অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
২০২৪গী ওক্তোবর ২দগী ওক্তোবর ৩১ ফাওবা দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মন্ত্রালয়দা অখন্নবা কেমপেন ৪.০গী থবক-থৌরমশিং
02 OCT 2024 2:28PM by PIB Imphal
দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মন্ত্রালয় (MDoNER) অমসুং মখোয়গী ওর্গনাইজেশনশিংনা স্বচ্ছতাবু ইনস্তিত্যুস্নেলাইজ তৌনবগীদমক্তা অমসুং হান্নদগী পন্দুনা লৈরিবা ৱাফমশিং অদুবু লোইশিন্নবা অখন্নবা কেমপেন ৪.০দা শরুক য়ারগনি।
মন্ত্রালয় অসিনা দিল্লী অমসুং NERদা শেংদোক্নবগী ওফিসিয়েল সাইত মাপল মশক খঙদোকখ্রে। নোর্থ ইস্তকী রাজ্য নিপালদা অতোপ্পা লোকল সাইত কয়া অমশু শেংদোক্লগনি। MDoNERদা VIP রিফরেন্সশিং পন্দুনা লৈরিবশিং অদুবু য়াম্না কুপ্না য়েংশিল্লি অমসুং পন্দুনা লৈরিবশিং অদুবু অমত্তা লৈহনদনবা চহি চুপ্পা মসিগীদমক্তা থবকশিং পাইখৎলি। MDoNERনা VIP রিফরেন্সশিংবু মরু ওইবগী মতুং ইন্না অহান-অকোন নাইনা পাংথোক্নবআ চেৎনা ফিরেপ লৌরি। পা্রলিয়ামেন্তরী এফিয়র্সকী M/oগা তাথোক-তাশিন তৌদুনা এস্যুরেন্সকী মশিং হন্থহন্নবা থবকশিং পাইখৎলি। রেকোর্দ রিতেন্সন সেদ্যুলেগী মতুং ইন্না ই-ফাইল ৮০০ অমসুং ফিজিকেল ফাইল ১৬৫ রিভ্যু তৌখ্রে। কেমপেন অসিগী মনুংদা ওফিসরশিং অমসুং স্তাফশিংদা মথৌ তাদবা রিপোর্তশিং, PPTনচিংবশিংগী হার্দ কোপীশিং দিসপোজ তৌখিনবা খঙহল্লগনি।
স্পেসিয়েল কেমপেন ৪.০ অসি MDoNERগী ওর্গনাইজেশনশিং অমসুং FTSUশিংগী খুত্থাংদা নোর্থ ইস্তকী তোঙান-তোঙানবা মফম কয়া অমদা পাংথোক্লগনি।
২০২৪গী ওক্তোবর ২দা স্বচ্ছতা হি সেৱা (SHS)- ২০২৪ কেমপেনগী মপুং ফাবা অমসুং স্পেসিয়েল কেমপেন ৪.০গী ফেজ II হৌদোকপগী থৌরমদা, MDoNERগী সেক্রেতরীনা MDoNERগী আউতসোর্স হাউসকীপিং স্তাফ, “সাফাই মিত্রাশিং”বু SHS-২০২৪ কেমপেন অসিগী মনুংদা মখোয়না তৌখিবা থবকশিং অদুগীদমক্তা তৌবীমল খঙবা উৎপা ওইনা মখোয়দা থর্মোস ফ্লাস্ক পীদুনা ইকাইখুম্নখ্রে।

Ministry of Development of North-East Region
Special Campaign 4.0 activities in the Ministry of Development of North Eastern Region from 2nd October to 31st October 2024
02 OCT 2024 2:28PM by PIB Delhi
The Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) and its Organizations are participating in Special Campaign 4.0 for Institutionalization of Swachhata and clearance of pending matter.
The Ministry has identified nine official sites for cleaning in Delhi and NER. Many other Local sites in eight NE States are also to be cleaned. Pendency of VIP reference is being closely monitored in MDoNER and efforts are made, throughout the year, to bring the pendency to zero. MDoNER is committed to dispose off VIP references on priority basis. Efforts are also being made to reduce the number of Assurances in consultation with M/o Parliamentary Affairs. 800 e-files and 165 physical files are being reviewed as per record retention schedule. During the campaign, officers and staff will also be encouraged to dispose off the hard copies of reports, PPTs etc. which are no longer required.
Special Campaign 4.0 will be carried out in various parts of North East through the Organizations and FTSUs of MDoNER.
On the occasion of culmination of Swachhata Hi Seva (SHS)-2024 Campaign and launch of Phase II of Special Campaign 4.0 on 2nd October, 2024, Secretary, MDoNER felicitated “Safai Mitras”, the outsourced Housekeeping staff of MDoNER by giving them Thermos flasks as a token of appreciation of their work during SHS-2024 campaign.