সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
NIF না অমরাপুর, গুজরাত্তা ইন্দিয়া ইন্তরনেস্নেল সাইন্স ফেস্তিবেল (IISF)গী ১০শুবা ইদিসনগী আউতরীচ থৌরম পাঙথোকখ্রে
18 OCT 2024 3:09PM by PIB Imphal
ভারত লৈঙাক্কী দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী (DST)গী ওতোনোমস ইন্সতিত্যুসন অমা ওইরিবা, নেস্নেল ইনোভেসন ফাউন্দেসন (NIF) – ইন্দিয়ানা ওক্তোবর ১৭, ২০২৪দা অমরাপুর, গান্ধিনগরদা ইন্দিয়া ইন্তরনেস্নেল সাইন্স ফেস্তিবেল (IISF) আউতরীচ থৌরম অমা পাঙথোকখ্রে‍। তোঙান তোঙানবা চহি কাঙলুপ্তগী (চহি ১৪-১৮) মহৈরোয় ৫০০ রোম্না আউতরীচ থৌরম অদুদা শরুক য়াখি‍।
IISF না চহি খুদিংগী লৈবাকসিগী সাইন্তিফিক এচীবমেন্তশিং সেলেব্রেত তৌই অমসুং কোলাবোরেসন অমসুং ইনোভেসনগী খুদোংচাবশিং শেম্মি‍। লৈবাক শিনবা থুংনা পব্লিক ইন্সতিত্যুসনশিংনা ইন্দিয়া ইন্তরনেস্নেল সাইন্স ফেস্তিবেল (IISF)কী ১০শুবা ইদিসনগী আউতরীচ থৌরম কয়া পাঙথোক্নবা থৌরাং তৌরি‍।
IISF কী ১০শুবা ইদিসন অসিনা সাইন্তিস্ত, ইন্দস্ত্রী লুচিংবা, মহৈরোয়, অমসুং মীয়ামবু সাইন্সকী অওনবা পুরকপা ঙমগদবা মতিক নৈননবগীদমক পুনশিল্লি‍। থৌরম অসিনা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী মালেমগী লুচিংবা অমা ওইবগী ভারতকী তুংলমচৎ শেমগদবা মখন্ন-নৈনবশিং মথৌ হাপকনি‍।
আউতরীচ থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবা মহৈরোয়শিংদা IISF কী হৌরকপা, ২০১৫দগী হৌরগা লাক্লিবা মাগী খোঙচৎ, লাক্লিবা খোঙচৎসিদা ফংবা ঙমখ্রবা কয়া অমসুং লাক্কদৌরিবা IISF ২০০২৪গী মরমদা নীংথিনা খঙহনখি‍।
থৌরমদুদা ৱা ঙাংলদুনা, NIF দাইরেক্তর দোক্তর অর্বিন্দ সি রনাদেনা মহৈরোয়শিংগী মফমদা ৱেব পোর্তেল (www.iisf2024.in), প্রিন্ত, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং সোসিএল মীদিয়াদা য়াওরিবা ঈ-পাউ অসিনচিংবা IISFকা মরী লৈনবা তোঙান তোঙানবা মচাকশিং থিজিন্নবা অমসুং পাঙথোক্লিবা তোঙান তোঙানবা প্রোগ্রামশিংগী মরমদা মমুৎ তানা খঙজিন্নবা ৱাফম থমখি‍।
মহাক্না মখা তানা IISF ২০২৪গী মিসন – এ প্রোস্পেরস ভারত ইন হার্মোনী ৱিথ মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচর এন্দ নেচর, গিভিং ওপোর্চুনিতিজ ফোর ওল সিতিজন্স ওফ ওল রিজন্স তু রীচ দিয়র পোতেন্সিএল থ্রু সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী হায়বসিগী মতাঙদা শুগায়না তাকখি‍। ভারতপু সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীনা মথৌ হাপ্পা মালেমগী মেনুফেকচরিং হব অমা ওন্থোকপগী নুংদা লৈরিবা ৱাখল্লোন অমসুং মরমগী মতাঙদসু পল্লমখি‍।
মহাক্না মহৈরোয়শিংগী মফমদা স্তুদেন্ত সাইন্স ভিলেজনচিংবা প্রোগ্রামশিংগী মরমদা মখোয়দা লৈরিবা ৱাহংশিং অমসুং শরুক য়ানবগী মরমদা NIF তা হংলক্নবা পুক্নিং থৌগৎখি অমসুং মীদিয়াগী মফমদা পাউজেল শন্দোকপদা মঙ পাংনবা ৱাফম থমখি‍।
দোক্তর মাধবী জোসি, জোইন্ত দাইরেক্তর, গুজরাত বাইওতেক্নোলোজী রিছর্চ সেন্তর (GBRC), দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী (DST), গভর্নমেন্ত ওফ গুজরাত (GoG)নসু মহৈরোয়শিংগী মফমদা লাক্কদৌরিবা IISF অসিদা ইচঙ থৌনা শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎখি‍। Shri Jignesh Borisagar, Prant Secretary, VIBHA প্রন্ত সেক্রেতরী শ্রী জিগ্নেস বোরিসাগর অমসুং গ্রামভার্তি সন্সথাগী দাইরেক্তর – ত্রস্তী শ্রী অম্রুতভাই পতেলসু থৌরমদুদা শরুক য়াখি‍।
