ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী অমসুং রেলৱেজ মন্ত্রী য়াওবা থৌরম অমদা ইন্দিয়ন আর্মী অমসুং ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা লোজিস্তিক্স ওপরেসনশিংদা পর্সনেলশিংগী হৈ-শীংবা হেনগৎহন্নবা গতি শক্তি বিশ্বাবিদ্যালয়গীদমক MoU খুৎয়েক পীনখ্রে
শ্রী রাজনাথ সিংহনা মসি মালেমগী থাক্কী অমসুং ফ্যুচর প্রুফ লোজিস্তিক্স সিস্তেম অমা শেমগৎনবা অমসুং ঙাকশেলদা মীপাল তাংদবা ঙম্নবা মরু ওইবা পার্তনরশিপ অমনি হায়না ফোংদোকখ্রে
গতি শক্তি বিশ্বাবিদ্যালয়না কত্তিং-এদজ লোজিস্তিক্স এজুকেসন, রিসর্চ অমসুং ইন্নোভেসনগা লোয়ননা আর্মদ ফোর্সেসপু শক্তি পীবদা মরু ওইবা মপাং অমা ওইরগনি: শ্রী অশ্বিনি বৈষ্ণব
09 SEP 2024 1:45PM by PIB Imphal
মখোয়গী পর্সনেলশিংগী হৈ-শীংবা অমসুং কেপাসিতী বিল্দিং হেনগৎহন্নবা, ইন্দিয়ন আর্মী অমসুং ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা সেপ্তেম্বর 09, 2024দা নই দিল্লীদা রেলৱেজ মন্ত্রী শ্রী অশ্বিনী বৈষ্ণব অমসুং ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা শরুক য়াদুনা গতী শক্তি বিশ্বাবিদ্যলয়, ভাদোদরাগা লোয়ননা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (MoU) অমা খুৎয়েক পীনখি। MoU অসিনা সর্ভিস অনিমকপু লোজিস্তিক্সকী মতাংদা অৱাংবা থাক্কী এক্সপর্তিস লৈহনবদা মতেং পাংগনি। মসিনা লোজিস্তিক্স ওপরেসনশিংগী তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা ইন-হাউস এক্সপর্তিস লৈহনগনি অমসুং নেস্নেল দিবেলপমেন্ত প্লান- পি.এম. গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান 2021 অমসুং নেস্নেল লোজিস্তিক্স পোলিসী 2022গী মায়কৈদা ইফেক্তিব ওইনা মতেং পাংগনি।
থৌরম অদুদা ঙাংলদুনা, দিফেন্সতা 'আত্মনির্ভরতা'গী ভিজনগা লোয়ননা আর্মদ ফোর্সেসকী লোজিস্তিক বেকবোনবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা হোৎনবদা মতেং পাংনরিবা অসি য়াম্না মরু ওইবা পার্তনরশিপ অমনি হায়না ঙাকশেল মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি লোজিস্তিক্স অসি হৌজিক্তি আর্মদ ফোর্সেসকী সপোর্ত ফঙ্কসন অমখক্তং নত্তে, অদুবু মসি মিলিতরী ওপরেসনশিং অমসুং নেস্নেল সেক্যুরিতীদা মরুওইবা ফেক্তর অমা ওইনা থোক্লক্লি। “কান্নরবা লোজিস্তিক্স সিস্তেম অমনা ফোর্সশিংবু খোঙজেল য়াংনা মোবিলাইজ তৌবদা অমসুং রিসোর্সশিংবু অতেনবা মতমগী মনুংদা চুনবা মফমদা য়ৌহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌই। ঐখোয়গী ফোর্সশিংনা মথৌ পাংথোক্লিবা ফিভমশিং অসি য়েংলগা, ঐখোয়না লান্মীশিং, খুৎলায়শিং অমসুং সপ্লাইশিংগী অপনবা লৈতবা মুফমেন্ত অমা মথৌ তাই। MoU অসি ঐখোয়গী ফোর্সশিংগী মথৌ তাবশিং লৌশিং, ইন্নোভেসন অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্নবগী থোংদা মতৌ করম্না মপুং ফাহনগনি হায়বগী মতাংদা য়াম্না মরু ওইগনি," হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি মদুদি MoU অসিনা দিফেন্স সেক্তরদা মশা-মরোমদোম লেপচবগী সরকারগী মঙলান ফংনবা হোৎনবদা কান্নবা পীগনি। করিগুম্বা ঐখোয়না লোজিতিক্সকী মতাংদা এক্সপর্তিস মথৌ তারবদি, ঐখোয়না মদুগী ত্রেনিং অসি গতি শক্তি বিশ্বাবিদ্যলয়গুম্বা ঐখোয়গী মশাগী রিসোর্সশিংদগী লৌগদবনি। করিগুম্বা ঐখোয়না খুৎলায় অমা মথৌ তারবদি, ঐখোয়না মদু ভারত মশাদা পুথোক্কদবনি। মপাঙ্গল কনবা ভারত অমগী য়ুম্ফম অসি আত্মনির্ভর ওইরবা খক্তদা থোনবা ঙমগনি", হায়না মহাক্না মখা তাখি।
MoU অসিনা রিএল ৱর্ল্দ কেস স্তদীশিংগী খুত্থাংদা এক্সপরিমেন্সিএল লর্নিং পীরগনি হায়বগী মতাংদা, গতি শক্তি বিশ্বাবিদ্যলয়না আর্মদ ফোর্সেস পর্সনেলগী লুচিংবা, মেনেজমেন্ত অমসুং ওপরেস্নেল এক্সপরিয়েন্সকী খুত্থাংদা মোদর্ন ৱারফেয়রগী দাইনামিক ওইবা মথৌ তাবশিং মপুং ফাহনগদবা অনৌবা জেনরেসনগী লোজিস্তিক্স এক্সপর্ত অমসুং মেনেজরশিং শেমগৎপদা মতেং পাংগনি হায়না ঙাকশেল মন্ত্রীনা থাজবা থমখি।
রেলৱেজ মন্ত্রী শ্রী অশ্বিনী বৈষ্ণবনা গতি শক্তি বিশ্বাবিদ্যলয়না অৱাংবা থাক্কী লোজিস্তিক্স এজুকেসন, রিসর্চ অমসুং ইন্নোভেসনগা লোয়ননা আর্মদ ফোর্সেসপু মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মরু ওইবা পার্তনর অমা ওইনা থবক তৌগনি হায়না থাজবা থমখি।
