ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা হয়েং ঝার্খন্দদা লুপা করোর 83,300 হেনবগী মমল ওইবা ত্রাইবেল ৱেলফেয়র প্রোজেক্তশিং হৌদোক্কনি; শ্রী জুএল ওরামনা হজিরাবাগতা অচৌবা থৌরমগীদমক শেম-শারিবশিং য়েংশিনখ্রে
01 OCT 2024 6:56PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২৪গী ওক্তোবর ২দা হজারিবাগ (ঝার্খন্দ)দা ধরতী আবা জনজাতিয়া গ্রাম উতকর্শ হৌদোকপগী থৌরম প্রিসাইদ তৌগনি। মহাক্না অপুনবা লুপা করোর ৮৩,৩০০ হেনবগী প্রোজেক্ত কয়া অমা উরেপ উয়ুং তমগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা ত্রাইবেল কম্মুনিতীশিং শক্তি লৈহন্নবা অমসুং রাজ্য পুম্বদা রুরেল ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎনবা হোৎনরিবশিং থৌগৎলগনি।(কর্তেন রাইজর :https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2060243 )
ধরতী আবা জনজাতিয়া গ্রাম উতকর্শ অভিয়ান অসি মরুওইবা ইনিসিয়েতিব অমনি মদুনা ত্রাইবেল খুঙ্গংশিংদা হোলিস্তিক দেবেলপমেন্ত থৌগৎতুনা রিজনগী সোসিও-ইকোনোমিক লেন্দস্কেপতা ত্রান্সফোর্মেতিব ওইবা অহোংবশিং পুরকপদা মীৎয়েং থম্লি। ইনিসিয়েতিব অসিগী শরুক ওইনা জাতিদা কত্থোক্লবা প্রোজেক্তশিং অসিনা ত্রাইবেল ৱেলফেয়র অমসুং রুরেল প্রোগ্রেসতা সরকারগী ৱাশকশিং মখা তানা য়াংশিলহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীগী খোংচৎকীদমক শেম-শাবদা ত্রাইবেল এফিয়ার্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জুএল ওরামনা পুৱারী ওইরবা থৌরম অসিগীদমক শেম-শারিবশিং য়েংশিন্নবা ২০২৪গী সেপ্তেম্বর ৩০দা হজারিবাগ চৎখি। থৌরাং পুম্নমক অশোই অঙাম য়াওদনা পাংথোক্নবগীদমক শ্রী ওরামগা লোয়ননা ত্রাইবেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী অমসুং মকোকথোংবা ওফিসিয়েলশিংসু শরুক য়াখি।
মহাক্কী খোংচৎ মনুংদা, শ্রী ওরামনা থৌরম অসি অপনবা য়াওদনা পাংথোক্নবগীদমক থৌরম পাংথোক্কদবা মফম অমসুং অতোপ্পা মথৌতাবা ফেসিলিতীশিং চেকশিন্না য়েংশিনখি। মহাক্না লোকেল ওফিসিয়েলশিং অমসুং ওর্গনাইজরশিংগা লোয়ননা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমসু পাংথোকখি, মদুদা থৌরমগী শেম-শারিবশিংদা ক্বালিতী অমসুং ইফিসেন্সী লৈহন্নবা পাউতাক পীখি।

Ministry of Tribal Affairs
PM to launch Tribal Welfare Projects worth over ₹83,300 crore in Jharkhand tomorrow; Shri Jual Oram reviews preparedness for the Mega event in Hazaribagh
01 OCT 2024 6:56PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi, will preside over the launch of the Dharti Aaba Janjatiya Gram Utkarsh Abhiyan in Hazaribagh (Jharkhand), on 2nd October, 2024. He will also lay the foundation stone and dedicate to the nation multiple projects, collectively valued at over ₹83,300 crore. These projects will significantly boost efforts to empower tribal communities and enhance rural infrastructure across the State. (Curtain Raiser: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2060243 )
The Dharti Aaba Janjatiya Gram Utkarsh Abhiyan is a pivotal initiative that aims to foster holistic development in tribal villages, bringing transformative changes to the socio-economic landscape of the region. The projects dedicated to the nation as part of this initiative will further accelerate the government's commitment to tribal welfare and rural progress.
In preparation for the Prime Minister’s visit, Union Minister for Tribal Affairs, Shri Jual Oram, visited Hazaribagh on 30th September, 2024, to review the arrangements for this landmark event. Shri Oram was accompanied by the Secretary & senior officials from the Ministry of Tribal Affairs (MoTA), to ensure that all plans are being executed meticulously.
During his visit, Shri Oram conducted an in-depth inspection of the event venue and other essential facilities to ensure the smooth conduct of the event. He also chaired a high-level meeting with local officials and organizers, issuing instructions to ensure quality and efficiency in the event preparations.