ঙাকশেল মন্ত্রালয়
দি.জি. পরমেশ শিবমনিনা ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দকী ২৬শুবা দিরেক্তর জেনরেল ওইরে
15 OCT 2024 11:13AM by PIB Imphal
দি.জি. পরমেশ শিবমনিনা ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ (আই.সি.জি.)গী ২৬শুবা দিরেক্তর জেনরেল ওইরে। ফ্লেগ ওফিসর অসিনা মহাক্না চহি কুন্থ্রা মঙা হেন্না পায়রম্বা মতমদা কংফাল অমসুং ঈশিং অনিমক্তা তোঙান-তোঙানবা থৌদাং কয়া পুরম্মি।
দি.জি. পরমেশ শিবমনি নেভিগেসন অমসুং দিরেক্সন্দা কা হেন্না খঙ হৈ অমসুং মহাক্কী শমুদ্রগী কমান্দশিংদা আই.সি.জি.গী মরুওইবা জহাজশিংগী মরক্তা ওফসোর পেত্রোল ভেসেল 'সামার' অমসুং ওফসোর পেত্রোল ভেসেল 'বিস্বাস্ত' য়াওনা মরুওইবা খুদিংমক চল্লি। ফ্লেগ ওফিসর অসিনা কোস্ত গার্দ রিজন (নোংপোক), কোস্ত গার্দ রিজন (নোংচুপ), কোস্ত গার্দ কম্মান্দর (ইস্তর্ন সীবোর্দ)কী মফমশিংদা থৌ পুরম্মি। মহাক নেসনেল দিফেন্স কোলেজ, ন্যু দিল্লী অমসুং দিফেন্স সর্ভিস স্তাফ কোলেজ, ৱেলিংতনগী এলুম্নস অমনি।
দি.জি. পরমেশ শিবমনিবু সেপ্তেম্বর ২০২২দা এদিসনেল দিরেক্তর জেনরেলগী ফম পীখি, অমসুং মসিগী মতুংদা মহাক কোস্ত গার্দ হেদক্বার্তর, নৈ দিল্লীদা পুখি। মহাক দিরেক্তর জেনরেল কোস্ত গার্দকী অহেনবা থৌ ওগস্ত ২০২৪দা শিনখি।
মহাক্কী মতমদা, মশক থোকপা ওপরেসন অমসুং এক্সর্সাইজ কয়া অমা লোইশিনখি মসিদা নিশা/নার্কোতিক্সকী পোৎলমশিং অমসুং লুপা করোর কয়াগী শনা ফাগৎপা, অকনবা নোংলৈ নুংশিৎ মরক্তা মেরিনরশিং কনবা, ফোরেন কোস্ত গার্দশিংগা অপুনবা এক্সর্সাইজ পাঙথোকপা, লম লানশিল্লকপগী ওপরেসন, সাইক্লোন/মহৌশাগী ওইবা অৱা অনাদা হ্যুমেনিতরিয়ানগী ওইবা মতেং পীবা অমসুং কোস্তেল সেক্যুরিতী এক্সর্সাইজশিং মায় পাক্না পাঙথোকখি।
ফ্লেগ ওফিসর অসিবু মহাক্কী মশক থোকপা থৌদাং কয়াগীদমক ২০১৪ দা তত্রকশক মেদল অমসুং ২০১৯দা রাস্ত্রপতি তত্রকশক মেদল পীদুনা ইকাইখুম্নখি। মহাকপু ২০১২দা দি.জি. কোস্ত গার্দ কম্মেন্দেসন পীখি অমসুং ২০০৯দা ফ্লেগ ওফিসর কম্মান্দিং ইন চীফ (ইস্ত) কম্মেন্দেসন পীখি।

Ministry of Defence
DG Paramesh Sivamani takes over as 26th Director General of Indian Coast Guard
15 OCT 2024 11:13AM by PIB Delhi
DG Paramesh Sivamani took over as the 26th Director General of the Indian Coast Guard (ICG). The Flag Officer, during his illustrious career spanning over three and a half decades, has served in various capacities in ashore and afloat appointments.
DG Paramesh Sivamani specialises in Navigation & Direction and his sea commands include all major vessels of ICG which include Advanced Offshore Patrol Vessel ‘Samar’ & Offshore Patrol Vessel ‘Vishwast’. The Flag Officer was at the helm of Coast Guard Region (East), Coast Guard Region (West), Coast Guard Commander Eastern Seaboard). He is an alumnus of the National Defence College, New Delhi and Defence Services Staff College, Wellington.
DG Paramesh Sivamani was elevated to the rank of Additional Director General in September 2022, and was subsequently posted at the Coast Guard Headquarters, New Delhi. He was given the additional charge of Director General Coast Guard in August 2024.
During the period, many significant operations and exercises were accomplished that includes the seizure of drugs/narcotic substances and gold worth crores of rupees, rescue of mariners during severe cyclonic storms, joint exercises with the Foreign Coast Guards, anti-poaching operations, humanitarian assistance during cyclones/naturals calamities & Coastal Security exercises.
The Flag Officer was conferred with the Tatrakshak Medal in 2014 and the President Tatrakshak Medal in 2019 for his illustrious service. He was also awarded the DG Coast Guard Commendation in 2012 and Flag Officer Commanding-in-Chief (East) Commendation in 2009.