থৌরম অদুদা CDS, এয়র ফোর্স চীফ, আর্মী চীফ, দিফেন্স সেক্রেতরী, রেলৱে বোর্দকী চেয়রমেন অমসুং গতি শক্তি বিশ্বাবিদ্যলয়গী ভাইস চাঞ্চেল্লর য়াওনা ঙাকশেল মন্ত্রালয় অমসুং রেলৱে মন্ত্রালয়গী মকোক থোংবা ওফিসরশিং শরুক য়াখি।

Ministry of Defence
Indian Army & Indian Air Force ink MoU with Gati Shakti Vishwavidyalaya, in the presence of Raksha Mantri & Railways Minister, to enhance the skills of personnel in logistics operations
Shri Rajnath Singh describes it as a monumental partnership to build a world-class & future proof logistics system and achieve self-reliance in defence
Gati Shakti Vishwavidyalaya will serve as a vital partner in empowering the Armed Forces with cutting-edge logistics education, research & innovation: Shri Ashwini Vaishnaw
09 SEP 2024 1:45PM by PIB Delhi
To enhance the skills and capability building of their personnel, Indian Army and Indian Air Force signed a Memorandum of Understanding (MoU) with Gati Shakti Vishwavidyalaya, Vadodara in the presence of Raksha Mantri Shri Rajnath Singh and Minister of Railways Shri Ashwini Vaishnaw in New Delhi on September 09, 2024. The MoU will enable the two Services to acquire higher expertise on logistics. It will ensure development of in-house expertise on various facets of logistics operations and contribute effectively towards the national development plans - PM Gati Shakti National Master Plan 2021 and National Logistics Policy 2022.
Speaking on the occasion, the Raksha Mantri described the collaboration as a monumental partnership towards further strengthening the logistics backbone of the Armed Forces in sync with the vision of ‘Aatmanirbharta’ in defence. He emphasized that logistics is no longer just a support function of the Armed Forces, but is emerging as an important factor in military operations and national security. “An efficient logistics system plays a key role in quickly mobilising the forces and delivering resources to the right place in less time. Keeping in mind the conditions in which our forces operate, we need a seamless movement of troops, equipment and supplies. The MoU will prove to be very important in terms of how the needs of our forces can be fulfilled through knowledge, innovation and collaboration,” he said.
Shri Rajnath Singh asserted that the MoU will prove to be beneficial in achieving the Government’s vision of attaining self-reliance in defence sector. “If we need expertise in logistics, we should get its training from our own resources like Gati Shakti Vishwavidyalaya. If we need equipment, we should get it manufactured in India itself. The foundation of a strong India can be laid only by being Aatmanirbhar,” he added.
On the MoU’s provision of experiential learning through real-world case studies, the Raksha Mantri exuded confidence that Gati Shakti Vishwavidyalaya, through the leadership, management, and operational experience of the Armed Forces personnel, will help shape a new generation of logistics experts and managers who will fulfil the dynamic needs of modern warfare.
Minister of Railways Shri Ashwini Vaishnaw expressed confidence that the Gati Shakti Vishwavidyalaya will serve as a vital partner in empowering the Armed Forces with cutting-edge logistics education, research, and innovation.
The event was attended by senior officers of Ministry of Defence and Ministry of Railways, including CDS, Air Force Chief, Army Chief, Defence Secretary, Chairman, Railway Board & Vice Chancellor, Gati Shakti Vishwavidyalaya.