প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ওক্তোবর ২০ দা বারানসীদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৬,১০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা এয়রপোর্ত প্রোজেকশিং শঙ্গানি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা আর.জে সঙ্কারা আই হোস্পিতাল শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা বারানসীদা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংশু হৌদোক্কনি
19 OCT 2024 5:40PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ওক্তোবর ২০ দা বারানসীদা চৎকনি। নুংথিলগী পুং ২ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা আর.জে সঙ্কারা আই হোস্পিতাল শঙ্গাগনি। তুংদা, নুংথিলগী পুং ৪:১৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গানি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা আর.জে সঙ্কারা আই হোস্পিতাল শঙ্গাগনি। হোস্পিতাল অসিনা তোঙান-তোঙানবা মীৎকী অনাবশিং লায়েংগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
লম্বী-থোং ফগৎহন্নবা মহাক্না থাজবা পীখিবগী মতুংইন্না, এয়রপোর্ত রনৱে পাকথোক্নবা অমসুং অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অমা শানবা অমসুং লুপা করোর ২৮৭০ রোমগী লাল বহাদুর শাস্ত্রি ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত, বারানসীগী মরী লৈনবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না অগ্রা এয়রপোর্ততা লুপা করোর ৫৭০, দরভঙ্গা এয়রপোর্ততা লুপা করোর ৯১০ অমসুং বাগদোগ্রা এয়রপোর্ততা লুপা করোর ১৫৫০গী নিউ সিবিল ইনক্লেপ শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২২০গী রেৱা এয়রপোর্ত, মা মহাময়া এয়রপোর্ত, অম্বিকাপুর অমসুং সারসাৱা এয়রপোর্তকী অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিংশিং শঙ্গাগনি। হায়রিবা এয়রপোর্তশিং অসিগী অপুনবা চহিদা পেসেঞ্জর চৎথোক-চৎশিন তৌবা য়াবা অসি পেসেঞ্জর করোর ২.৩ হেনগনি। লমদম অসিগী অরিবা বিল্দিংশিংদগী লৌদুনা হায়রিবা এয়রপোর্তশিং অসি দিজাইন তৌখিবনি।
মগুন লৈবা শান্নবগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংহন্নবা মহাক্না থাজবা পীখিবগী মতুংইন্না, খেলো ইন্দিয়া স্কিম অমসুং স্মার্দ সিতি মিসনগী মখাদা লুপা করোর ২১০ রোম চঙনা বারানসী স্পোর্তস কমপ্লেক্স অমুক হন্না শেমগৎপগী ফেজ-২ অমসুং ফেজ-৩ প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। প্রোজেক অসিগী পান্দমদি নেসেনেল সেন্তর ওফ এক্সলেন্স অমা, শান্নরোয়শিংগী হোস্তেলশিং, স্পোর্তস সাইন্স সেন্তর, তোঙান-তোঙানবা মশান্নশিংগী প্রাক্তিস ফিল্দ ইন্দোর সুতিং রেঞ্জশিং, কম্বেৎ স্পোর্তস এরেনা য়াওরবা অনৌবা মখলগী স্পোর্তস কমপ্লেক্স অমা শেমগৎনবা পান্দম থম্লি। মহাকনা ফমুং ১০০ লৈবা নুপীমচাশিং অমসুং নুপামচাশিংগী হোস্তেলশিং অমসুং দোক্তর ভিমরাও অম্বেদকার স্পোর্তস স্তদিয়ম, লালপুরদা পব্লিক পেভিল্লিয়ন অমা শঙ্গাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা সরনাথতা বুদ্ধিজমগা মরী লৈনবা তুরিজম চাউখৎনবা থবকশিং শঙ্গাগনি। হায়রিবা থবকশিং অসিগী মনুংদা খোঙনা চৎপা মীওইশিং নুংঙাইনবা লম্বীশিং শেমগৎপা, অনৌবা সিৱের লাইনশিং অমসুং খোংবালশিং ফগৎহনবা, ভেন্দিং জোন অমসুং লমদম অদুগী হেন্দিক্রাফ য়োকখৎনবা অনৌবা দিজাইনগী ভেন্দিং কার্তশিং য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা বানাসুর লাইশঙ অমসুং গুরুধাম লাইশঙদা তুরিজমগী থবকশিং অমসুং পাকশিং অমুক হেন্না শেমগৎপা অমসুং মকে শেম্বগী থবকশিংশু শঙ্গাগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Varanasi on 20th October
PM to inaugurate and lay foundation stone of multiple airport projects worth over Rs 6,100 crore
PM to inaugurate RJ Sankara Eye Hospital
PM to also inaugurate multiple development initiatives in Varanasi
19 OCT 2024 5:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Varanasi on 20th October. At around 2 PM he will inaugurate RJ Sankara Eye Hospital. Thereafter, at around 4:15 PM, he will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects in Varanasi.
Prime Minister will inaugurate the RJ Sankara Eye Hospital. The hospital will offer comprehensive consultations and treatments for various eye conditions. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
In line with his commitment to boost connectivity, Prime Minister will lay the foundation stone for expansion of airport runway and construction of a new terminal building and allied works of Lal Bahadur Shastri International Airport, Varanasi worth around Rs 2870 crore. He will also lay the foundation stone of New Civil Enclave at Agra airport worth more than Rs 570 crore, at Darbhanga airport worth around Rs 910 crore and at Bagdogra airport worth around Rs 1550 crore.
Prime Minister will inaugurate new terminal buildings of Rewa Airport, Maa Mahamaya Airport, Ambikapur and Sarsawa Airport worth over Rs 220 crore. The combined passenger handling capacity of these airports will increase to more than 2.3 crore passengers annually. The designs of these airports are influenced and derived from the common elements of heritage structures of the region.
In line with his vision to provide top-quality infrastructure for sports, Prime Minister will inaugurate Phases 2 and 3 of redevelopment of Varanasi Sports Complex worth over Rs 210 crore under Khelo India scheme and the Smart City Mission. The project aims to create a state-of-the-art sports complex featuring a National Centre of Excellence, players’ hostels, sports science centre, practice fields for various sports, indoor shooting ranges, combat sports arenas among others. He will also inaugurate 100-bed girls’ and boys’ hostels and a public pavilion at Dr. Bhimrao Ambedkar Sports Stadium, Lalpur.
Prime Minister will inaugurate tourism development works of Buddhism related areas in Sarnath.These enhancements include the construction of pedestrian-friendly streets, new sewer lines and upgraded drainage system, organised vending zone with modern designer vending carts to promote local handicraft vendors, among others.
Prime Minister will also inaugurate multiple other initiatives like tourism development works at Banasur Temple and Gurudham Temple, beautification and redevelopment of parks etc.