Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Food and Consumer Affairs Minister of State planted sapling under “Ek Ped Maa ke Naam” campaign
03 OCT 2024 4:50PM by PIB Delhi
A plantation drive under the leadership of Hon’ble Minister of State for Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Smt. Nimuben Jayantibhai Bambhaniya was organized on 01.10.2024 at Food Corporation of India (FCI) Depot, Mayapuri, New Delhi , under the “Ek Ped Maa ke Naam” campaign.
As a part of the Swachhata Hi Sewa (SHS)- 2024 and pre-cursor to the implementation phase of Specail Campaign 4.0, the senior officers of the Department of Food and Public Distribution inspected the various sections of the Department on 01.10.2024. They also sensitized the staff about the importance of cleanliness in every day life.
Warehousing Development and Regulatory Authority distributed safety gears to Safai Mitras as a part of Swachhata Hi Seva 2024 Campaign on 01.10.2024.
National Sugar Institute (NSI), Kanpur cleaned an identified black spot (Cleanliness Target Unit) as a part of their contribution to the SHS-2024.
Indian Grain Storage Management & Research Institute (IGMRI), Hapur, cleaned the dumping yard area in front of its Staff Colony on Meerut Road and the site was transformed by filling it with soil. Additionally, a hedge was also planted to maintain the cleanliness of the area and enhance the aesthetic appeal of the location.
Details of activities by Food Corporation of India and its Regional/ Zonal Offices 01.10.2024:-
Food Corporation of India HQ, New Delhi, carried out a mass cleanliness rally at nearby areas from Headquarter to Shankar Market to Shivaji Bridge Railway Station and back to Headquarter with local vendors participating in the program. The program was flagged off by Executive Director (P) with a motivational speech on importance of Swachhata in one’s daily life and routine.
As a Swachhata Hi Seva (SHS) 2024 initiative, FCI ZO (East) conducted a Cleanliness Drive across the office premises and showed their commitment to creating of a cleaner, healthier environment and reinforcing the importance of hygiene/sanitation in our daily life.
Regional Office, Nagaland, organized mass cleanliness campaign in which their dedicated staffs and Safai Mitras participated enthusiastically.
The Employees of Regional Office, Ranchi, took out a Mass Cleanliness rally with banners and placards to promote the message of Swachhata in everyday life.
In line with activities under Swachhata Hi Seva 2024, employees of Zonal Office, Guwahati participated in a walkathon. They also removed garbage from the identified Black spot at Gandhi Manap, Guwahati.
A Mass cleanliness drive was organized by employees of Zonal Office North, Noida to show their commitment towards Swachhata.
Details of activities by Central Warehousing Corporation (CWC) under SHS 2024 on 01.10.2024:-
A cleanliness drive was organized at Central Warehouse, Surajpur during the Swachhata Abhiyan.
