Competition Commission of India
CCI approves the acquisition of Home and Personal Care (HPC) division of Patanjali Ayurved Limited (PAL) by Patanjali Foods Limited (PFL)
09 OCT 2024 12:01PM by PIB Delhi
Competition Commission of India has approved the acquisition of Home and Personal Care (HPC) division of Patanjali Ayurved Limited (PAL) by Patanjali Foods Limited (PFL). The proposed Combination involves the acquisition of PAL’s HPC business division (non-food business) by PFL.
PFL is engaged in processing of oilseeds, refining of crude oil for edible use, production of oil meal, food products from soya and value-added products from downstream and upstream processing. It is also engaged in the business of fast-moving consumer goods, fast moving health goods comprising mainly of food, biscuits and nutraceutical products and engaged in generation of power from wind energy and trading in various products.
PAL is engaged in in the business of manufacturing, trading, packing and labelling of ayurvedic medicines (by way of herbo mineral preparations, combining herbs and minerals); HPC items; dairy items and bulk trading of rice, etc. Their offering includes a wide range of ayurvedic products, personal care items and health supplements.
HPC division is engaged in business that encompasses the products under haircare, skincare, dental care and home care segment.
Detailed order of the Commission will follow.

কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া
পতাঞ্জলি অয়ুর্বেদ লিমিতেদ (PAL)গী হোম এন্দ পর্সনেল কেয়র (HPC) দিভিজন পতাঞ্জলি ফুদ্স লিমিতেদ (PFL)না লৌশিনবদা CCIনা অয়াবা পীখ্রে
09 OCT 2024 12:01PM by PIB Imphal
পতাঞ্জলি অয়ুর্বেদ লিমিতেদ (PAL)গী হোম এন্দ পর্সনেল কেয়র (HPC) দিভিজন পতাঞ্জলি ফুদ্স লিমিতেদ (PFL)না লৌশিনবদা কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়ানা অয়াবা পীখ্রে‍। প্রপোজ তৌরিবা পুনশিন্বগী ৱাফম অসিদা PFLনা PALগী HPC বিজিনেস দিভিজন (নন-ফুদ বিজিনেস) লৌশিনবা য়াওরি‍।
PFL না থাউ মরু প্রোসেসিং তৌবা, ক্রুদ থাউ চানবা শুংদোকপা, ওইল মীল, নুং হৱাইদগী চীঞ্জাক অমসুং দাউনস্ত্রীম অমসুং অপস্ত্রীম প্রোসেসিংদগী ভেল্যু-এদেদ প্রদক্তশিং পুথোকপগী থবক তৌরি‍। মসিনা চীঞ্জাক, বিস্কিত অমসুং ম্যুত্রাসিউতিকেল পোত্থোকশিং নম্না য়াওবা ফাস্ত-মুভিং কঞ্জ্যুমর গুদ্স, ফাস মুভিং হেল্থ গুদ্সকী বিজিনেসতসু থবক তৌরি অমসুং নুংশিৎকী ইনর্জীদগী মৈ পুথোকপা অমসুং তোঙান তোঙানবা পোত্থোকশিংদা লল্লোন ইতিক তৌবগী লমদসু থবক তৌরি‍।
PAL না অয়ুর্বেদিক হিদাক লাংথকশিং (হর্বো মিনরেল শেমদুনা, মনা মশিং অমসুং মিনরেলশিং পুনশিন্দুনা) পুথোকপা, লল্লোন ইতিক তৌবা, পেকিং অমসুং লেবেলিং; HPC পোৎলমশিং; শঙ্গোমগী পোৎলমশিং অমসুং চেঙনচিংবা চাউনা লল্লোন ইতিক্কী লমদা থবক তৌরি‍। মখোয়না পীরিবশিংদা অয়ুর্বেদিক্কী পোত্থোক, পর্সনেল কেয়র পোৎলমশিং অমসুং হকশেলগী সপ্লিমেন্তশিং য়াওরি‍।
HPC দিভিজন্না শম, উনশা, য়ারি য়াখোঙ অমসুং য়ুমগী শীজিন্নবা পোৎলমশিংগী মখাদা লৈবা পোত্থোকশিং কোনশিন্বা বিজিনেস তৌরি‍।
কম্মিসনগী মচা খায়বা ৱারোল তুংদা থোরক্কনি‍।