ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী রাজিব রঞ্জন সিংহনা ঙসি কৃশী ভবন মনুংদা অখন্নবা ক্লিনলিনেস দ্রাইব অমদা শরুক য়াখ্রে
ফিশরিজ বিভাগনা স্বচ্ছরা হী সেবা কেম্পেন 2024 মায়পাক্না লোইশিনখ্রে
02 OCT 2024 11:35AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী ফিশরিজ, এনিমেল হজবেন্দ্রী অমসুং দাইরীয়িং অমসুং পঞ্চায়তী রাজ মন্ত্রী শ্রী রাজীব রঞ্জন সিংহ এলাইস ললন সিংহনা ঙসি কৃশী ভবন মনুংদা অখন্নবা ক্লীনলিনেস দ্রাইব অমদা শরুক য়াখ্রে। ফিশরিজ, এনিমেল হজবেন্দ্রী অমসুং দাইরীয়িং মন্ত্রালয় অমসুং পঞ্চায়তী রাজ মন্ত্রালয়গী ওফিসরশিং অমসুং ওফিসিএলশিংসু অখন্নবা স্বচ্ছতা দ্রাইব অসিদা শরুক য়াখি। স্বচ্ছ ভারত দিবসকী থৌরমদা স্বচ্ছ ভারত মিসনগী - স্বচ্ছতাগীদমক ভারতকী খ্বাইদগী মরু ওইবা মীয়ামগী খোংজং অমা - চহি 10শুবা মপোক কুমওন্দা নই দিল্লীগী কৃশী ভবনদা অখন্নবা ক্লীনলিনেস দ্রাইব অমা পাংথোকখি।
ফিশরিজ দিপার্তমেন্তনা স্বচ্ছতা হী সেবা কেম্পেন 2024 মায় পাক্না লোইশিনখ্রে মসিনা ফিশরিজ সেক্তর পুম্বদা ক্লীনলিনেস অমসুং এনভাইরনমেন্তল সস্তেনেবিলিতী প্রমোৎ তৌনবা মাগী অচেৎপা ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোক্লি। সেপ্তেম্বর 17, 2024দগী ওক্তোবর 1, 2024 ফাওবা পাংথোকখিবা কেম্পেন অসিদা সেক্তর অসিগী ওফিসিএলশিং, স্তাফশিং অমসুং মরুওইবা স্তেকহোল্দরশিংনা পুক্নিং থৌগৎনা শরুক য়াখি।
সেপ্তেম্বর 17, 2024দা, ফিল্দ য়ুনিৎশিংগা লোয়ননা ফিশরিজ দিপার্তমেন্তকী ওফিসিএলশিং অমসুং স্তাফ পুম্নমক্না স্বচ্ছতাগী ৱাশক লৌখি। মসিনা মখোয়গী অকোয়বদা স্বচ্ছতা লৈহন্নবা অমসুং তুংগী মীরোলশিংগীদমক স্বচ্ছ অমসুং গ্রীনর ওইবা অকোয়বগী ফিভম অমা শেমগৎপদা মখোয়গী কত্থোকপা অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।
কেম্পেন অসিগী মরুওইবা শরুক অমা ওইরিবা "এক পের মা কে নাম" হায়না মিংথোনবা অখন্নবা প্লান্তেসন দ্রাইব অসি 2024গী সেপ্তেম্বর 28দা তুঘলাকাবাদকী অসোলা ভাতি ৱাইল্দলাইফ সেঙ্কচুরীদা পাংথোকখি। কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী রাজীব রঞ্জন সিংহ এলাইস ললন সিংহ, ফিশরিজকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী জোর্জ কুরিয়ানগী মীৎয়েং মখাদা পাংথোকপা খোঙথাং অসিনা গ্রীন কভর হেনগৎহনবদা অমসুং অকোইবগী ফিভম ঙাক-শেন্দুনা থম্বদা মীৎয়েং থম্লি। থৌরম অদুদা সেনিয়র ওফিসরশিং, ফিশরিজ দিপার্তমেন্তকী ওফিসিএলশিং, কেন্দ্রিয় বিদ্যালয়, পুশপ ভিহার, ন্যু দিল্লীগী স্কুলগী অঙাংশিং, নেস্নেল কোওপরেতিব দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন (NCDC) গী মীহুৎশিং অমসুং মফম অদুগী মীওইশিংনা শরুক য়াখি। মসিগী তেংবাং পীনবগী থবক অসিনা অকোইবগী ফিবম লেংদনা লৈহনবগী মরুওইবা অমসুং কম্ম্যুনিতী শরুক য়াবগী মরুওইবা অদু ফোংদোক্লি।
দিপার্তমেন্তকী ফিল্দ য়ুনিৎশিং, ফিশরিজ সর্ভে ওফ ইন্দিয়া (FSI), সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ কোস্তেল ইঞ্জিনীয়রিং ফোর ফিশরিজ (CICEF), নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ ফিশরিজ পোস্ত-হার্বেস্ত তেক্নোলোজী এন্দ ত্রেনিং (NIPHATT), নেস্নেল ফিশরিজ দিবেলপমেন্ত বোর্দ (NFDB), সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ ফিশরিজ নুতিকল এন্দ ইঞ্জিনীয়রিং ত্রেনিং (CIFNET), অমসুং কোস্তেল এক্বাকলচর ওথোরিতী (CAA) য়াওনা কেম্পেন অসিদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি। হায়রিবা য়ুনিৎশিং অসিনা মখল কয়াগী এৱেরনেস এক্তিবিতীশিং পাংথোক্তুনা, মরুওইনা ফিশরিজকা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং হায়বদি ঙাগী কৈথেলশিং, হর্বশিং অমসুং ঙা য়োনবা মফমশিংদা ক্লীনলিনেস অমসুং হায়জিনগী মরুওইবা অদু পনখি। হায়রিবা খোঙথাংশিং অসিনা সেক্তর অসিদা ক্লীনলিনেসকী হায় স্তেন্দর্দশিং ঙাক্না চৎপা ঙমহনখি।
মসিগী মথক্তা, মরুওইবা ফিশিং হর্বরশিং, ফিশ লেন্দিং সেন্তরশিং, এক্বাকলচর ফর্মশিং অমসুং ঈশিং লৈফমশিং, রিজর্বরশিং, দামশিং, ইস্ত্যুয়রীশিং, পাৎশিং, পুখ্রিশিং, লেগুনশিং, ফ্লদ প্লেনশিং অমসুং ৱেতলেন্দশিং য়াওনা অখন্নবা ক্লিন-অপ দ্রাইবশিং পাংথোকখি। হায়রিবা দ্রাইবশিং অসি প্লাস্তিক ৱেস্ত, মেরিন লিত্তর অমসুং অতৈ পোল্যুতেন্তশিং লৌথোকপদা মীৎয়েং থমখি, মসিনা ক্লিনর অমসুং হেন্না সস্তেনেবল ওইবা মেরিন অমসুং ইনলেন্ত ইকোসিস্তেমশিং শেমগৎপদা মতেং পাংখি।
স্বচ্ছতা হী সেবা কেম্পেন 2024 অসি মায় পাক্না পাংথোকখ্রে। মসিনা ভারতকী ফিশরিজ সেক্তরদা ক্লিনর এনভাইরনমেন্ত অমা শেমগৎনবা অমসুং সস্তেনেবিলিতী প্রমোৎ তৌনবা ফিশরিজ দিপার্তমেন্তকী অচেৎপা ফিরেপ অদু মপাঙ্গল কনখৎহল্লে।

Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Union Minister Shri Rajiv Ranjan Singh participates in a special Cleanliness Drive at the Krishi Bhawan premises today
Successful Completion of the Swachhata Hi Seva Campaign 2024 by the Department of Fisheries
02 OCT 2024 11:35AM by PIB Delhi
Union Minister of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying & Panchayati Raj Shri Rajiv Ranjan Singh alias Lalan Singh participated in a special Cleanliness Drive at the Krishi Bhawan premises today. Officers and officials of the Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying and the Ministry of Panchayati Raj were also actively participated in this special Cleanliness Drive. In celebration of Swachh Bharat Diwas on the 10th anniversary of the Swachh Bharat Mission—one of India's most significant mass movements for cleanliness—a special Cleanliness Drive held at Krishi Bhawan, New Delhi.
The Department of Fisheries has successfully concluded the Swachhata Hi Seva Campaign 2024, reaffirming its steadfast commitment to promoting cleanliness and environmental sustainability across the fisheries sector. The campaign, which took place from 17th September 2024 to 01st October 2024, witnessed enthusiastic participation from officials, staff, and key stakeholders within the sector, focusing on cleanliness drives, awareness activities, and environmental preservation efforts.
On 17th September 2024, all officials and staff of the Department of Fisheries, along with Field units, took the Swachhata Pledge, reaffirming their dedication to maintaining cleanliness in their surroundings and to fostering a cleaner and greener environment for future generations.
A highlight of the campaign was the special Plantation Drive, titled "Ek Ped Maa Ke Naam," which took place on 28th September 2024 at the Asola Bhatti Wildlife Sanctuary, Tughlakabad. This initiative, held under the visionary leadership of Union Minister Shri Rajiv Ranjan Singh Alias Lalan Singh, Minister of State for Fisheries, Shri George Kurian focused on enhancing green cover and contributing to environmental conservation. The event saw significant participation from senior officers, officials of the Department of Fisheries, school children from Kendriya Vidyalaya, Pushp Vihar, New Delhi, representatives from the National Cooperative Development Corporation (NCDC), and local residents. This collaborative effort emphasized the importance of environmental sustainability and community involvement.
The Department's field units, including the Fishery Survey of India (FSI), Central Institute of Coastal Engineering for Fishery (CICEF), National Institute of Fisheries Post-Harvest Technology and Training (NIPHATT), National Fisheries Development Board (NFDB), Central Institute of Fisheries Nautical & Engineering Training (CIFNET), and the Coastal Aquaculture Authority (CAA), played a key role in the campaign. These units organized various awareness activities, stressing the significance of cleanliness and hygiene, particularly in fisheries-related infrastructure such as fish markets, harbors, and fish landing centers. These efforts ensured that high standards of cleanliness were maintained across the sector.
In addition, Special Clean-Up Drives were conducted across major fishing harbours, fish landing centers, aquaculture farms, and water bodies, including reservoirs, dams, estuaries, lakes, ponds, lagoons, flood plains, and wetlands. These drives focused on removing plastic waste, marine litter, and other pollutants, contributing to the creation of cleaner and more sustainable marine and inland ecosystems.
The Swachhata Hi Seva Campaign 2024 has been a resounding success, reinforcing the Department of Fisheries' commitment to creating a cleaner environment and promoting sustainability across India’s fisheries sector.