Cleanliness drive at Regional Office, Ahmedabad:

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
“এক পের মা কে নাম” কেম্পেনগী মখাদা ফুদ অমসুং কঞ্জুমর এফিয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রীনা উ চারা থাখ্রে
03 OCT 2024 4:50PM by PIB Imphal
কঞ্জুমর এফিয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতী নিমুবেন জয়ন্তিভাই বমভানিয়াগী লিচিং মখাদা ০১.১০.২০২৪দা নই দিল্লীগী ময়াপুরীদা লৈবা ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া (এফ.সি.আই.) দিপোদা “এক পের মা কে নাম” কেম্পেনগী মখাদা উ থাবগী খোংজং অমা চত্থখ্রে।
স্বচ্ছতা হী সেবা (এস.ঐচ.এস.)- ২০২৪ অমসুং স্পিসিয়েল কেম্পেন ৪.০গী ইমপ্লিমেন্তেসন ফেজগী মাংওইননা ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগকী মকোকথোংবা ওফিসরশিংনা ০১.১০.২০২৪দা বিভাগকী তোঙান তোঙানবা সেক্সনশিং য়েংশিনখি। মখোয়না নোংমগী পুন্সী মহিংদা লু-নানবগী মরুওইবগী মতাংদা স্তাফশিংবু সেন্সিতাইজ তৌখি।
ৱেয়রহাউজিং দেবেলপমেন্ত অমসুং রুগুলেতরী ওথোরিতীনা ০১.১০.২০২৪দা স্বচ্ছতা হী সেবা ২০২৪ কেম্পেনগী শরুক ওইনা সফাই মিত্রশিংদা সেফতী গেয়রশিং য়েন্থোকখি।
নেস্নেল সুগর ইন্সতিত্যুত (এন.এস.আই.), কানপুরনা এস.ঐচ.এস.-২০২৪দা মখোয়গী থৌদাংগী শরুক অমা ওইনা মশক খংদোক্লবা ব্লেক স্পোত (ক্লিনলিনেস তার্গেৎ য়ুনিত) অমা শেংদোকখি।
ইন্দিয়ন গ্রেন স্তোরেজ মেনেজমেন্ত অমসুং রিসর্স ইন্সতিত্যুত (আই.জি.এম.আর.আই.), হপুরনা মীরুত রোদতা লৈবা মসিগী স্তাফ কোলোনীগী মমাংগী দম্পিং য়ার্দ এরিয়াশিং শেংদোকখি অমসুং লৈবাক হৈজিন্দুনা ত্রান্সফোর্ম তৌখি। মসিগী মথক্তা, মফম অদু লু নানবা ঙাক্তুনা থম্নবা অমসুং মফম অসি ফজবা হেনগৎহন্নবা হেদজ অমসুং প্লান্ত তৌখি।
ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া অমসুং মসিগী রিজনেল/জোনেল ওফিসশিংনা ০১.১০.২০২৪দা পাংথোকখিবশিংগী অকুপ্পা ৱারোল:-
ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া ঐচ.ক্যু., নই দিল্লীনা হেদক্বাতরদগী শঙ্কর মার্কেত, শিবাজি ব্রিজরেলৱে স্তেসন অদুদগী হেদক্বাতর ফাওবগী মনাক নকপদা লৈবা মফমশিংদা লোকেল ভেন্দরশিংনা শরুক য়াদুনা মাস ক্লিনলিনেস রেলী অমা পাংথোকখি। থৌরম অদু একজিক্যুতিব দাইরেক্তর (পি)না মীওই অমগী নোংমগী পুন্সী অমসুং থৌদাংদা স্বচ্ছতাগী মরুওইবদা মোতিবেস্নেল স্পীচ অমগা লোয়ননা লমথাখি।
স্বচ্ছতা হী সেবা (এস.ঐচ.এস.) ২০২৪ ইনিসিয়েতিব অমা ওইনা, এফ.সি.আই. জেদ.ও. (ইস্ত)না ওফিস প্রেমিসেসতা ক্লিনলিনেস দ্রাইব অমা পাংথোকখি।
রিজনেল ওফিস, নগালেন্দনা মাস ক্লিনলিনেস কেম্পেন ওর্গনাইজ তৌখি মদুদা মখোয়গী দেদিকেতেদ স্তাফশিং অমসুং সফাই মিত্রশিংনা থৱাই য়াওনা শরুক য়াখি।
রিজনেল ওফিস রাঞ্চীগী এমপ্লোইশিংনা নুমিৎ খুদিংগী পুন্সীদা স্বচ্ছতাগী পাউজেল পীবা বেনরশিং অমসুং প্লেকার্দশিংগা লোয়ননা মাস ক্লিনলিনেস রেলী অমা পাংথোকখি।
স্বচ্ছতা হী সেবা ২০২৪গী মখাদা এক্তিবিতীশিংগী পরিংদা জোনেল ওফিস গুৱাহাতিগী এমপ্লোয়ীশিংনা ৱাকাথোন অমা পাংথোকখি। মখোয়না গান্ধী মনপ গুৱাহাতিদা মশক খংদোক্লবা ব্লেকস্পোতশিংদগী গার্বেজশিংসু লৌথোকখি।
জোনেল ওফিস নোর্থ, নোইদাগী এমপ্লোয়ীশিংনা স্বচ্ছতাগী মায়কৈদা মখোয়গী কমিতমেন্ত উৎনবা মাস ক্লিনলিনেস দ্রাইব অমা পাংথোকখি।
छवि
এস.ঐচ.এস. ২০২৪গী মখাদা ০১.১০.২০২৪দা সেন্ত্রেল ৱেয়রহাউজিং কোর্পোরেসন (সি.দবল্যু.সি.)না পাংথোকখিবা এক্তিবিতীশিংগী অকুপ্পা ৱারোল:-
স্বচ্ছতা অভিয়ান মনুংদা সেন্ত্রেল ৱেয়রহাউস, সুরজপুরদা ক্লিনলিনেস দ্রাৈইব অমা ওর্গনাইজ তৌখি।
রিজনেল ওফিস, অহমেদবাদতা ক্লিনলিনেস দ্রাইব: