লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
2024গী জুলাই থাদা ESI স্কিমগী মখাদা অনৌবা ৱার্কর লাখ 22.53 মিং চনখ্রে
চহি কাংলুপ 25 ফাওবগী মনুংদা লৈবা নহা ওইরিবা এমপ্লোয়ী লাখ 10.84 অনৌবা রেজিস্ত্রেসনদা য়াওরি
ESI স্কিমদা নুপী এমপ্লোয়ী লাখ 4.65 মিং চনখ্রে
2024গী জুলাই থাদা ESI স্কিমগী মখাদা অনৌবা ইস্তাব্লিসমেন্ত 56,467 রেজিস্তার তৌখ্রে
2024গী জুলাইদা ESI স্কিমগী মখাদা ত্রান্সজেন্দর এমপ্লোয়ী 71 রেজিস্তার তৌখ্রে
13 SEP 2024 7:07PM by PIB Imphal
ESICগী প্রোবিজনেল পেরোল দেতাদগী খংবা ঙমলে মদুদি 2024গী জুলাই থাদা অনৌবা ৱার্কর লাখ 22.53 মিং চনখ্রে।
2024গী জুলাই থাদা অনৌবা ইস্তাব্লিসমেন্ত 56,476 ESI স্কিমগী সোসিয়েল সেক্যুরিতীগী ঙমখৈ মনুংদা পুরক্তুনা অহেনবা ৱার্করশিংদা সোসিয়েল সেক্যুরিতী শোইদনা ফংহল্লে।
মসিদসু নত্তনা চহি চহিগী ওইবা মমুৎ তানা নৈনবনা 2023গী জুলাইগা চাংদম্নবদা নেত রেজিস্ত্রেসনদা চাদা 13.32গী গ্রোথ অমা উবা ফংলে।
চহি চহিগী ওইবা চাংদম্নবা
মকোক
জুলাই 2023
জুলাই 2024
গ্রোথ
থাদুগী মনুংদা রেজিস্তার তৌখিবা অনৌবা এমপ্লোয়ীশিংগী মশিং
লাখ 19.88
লাখ 22.53
লাখ 2.65
থাগী ওইবা চাংদম্নবা
মকোক
জুন 2024
জুলাই 2024
গ্রোথ
থাদুগী মনুংদা রেজিস্তার তৌখিবা অনৌবা এমপ্লোয়ীশিংগী মশিং
লাখ 21.67
লাখ 22.53
লাখ 0.86
থাগী ওইবা চাংদম্নবা
মকোক
জুন 2024
জুলাই 2024
গ্রোথ
থাদুগী মনুংদা রেজিস্তার তৌখিবা অনৌবা ইস্তাব্লিসমেন্তশিংগী মশিং
13,483
56,467
42,984
দেতাগী খুত্থাংদা মসি খংজিনগদবনি মদুদি থাগী মনুংদা হাপচিল্লিবা অপুনবা এমপ্লোয়ী লাখ 22.53গী মনুংদা অপুনবা রেজিস্তার তৌরকখিবগী চাদা 48 ওইরিবা এমপ্লোয়ী লাখ 10.84দি চহি কাংলুপ 25 ফাওবগী মনুংদা লৈবশিংনি।
মসিগা লোয়ননা, পেরোল দেতাগী জেন্দর-ৱাইজ এনালাইসিসনা তাক্লি মদুদি 2024গী জুলাইদা নুপী মেম্বরশিংগী নেত এনরোলমেন্ত অসি লাখ 4.65 ওইরি। মসিদা নত্তনা, 2024গী জুলাই থাদা অপুনবা ত্রান্সজেন্দর এমপ্লোয়ী 71সু ESI স্কিমগী মখাদা রেজিস্তার তৌখি, মদুনা সমাজগী সেক্সন খুদিংমক্তা মসিগী কানবা ফংহন্নবা ৱাশক অদুগী খুদম্নি।
দেতা জেনরেসন অসি মখাতানা চত্থবা এক্সরসাইজ ওইবনা পেরোল দেতা অসি প্রোবিজনেল ওই।

Ministry of Labour & Employment
22.53 lakh new workers enrolled under ESI Scheme in the month of July, 2024
10.84 lakh young employees upto the age group of 25 years constitute new registrations
4.65 lakh female employees enrolled in the ESI Scheme
56,467 new establishments registered under ESI Scheme in the month of July, 2024
71 transgender employees registered under ESI Scheme in July, 2024
13 SEP 2024 7:07PM by PIB Delhi
The provisional payroll data of ESIC reveals that 22.53 lakh new employees have been added in the month of July, 2024.
56,476 new establishments have been brought under the social security ambit of the ESI Scheme in the month of July, 2024 thus ensuring social security to more workers.
Further, the Year on Year analysis shows a growth of 13.32% in net registrations compared to July 2023.
Year on Year Comparison
Head
July 2023
July 2024
Growth
Number of New employees registered during the month
19.88 Lakh
22.53 Lakh
2.65 Lakh
Monthly Comparison
Head
June 2024
July 2024
Growth
Number of New employees registered during the month
21.67 Lakh
22.53 Lakh
0.86 Lakh
Monthly Comparison
Head
June 2024
July 2024
Growth
Number of New establishments registered during the month
13,483
56,467
42,984
Through the data, it is noticeable that out of the total 22.53 lakh employees added during the month, 10.84 lakh employees amounting to around 48% of the total registrations belong to the age group of upto 25 years.
Also, the gender-wise analysis of the payroll data indicates that net enrolment of female members has been 4.65 lakh in July, 2024. Besides, a total of 71 transgender employees have also got registered under ESI Scheme in the month of July, 2024 which attests the commitment of ESIC to deliver its benefits to every section of the society.
The payroll data is provisional since the data generation is a continuous exercise.