গৃহ মন্ত্ৰালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত নৰেন্দ্ৰ মোডীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত স্বচ্ছ ভাৰত অভিযানৰ বাবে উৎসৰ্গিত গৃহ মন্ত্ৰালয়
স্বচ্ছ ভাৰত অভিযানৰ অধীনত স্বচ্ছতা আৰু জনসাধাৰণৰ ধাৰাবাহিক সক্ৰিয় অংশগ্ৰহণ নিশ্চিত কৰাৰ বাবে গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ দ্বাৰা ভালেমান প্ৰচেষ্টা হাতত লোৱা হৈছে
সচিব (সীমা ব্যৱস্থাপনা) শ্ৰী ৰাজেন্দ্ৰ কুমাৰৰ নেতৃত্বত নৰ্থ ব্লকত গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ বিষয়া-কৰ্মচাৰীসকলৰ স্বচ্ছতা শপত
নৰ্থ ব্লক চৌহদত স্বচ্ছতাৰ বাবে গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ বৃহৎ সংখ্যক বিষয়া-কৰ্মচাৰীৰ শ্ৰমদান
পৰিৱেশ সুৰক্ষা আৰু বহনক্ষম ভৱিষ্যতৰ প্ৰতি নিজৰ দায়বদ্ধতা প্ৰদৰ্শন কৰি গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ বিষয়া কৰ্মচাৰীসকলৰ ‘এক পেড় মা কে নাম’ অভিযানৰ অংশ হিচাপে নৰ্থ ব্লকৰ উদ্যানত গছপুলি ৰোপণ
25 SEP 2024 12:38PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সহযোগিতা মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত স্বচ্ছ ভাৰত অভিযানৰ প্ৰতি গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয় দায়বদ্ধ। স্বচ্ছ ভাৰত অভিযানৰ অধীনত মানুহৰ স্বচ্ছতা আৰু নিৰন্তৰ সক্ৰিয় অংশগ্ৰহণ সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে বহু প্ৰচেষ্টা অব্যাহত ৰাখিছে। এই প্ৰচেষ্টাসমূহৰ অংশ হিচাপে সচিব (সীমা ব্যৱস্থাপনা) শ্ৰী ৰাজেন্দ্ৰ কুমাৰে উত্তৰ ব্লকত গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ বিষয়া-কৰ্মচাৰীসকলক স্বচ্ছতা শপথ প্ৰদান কৰে।
নৰ্থ ব্লক চৌহদত পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতাৰ বাবে শ্ৰমদানত গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ বিষয়া-কৰ্মচাৰীসকলেও অংশগ্ৰহণ কৰে। এই অনুষ্ঠানটো স্বচ্ছ ভাৰত অভিযানৰ অধীনত স্বচ্ছতাৰ প্ৰসাৰ আৰু জনসাধাৰণক জড়িত কৰাৰ বাবে মন্ত্ৰালয়ৰ বহল প্ৰচেষ্টাৰ অংশ। স্বচ্ছতাৰ প্ৰতিজ্ঞাত পৰিষ্কাৰ পৰিবেশ বজাই ৰখা, দায়িত্বশীল আৱৰ্জনা নিষ্কাশনৰ প্ৰসাৰ, দৈনন্দিন জীৱনত বহনক্ষম পদ্ধতি গ্ৰহণৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰা হয়।
এই উপলক্ষে সচিব (সীমা ব্যৱস্থাপনা) এ গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ সকলো বিষয়া-কৰ্মচাৰীক ব্যক্তিগত আৰু পেছাদাৰী দুয়োটা জীৱনতে স্বচ্ছ ভাৰত অভিযানত সক্ৰিয়ভাৱে অৱদান আগবঢ়াবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ স্বচ্ছ, সেউজ ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীৰ প্ৰতি মন্ত্ৰালয়ৰ দায়বদ্ধতাক দৃঢ় কৰি কয় যে পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতা, বহনক্ষমতা, আৰু পৰিৱেশ সুৰক্ষাৰ প্ৰতি দায়বদ্ধতাক প্ৰসাৰিত কৰা পদক্ষেপসমূহত ই সক্ৰিয়ভাৱে জড়িত হৈ থাকিব।
স্বচ্ছ ভাৰত অভিযানৰ প্ৰতি নিজৰ দায়বদ্ধতা প্ৰদৰ্শন কৰি গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ বহু সংখ্যক বিষয়া-কৰ্মচাৰীয়ে চাফাই কাৰ্য্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰে, যাতে কাৰ্যালয় চৌহদৰ ভিতৰত সাধাৰণ ঠাইবোৰ জাবৰ-জোঁথৰৰ পৰা মুক্ত হয়। এই গণ স্বচ্ছতা অভিযানে স্বচ্ছ পৰিৱেশ বজাই ৰখাৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ দায়িত্বক উজ্জ্বল কৰি তুলিছে।
পৰিৱেশ সুৰক্ষা আৰু সেউজ ভৱিষ্যতৰ প্ৰতি নিজৰ সমৰ্পণৰ প্ৰদৰ্শনত ‘এক পেড় মা কে নাম’ অভিযানৰ অংশ হিচাপে গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ অসংখ্য বিষয়া-কৰ্মচাৰীয়ে নৰ্থ ব্লকত অৱস্থিত উদ্যানখনত গছপুলি ৰোপণ কৰে।

Ministry of Home Affairs
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, the Ministry of Home Affairs is committed to the Swachh Bharat Abhiyan
Under the Swachh Bharat Abhiyan, many efforts are being made by the MHA to ensure cleanliness and continuous active participation of people
Secretary (Border Management) Shri Rajendra Kumar administered the Swachhata Pledge to the officers and employees of MHA in North Block
A large number of officers and employees of the Ministry of Home Affairs did Shramdaan for cleanliness in the North Block campus
Showing their commitment to environment protection and green future, officers and employees of MHA also planted saplings under 'Ek Ped Maa Ke Naam' campaign in the North Block park
25 SEP 2024 12:38PM by PIB Delhi
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah, the Ministry of Home Affairs is committed to the Swachh Bharat Abhiyan. Many efforts are being made by the Ministry of Home Affairs to ensure cleanliness and continuous active participation of people under the Swachh Bharat Abhiyan. As a part of these efforts, Secretary (Border Management) Shri Rajendra Kumar administered the Swachhata Shapath to the officers and employees of the Ministry of Home Affairs in North Block.
The officers and employees of the Ministry of Home Affairs also did Shramdaan for cleanliness in the North Block premises. This event is one of the several efforts being made by the Ministry of Home Affairs towards ensuring cleanliness and active participation of people under the Swachh Bharat Abhiyan. The Swachhata pledge emphasized on the importance of keeping our surroundings clean, promoting responsible disposal of waste and adopting sustainable practices in daily life.
On this occasion, Secretary (Border Management) encouraged all the officers and employees of Ministry of Home Affairs to continue contributing towards Swachh Bharat Abhiyan in their personal and professional lives. He said that Ministry of Home Affairs is committed to the vision of a Clean, Green India and will continue to be actively involved in initiatives that promote cleanliness, sustainability and responsibility towards environment protection.
Demonstrating their commitment towards Swachh Bharat Abhiyan, a large number of officers and employees of Ministry of Home Affairs participated in the cleaning activities and ensured that common spaces in the office premises are free from garbage. This mass cleanliness drive serves as an effort to show the responsibility of each individual in keeping the environment clean.
Showing their dedication towards environment protection and a greener future, a large number of officers and employees of the Ministry of Home Affairs also planted saplings in the park located in North Block under the campaign 'Ek Ped Maa Ke Naam'.