Ministry of Defence
Third edition of INDUS-X Summit concludes in California
iDEX & Defence Innovation Unit ink MoU to increase co-operation in defence innovation
13 SEP 2024 9:42AM by PIB Delhi
The third edition of the INDUS-X Summit concluded in the United States, marking a progress in the advancement of a joint defence innovation ecosystem in India and the USA. Held on 9-10 September 2024, the Summit was a landmark event jointly organised by the U.S.-India Strategic Partnership Forum (USISPF) and Stanford University.
During the summit, a Memorandum of Understanding (MoU) was signed between iDEX and the Defence Innovation Unit (DIU) under the US Department of Defence, to increase co-operation in defence innovation and deepen collaboration to facilitate industry, research, and investment partnerships among the stakeholders. Other key highlights of the Summit included announcement of a new challenge under INDUS-X, release of the INDUS-X Impact Report and launch of the official INDUS-X webpage on the iDEX and DIU websites.
The Summit offers a platform for joint showcase of next generation technologies by startups/MSMEs. It also enables critical dialogue through Senior Advisory Group and Senior Leaders Forum, the two advisory forums under INDUS-X . The discussions focused, inter-alia, on future technology trends, capacity building of startups, funding opportunities for defence innovations and strengthening defence supply chains. Distinguished experts from defence industry, investment firms, startups, academia, think tanks, accelerators, policymakers, etc. from both nations participated.
Joint Secretary (Defence Industries Promotion) Sh. Amit Satija who led the Indian delegation said that the third edition of INDUS-X Summit reaffirmed the commitment of both the countries in advancing defence technology through innovation and strategic collaboration.
The INDUS-X initiative is being steered by Innovations for Defence Excellence (iDEX) on behalf of Ministry of Defence and Defence Innovation Unit (DIU) under the U.S. Department of Defense (DoD). Since the launch of INDUS-X during the Prime Minister’s State visit to the United States in June 2023, the initiative has been able to achieve significant milestones in a short span of time.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
INDUS-X সম্মিতকী অহুমশুবা তাঙ্কক কেলিফোর্নিয়াদা লোইশিনখ্রে
iDEX অমসুং দিফেন্স ইন্নোভেসন য়ুনিতনা দিফেন্সকী তেংবাংনবা হেনগৎহন্নবা এম.ও.য়ু.গী খুৎয়েক পীনখ্রে
13 SEP 2024 9:42AM by PIB Imphal
য়ুনাইতেদ স্তেৎসতা INDUS-X সমিৎকী অহুমশুবা এদিসন লোইশিনখ্রে। মসিনা ভারত অমসুং য়ু.এস.এ.দা জোইন্ত দিফেন্স ইন্নোবেসন ইকোসিস্তেম অমা পুথোকপদা খুমাং চাওশিল্লকপগী খুদম অমনি। 2024গী সেপ্তেম্বর 9-10দা পাংথোক্কদৌরিবা সমিৎ অসি য়ু.এস.-ইন্দিয়া স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ ফোরম (য়ু.এস.আই.এস.পি.এফ.) অমসুং স্তেনফোর্দ য়ুনিভর্সিতীনা পুন্না শীন-লাংদুনা পাংথোক্কদবা মরুওইবা থৌরম অমনি।
সম্মিৎ অসিগী মনুংদা, দিফেন্স ইনোভেসনদা তেংবাং পীনবা হেনগৎনবা অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা ইন্দস্ত্রী, রিসর্স অমসুং ইনভেস্তমেন্ত পার্তনরশিপশিংবু লায়থোকহন্নবগীদমক তেংবাং পীনবা হেন্না চেৎশিলহন্নবা, আই.দি.ই.এক্স. অমসুং য়ু.এস. দিফেন্স দিপার্তমেন্তকী মখাদা লৈবা দিফেন্স ইনোভেসন য়ুনিৎ (দি.আই.য়ু.) গী মরক্তা য়ানা ৱারোল অমা খুৎয়েক পীনখি। সমিৎ অসিগী অতোপ্পা মরুওইবা হাইলাইতশিংগী মনুংদা INDUS-Xকী মখাদা অনৌবা চেলেঞ্জ অমা লাউথোকপা, INDUS-X ইম্পেক্ত রিপোর্ত থাদোকপা অমসুং আইদেক্স অমসুং দি.আই.য়ু.
সম্মিৎ অসিনা স্তার্ত-অপশিং/এম.এস.এম.ই.শিংনা মথংগী জেনরেসনগী তেক্নোলোজীশিং পুন্না উৎনবা প্লেৎফোর্ম অমা পীরি। মসিনা সিনিয়র এদভাইজরী গ্রুপ অমসুং সিনিয়র লিদর্স ফোরম, INDUS-Xকী মখাদা লৈবা এদভাইজরী ফোরম অনিগী খুত্থাংদা ক্রিতিকেল দাইলোগ তৌবা ঙমহল্লি। খন্ন-নৈনখিবা অদুদা, অতোপ্পা ৱাফমশিংগী মরক্তা, তুংলমচৎকী তেক্নোলোজীগী চৎনবীশিং, স্তার্ত-অপশিংগী কেপাসিতী বিলদিং, দিফেন্স ইনোভেসনশিংগীদমক ফন্দিং খুদোংচাবশিং অমসুং দিফেন্স সপ্লাই চেনশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী মতাংদা মীৎয়েং থমখি। লৈবাক অনিমক্কী দিফেন্স ইন্দস্ত্রী, ইনভেস্তমেন্ত ফার্মশিং, স্তার্ত-অপশিং, একাদেমিয়া, থিঙ্ক তেঙ্কশিং, এক্সিলরেতরশিং, পোলিসী মেকরশিং অসিনচিংবগী শক্নাইরবা এক্সপর্তশিংনা শরুক য়াখি।
দিফেন্স ইন্দস্ত্রীজ প্রমোসনগী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী মোদী ভারতকী মীহুৎ কাংবুবুবু লুচিংখিবা অমিত সাতিজানা হায়খি মদুদি INDUS-X সমিৎকী অহুমশুবা এদিসন অসিনা ইনোবেসন অমসুং স্ত্রেতেজিক কোলাবোরেসনগী থোংদা লৈবাক অনিমক্না দিফেন্স তেক্নোলোজী খুমাং চাউশিলহন্নবা অচেৎপা ৱাফম অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।
INDUS-X ইনিসিয়েতিব অসি দিফেন্স এক্সিলেন্সকীদমক ইনোবেসনশিং (আই.দি.ই.এক্স.) না দিফেন্স মিনিস্ত্রী অমসুং দিফেন্স ইনোবেসন য়ুনিৎ (দি.আই.য়ু.) দিফেন্স দিপার্তমেন্ত (দি.ও.দি.) 2023গী জুন থাদা প্রধান মন্ত্রীগী য়ুনাইতেদ স্তেৎস ভিশিৎ মনুংদা INDUS-X হৌদোকখিবা মতমদগী হৌনা, খোংথাং অসিনা অতেনবা মতমগী মনুংদা মরুওইবা মাইলস্তোনশিং ফংহনখ্রে।