Ministry of Coal
Coal Production till August in FY 2024-25 Reaches 384 MT
02 SEP 2024 3:34PM by PIB Delhi
The Ministry of Coal has achieved significant growth in overall coal production, reaching 384.08 million tonnes (Provisional) up to August 2024 in FY 2024-25, compared to 360.71 MT during the same period in FY 2023-24, reflecting a growth of 6.48%.
The production of Coal India Limited (CIL) rose to 290.39 MT during the period of April to August 2024 marking a growth of 3.17% as compared to 281.46 MT during the corresponding period of last period. Coal production from captive and other entities also demonstrated remarkable growth, reaching 68.99 MT from April to August 2024—a substantial increase of 30.56% compared to 52.84 MT in the same period of the previous year.
Meanwhile, Cumulative Coal dispatch has witnessed a significant boost up to August 2024. The cumulative coal dispatch up to August 2024 stood at 412.07 MT (provisional) in FY 2024-25, compared to 391.93 MT during the same period in FY 2023-24, reflecting a commendable growth of 5.14%.
CIL dispatched 309.98 MT of coal from April to August 2024, achieving a growth of 1.51% compared to 305.37 MT dispatched during the corresponding period of last year. Additionally, captive and other entities recorded a remarkable coal dispatch of 76.95 MT, representing a significant growth of 31.48% compared to 58.53 MT dispatched during the same period of last year. This growth highlights the sector's enhanced logistical capabilities and commitment to ensuring a steady supply of coal.

কোইলা মন্ত্রালয়
FY 2024-25গী ওগস্ত ফাওবদা কোইলা পুথোকপা 384 MT য়ৌখ্রে
02 SEP 2024 3:34PM by PIB Imphal
কোইলা মন্ত্রালয়না অপুনবা কোইলা পুথোকপা অসি FY 2023-24গী চপ মান্নবা মতমগী মনুংদা কোইলা পুথোকপা 360.71 MT ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা 6.48%গী গ্রোথকী মমি তাদুনা FY 2024-25গী ওগস্ত ফাওবদা কোইলা পুথোকপা 384.08 মিলিয়ন তন (প্রোভিজনেল) য়ৌদুনা চাউনা হেনগৎলকপা উবা ফংখি।
কোল ইন্দিয়া লিমিতেদ (CIL) গী পুথোকপা অসি 2024গী এপ্রিলদগী ওগস্ত ফাওবগী মনুংদা 281.46 MTদা হেনগৎখি। মসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগী 281.46 MT গা চাংদম্নবদা 3.17% গী গ্রোথ লৈখি। কেপতিব অমসুং অতৈ এন্তিতীশিংদগী কোইলা পুথোকপা অসিসু য়াম্না চাউনা হেনগৎলকখি। এপ্রিলদগী ওগস্ত 2024 ফাওবদা মসি 68.99 MT য়ৌখি-- মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতম পুথোকখিবা 52.84গা MT চাংদম্নবদা মসি 30.56% হেনগৎখি।
মরক অসিদা, ক্যুম্যুলেতিব কোইল দিস্পেৎ তৌখিবা অসি 2024গী ওগস্ত ফাওবদা য়াম্না চাউনা হেনগৎলক্লি। FY 2023-24গী চপ মান্নবা মতমগী মনুংদা 391.93MT ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা 2024গী ওগস্ত ফাওবদা অপুনবা কোইলা থাবগী চাং অসি FY 2023-24দা 412.07MT ওইদুনা মসিনা 5.14%গী গ্রোথ অমা উৎলি।
CIL না এপ্রিলদগী ওগস্ত 2024 ফাওবদা কোইলগী 309.98 MT থাদোকখি। মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগী মনুংদা থাদোকখিবা 305.37 MT গা চাংদম্নবদা মসিনা 1.51% হেনগৎখি। মসিগী মথক্তা, কেপতিব অমসুং অতৈ এন্তিতীশিংনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগী মনুংদা থাদোকখিবা 58.53 MT গা চাংদম্নবদা 31.48% গী চাংদা হেনগৎলদুনা 76.95 MT,গী শিংথানিংঙাই ওইবা কোইলা থাদোকপগী চাং অমা রেকোর্দ তৌখি। গ্রোথ অসিনা সেক্তর অসিগী হেন্না ফবা লোজিস্তিক কেপাসিতীশিং অমসুং কোইলাগী লেপ্পা লৈতনা সপ্লাই লৈহন্নবা হোৎনখি হায়বা তাক্লি।