ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସିନ୍ଧୁଦୁର୍ଗର ରାଜକୋଟ ଦୁର୍ଗରେ ଛତ୍ରପତି ଶିବାଜୀ ମହାରାଜଙ୍କ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତି କ୍ଷୟକ୍ଷତିର ତଦନ୍ତ କରିବ ଯୁଗ୍ମ କମିଟି
29 AUG 2024 12:51PM by PIB Bhubaneswar
: ଭାରତୀୟ ନୌସେନାର ନେତୃତ୍ୱରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିନିଧି ଏବଂ ବୈଷୟିକ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କୁ ନେଇ ଏକ ଯୁଗ୍ମ କମିଟି ଗଠନ କରାଯାଇଛି, ଯେଉଁଥିରେ ସିନ୍ଧୁଦୁର୍ଗର ରାଜକୋଟ ଦୁର୍ଗରେ ସ୍ଥାପିତ ଛତ୍ରପତି ଶିବାଜୀ ମହାରାଜଙ୍କ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତିର ଦୁର୍ଭାଗ୍ୟଜନକ କ୍ଷୟକ୍ଷତିର ଅନୁସନ୍ଧାନ କରାଯିବ ।
ସାମୁଦ୍ରିକ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଏବଂ ନିରାପତ୍ତା ଦିଗରେ ମରାଠା ନୌସେନା ଏବଂ ଛତ୍ରପତି ଶିବାଜୀ ମହାରାଜଙ୍କ ପରମ୍ପରା ଏବଂ ