প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অহা ২০ অক্টোবৰত বাৰাণসী ভ্ৰমণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৬,১০০ কোটি টকাতকৈ অধিক ব্যয় সাপেক্ষে বিভিন্ন বিমানবন্দৰ প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰ জে শংকৰ চকু চিকিৎসালয় উদ্বোধন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাৰাণসীত কেইবাটাও উন্নয়নমূলক পদক্ষেপো উদ্বোধন কৰিব
19 OCT 2024 5:40PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অহা ২০ অক্টোবৰত বাৰাণসী ভ্ৰমণ কৰিব। দিনৰ প্ৰায় ২ বজাত তেওঁ আৰ জে শংকৰ চকু চিকিৎসালয় উদ্বোধন কৰিব। ইয়াৰ পিছত, বিয়লি প্ৰায় ৪:১৫ বজাত তেওঁ বাৰাণসীত কেইবাটাও উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰ জে শংকৰ চকু চিকিৎসালয় উদ্বোধন কৰিব। এই চিকিৎসালয়খনত বিভিন্ন চকুৰ ৰোগৰ বাবে বিস্তৃত পৰামৰ্শ আৰু চিকিৎসাৰ ব্যৱস্থা উপলব্ধ হ’ব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই উপলক্ষে উপস্থিত জনসাধাৰণক সম্বোধনো কৰিব।
বিমান সংযোগ বৃদ্ধিৰ প্ৰতিশ্ৰুতি অনুসৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ২৮৭০ কোটি টকা ব্যয়েৰে বাৰাণসীৰ লাল বাহাদুৰ শাস্ত্ৰী আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিমানবন্দৰৰ ৰাণৱে সম্প্ৰসাৰণ, নতুন টাৰ্মিনেল ভৱন নিৰ্মাণ আৰু সংশ্লিষ্ট কামৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। তেওঁ আগ্ৰা বিমানবন্দৰত ৫৭০ কোটি টকাৰো অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ হ’বলগীয়া, দৰভংগা বিমানবন্দৰত প্ৰায় ৯১০ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ হ’বলগীয়া আৰু বাগডোগ্ৰা বিমানবন্দৰত প্ৰায় ১৫৫০ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ হ’বলগীয়া চিভিল এনক্লেভৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰেৱা বিমানবন্দৰ, মা মহামায়া বিমানবন্দৰ, অম্বিকাপুৰ আৰু সৰসাৱা বিমানবন্দৰৰ নতুন টাৰ্মিনেল ভৱন উদ্বোধন কৰিব, যাৰ মুঠ ব্যয় ২২০ কোটি টকাৰো অধিক। এই বিমানবন্দৰসমূহৰ যাত্ৰী অহা-যোৱাৰ সৈতে জড়িত সংযুক্ত ক্ষমতা বছৰি ২.৩ কোটিতকৈ অধিক যাত্ৰীৰ হ’বগৈ। এই বিমানবন্দৰসমূহৰ ডিজাইন, অঞ্চলটোৰ ঐতিহ্য গঠনৰ সাধাৰণ উপাদানসমূহৰ দ্বাৰা প্ৰভাৱিত আৰু ডিজাইনত তাৰ অনুকৰণ কৰা হৈছে।
ক্ৰীড়াৰ বাবে উচ্চমানৰ আন্তঃগাঁথনি প্ৰদানৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খেলো ইণ্ডিয়া আঁচনি আৰু স্মাৰ্ট চিটি মিছনৰ অধীনত ২১০ কোটি টকাৰো অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মিত বাৰাণসী ক্ৰীড়া কমপ্লেক্সৰ পুনৰ উন্নয়নৰ দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় পৰ্যায়ৰ শুভাৰম্ভ কৰিব। এই প্ৰকল্পৰ লক্ষ্য হৈছে এটা অত্যাধুনিক ক্ৰীড়া কমপ্লেক্স নিৰ্মাণ, য’ত থাকিব ৰাষ্ট্ৰীয় উৎকৃষ্টতাৰ কেন্দ্ৰ, খেলুৱৈৰ হোষ্টেল, ক্ৰীড়া বিজ্ঞান কেন্দ্ৰ, বিভিন্ন ক্ৰীড়া অনুশীলনৰ খেলপথাৰ, ইনড’ৰ শ্বুটিং ৰেঞ্জ, কম্বেট ক্ৰীড়া খেলপথাৰ ইত্যাদি। তেওঁ লগতে লালপুৰৰ ড০ ভীমৰাও আম্বেদকাৰ ক্ৰীড়া ষ্টেডিয়ামত ১০০খন বিচনাযুক্ত ছোৱালী আৰু ল’ৰাৰ হোষ্টেল আৰু ৰাজহুৱা মণ্ডপ (পেভিলিয়ন) উদ্বোধন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সাৰনাথত বৌদ্ধ ধৰ্মৰ সৈতে জড়িত অঞ্চলসমূহৰ বাবে পৰ্যটন উন্নয়নৰ কাম উদ্বোধন কৰিব। এই উন্নীতকৰণসমূহৰ ভিতৰত আছে পথচাৰীৰ বাবে অনুকূল পথ নিৰ্মাণ, নতুন নলাৰ লাইন আৰু উন্নত নিষ্কাশন ব্যৱস্থা, স্থানীয় হস্তশিল্প বিক্ৰেতাক উদ্গনি দিবৰ বাবে আধুনিক ডিজাইনৰ ভেণ্ডিং কাৰ্টৰ সৈতে সংগঠিত ভেণ্ডিং ষ্টেণ্ড ইত্যাদি।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বানাসুৰ মন্দিৰ আৰু গুৰুধাম মন্দিৰত পৰ্যটন উন্নয়নৰ কাম, উদ্যানৰ সৌন্দৰ্যবৰ্ধন আৰু পুনৰ উন্নয়ন আদিৰ দৰে আন কেইবাটাও পদক্ষেপৰো উদ্বোধন কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to visit Varanasi on 20th October
PM to inaugurate and lay foundation stone of multiple airport projects worth over Rs 6,100 crore
PM to inaugurate RJ Sankara Eye Hospital
PM to also inaugurate multiple development initiatives in Varanasi
19 OCT 2024 5:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Varanasi on 20th October. At around 2 PM he will inaugurate RJ Sankara Eye Hospital. Thereafter, at around 4:15 PM, he will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects in Varanasi.
Prime Minister will inaugurate the RJ Sankara Eye Hospital. The hospital will offer comprehensive consultations and treatments for various eye conditions. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
In line with his commitment to boost connectivity, Prime Minister will lay the foundation stone for expansion of airport runway and construction of a new terminal building and allied works of Lal Bahadur Shastri International Airport, Varanasi worth around Rs 2870 crore. He will also lay the foundation stone of New Civil Enclave at Agra airport worth more than Rs 570 crore, at Darbhanga airport worth around Rs 910 crore and at Bagdogra airport worth around Rs 1550 crore.
Prime Minister will inaugurate new terminal buildings of Rewa Airport, Maa Mahamaya Airport, Ambikapur and Sarsawa Airport worth over Rs 220 crore. The combined passenger handling capacity of these airports will increase to more than 2.3 crore passengers annually. The designs of these airports are influenced and derived from the common elements of heritage structures of the region.
In line with his vision to provide top-quality infrastructure for sports, Prime Minister will inaugurate Phases 2 and 3 of redevelopment of Varanasi Sports Complex worth over Rs 210 crore under Khelo India scheme and the Smart City Mission. The project aims to create a state-of-the-art sports complex featuring a National Centre of Excellence, players’ hostels, sports science centre, practice fields for various sports, indoor shooting ranges, combat sports arenas among others. He will also inaugurate 100-bed girls’ and boys’ hostels and a public pavilion at Dr. Bhimrao Ambedkar Sports Stadium, Lalpur.
Prime Minister will inaugurate tourism development works of Buddhism related areas in Sarnath.These enhancements include the construction of pedestrian-friendly streets, new sewer lines and upgraded drainage system, organised vending zone with modern designer vending carts to promote local handicraft vendors, among others.
Prime Minister will also inaugurate multiple other initiatives like tourism development works at Banasur Temple and Gurudham Temple, beautification and redevelopment of parks etc.