NIFকী খ্বায়দগী নৌবা ইনোভেসনশিং উৎপা একজিবিসন অমসু থৌরমদুদা পাঙথোকখি‍।

Ministry of Science & Technology
NIF organizes Outreach activity for 10th edition of the India International Science Festival (IISF) in Amarapur, Gujarat
18 OCT 2024 3:09PM by PIB Delhi
The National Innovation Foundation (NIF) - India, an autonomous Institution of the Department of Science and Technology (DST), Government of India organized an India International Science Festival (IISF) outreach event in Amarapur, Gandhinagar on October 17, 2024. Nearly 500 students of varying age groups (14-18 years) participated in this outreach program.
The IISF celebrates the country’s scientific achievements every year and creates opportunities for collaboration and innovation. A series of outreach activities of the 10th edition of the India International Science Festival (IISF) across the country are being scheduled by Public Institutions.
The 10th Edition of IISF will bring together scientists, industry leaders, students, and the public to explore the transformative power of science. The event will fuel discussions that will shape India’s future as a global leader in science and technology.
The students who participated in the outreach programme were made aware of the genesis of IISF, its journey since the year 2015, the various accomplishments on its way and details of the upcoming IISF 2024.
Speaking on the occasion, Dr Arvind C Ranade, Director, NIF, exhorted the students to explore various resources related to IISF like the web portal (www.iisf2024.in), news articles in print, electronic and social media and gain familiarity with its various programs which are being organized.
He further elaborated about the Mission of IISF 2024-- A Prosperous Bharat in Harmony with Modern Infrastructure and Nature, Giving Opportunities for All Citizens of All Regions to Reach Their Potential through Science and Technology. The idea and underlying rationale towards Transforming India into a Science and Technology driven global manufacturing hub was touched upon as well.
He encouraged students to reach out to NIF for their queries and facilitation of participation in programs like Student Science Village and requested media to help in disseminating the message.
Dr. Madhvi Joshi, Joint Director, Gujarat Biotechnology Research Centre (GBRC), Department of Science and Technology (DST), Government of Gujarat (GoG) also urged the students to actively take part in the upcoming IISF. Shri Jignesh Borisagar, Prant Secretary, VIBHA and Shri Amrutbhai Patel, Director - Trustee, Grambharti Sanstha were also present on this occasion.
An exhibition demonstrating NIF’s latest innovations was also organized on the occasion.