustainable and cost-efficient. These efforts will significantly improve connectivity, boost local economies, and further integrate the North-east into the national growth framework.”
He further posted from his X handle, “Revamping Tripura’s highways with futuristic infrastructure, paving the way for growth, seamless mobility, and prosperity under PM Shri Narendra Modi Ji’s visionary leadership.”