কোইলা মন্ত্রালয়
SECLগী অচৌবা গ্রীন ইনিসিএতিব: “এক পের মা কে নাম”গী মখাদা উ-চারা লাখ 1.46 হেন্না থাখ্রে
“স্বচ্ছতা হী সেবা” কেম্পেনগা লোয়ননা প্লান্তেসন দ্রাইব অসি শাহৌ লৈরকখি
07 OCT 2024 11:57AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ভিজনরী "এক পের মা কে নাম" কেম্পেনগা মরী লৈননা, ছত্তিসগরদা লৈবা কোল ইন্দিয়াগী সবসিদিয়রী, সাউথ ইস্তর্ন কোলফিল্দস লিমিতেদনা (SECL)না ছত্তিসগর অমসুং মধ্য প্রদেশকী মখোয়গী ওপরেস্নেল এরিয়াশিংদা য়াম্লবা উ-চারা 1,46,675 থাখ্রে। মসিগী খোঙথাং অসি জুলাই 2024দা কেন্দ্রগী কোইলা অমসুং মাইন্স মন্ত্রী শ্রী জি. কিশান রেদ্দিনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা কোল PSU পুম্নমক কোনশিন্দুনা হৌদোকখিবা লৈবাক শীনবা থুংনা প্লান্তেসন দ্রাইবকী শরুক অমনি।
SECL না ছত্তিসগরগী জিলা 8 অমসুং মধ্য প্রদেশকী জিলা 3দা প্লান্তেসন দ্রাইব পাংথোকখি, মসি হেক্তর 56 হেনবদা কোনশিল্লি। মসিগী মথক্তা, কম্পনী অসিনা মাগী মাইনিংগী মফমশিংগী মনাক্তা লৈবা কম্ম্যুনিতীশিংদা মহৌশাগী ফিভম য়েংশিন্নবা পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক্তা, উ-চারা 25,000 য়েন্থোকখি।
"এক পের মা কে নাম"গী মখাদা প্লান্তেসনগী থবকশিং অসি মরুওইবা স্বচ্ছতাগী খোঙথাং অমা ওইরিবা, 2024গী "স্বচ্ছতা হী সেবা" কেম্পেনগী শরুক অমা ওইনা মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহনখি। মসিগী থৌওং অসিগী শরুক অমা ওইনা, SECLনা অকোইবগী ফিভম ঙাক-শেন্নবা অমসুং পব্লিক ক্লিনলিনে অনিমক্কীদমক মাগী অচেৎপা ফিরেপ অসিবু মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা উ-চারা 4,200 থাখি।
মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা মরিশুবা কোইলাগী মাইন ওইরিবা SECL গী কুসমুন্দা মাইননা FY 2023-24গী মনুংদা কোইলাগী পোত্থোক তন লাখ 501 (তন মিলিয়ন 50) পুথোকপগী মঙলান অদু নীংশিংনবা নোংমা খক্তদা উ-চারা 501 থাবগী অখন্নবা মাইলস্তোন অমা শেমখ্রে। মসিনা এনভাইর্নমেন্তেল সস্তেনেবিলিতীদা প্রাইওরিতী পীরদুনা জাতি অসিগী ইনর্জীগী মথৌ তাবশিং ফংহনবদা SECLনা মীৎয়েং চংলিবা অদু উৎলি।
তুংলমচৎতা, SECLনা মথংগী চহি মঙাদা ছত্তিসগর অমসুং মধ্য প্রদেশতা পাক-শন্না প্লান্তেসন দ্রাইবশিংদা লুপা করোর 169 ইনবেস্ত তৌনবা শেম-শারি। রাজ্য ভান বিকাস নিগমগা খুৎশম্নদুনা, 2023-24 অমসুং 2027-28গী মরক্তা ছত্তিসগরদা উ-চারা লাখ 26 অমসুং মধ্য প্রদেশতা উ-চারা লাখ 12 থাবগী পান্দম থম্লি। ইনিসিএতিব অসিদা প্লান্তেসনগী চহি খুদিংগী চহি মরিগী মেন্তেননেন্স পেরিওদসু য়াওরি। মসিনা মওং চুম্না গ্রোথ লৈহনবা অমসুং উ-চারাশিং অদু হিংবা ঙমহনগনি।
এফোরেস্তেসনগী থবকশিং হেন্না য়াঙখৎহন্নবা, SECLনা য়াম্না থুনা গ্রীন কভর চাউখৎহনবদা মতেং পাংলিবা ইন্নোবেতিব জপানিজ মিয়াৱাকি তেক্নিক হৌদোকখ্রে। মসিগী পাম্বৈ অসি শীজিন্নদুনা জিভ্রা এরিয়াদা হেক্তর 2দা পাইলোৎ প্রোজেক্ত অমা হান্ননা হৌদোকখ্রে। হৌরকপা মতমদগী হৌনা, SECLনা মসিগী ওপরেস্নেল কোল বেল্তশিংদা চাউরাক্না করোর 3গী মথক্তা উ-চারা থাখ্রে, মসিনা এনভাইর্নমেন্ত সস্তেনেবিলিতীগীদমক মখা তানা লেপ্তনা হোৎনরিবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।

Ministry of Coal
SECL's Major Green Initiative: Over 1.46 Lakh Saplings Planted Under "Ek Ped Maa Ke Naam"
Plantation Drive Gains Momentum with "Swachhata Hi Seva" Campaign
07 OCT 2024 11:57AM by PIB Delhi
In alignment with the Prime Minister Shri Narendra Modi's visionary "Ek Ped Maa Ke Naam" campaign, South Eastern Coalfields Limited (SECL), Chhattisgarh-based Coal India subsidiary, has planted a staggering 1,46,675 saplings across its operational areas in Chhattisgarh and Madhya Pradesh. This initiative was part of a nationwide plantation drive, launched in July 2024 by Union Minister of Coal and Mines, Shri G. Kishan Reddy, encompassing all coal PSUs across the country.
SECL conducted the plantation drive in 8 districts of Chhattisgarh and 3 districts in Madhya Pradesh, covering more than 56 hectares. Additionally, the company distributed 25,000 saplings to communities residing near its mining areas, further encouraging environmental stewardship.
The plantation efforts under "Ek Ped Maa Ke Naam" were further strengthened as part of the 2024 "Swachhata Hi Seva" campaign, an essential cleanliness initiative. As part of this drive, SECL planted an additional 4,200 saplings, reinforcing its commitment to both environmental conservation and public cleanliness.
SECL’s Kusmunda mine, the world’s fourth-largest coal mine, set a unique milestone by planting 501 saplings in a single day to commemorate the achievement of 501 lakh tons (50 million tons) of coal production during FY 2023-24. This underscores SECL's dual focus on meeting the nation’s energy needs while prioritizing environmental sustainability.
Looking forward, SECL is set to invest Rs. 169 crores over the next five years on extensive plantation drives in Chhattisgarh and Madhya Pradesh. In partnership with the Rajya Van Vikas Nigam, the company aims to plant over 26 lakh saplings in Chhattisgarh and 12 lakh in Madhya Pradesh between 2023-24 and 2027-28. The initiative also includes a four-year maintenance period for each year of plantation to ensure proper growth and survival of saplings.
To further accelerate afforestation efforts, SECL has introduced the innovative Japanese Miyawaki technique, which promotes rapid green cover development. A pilot project has already been launched using this method over 2 hectares in the Gevra Area. Since its inception, SECL has planted over 3 crore saplings across its operational coal belts, reinforcing its ongoing commitment to environmental sustainability.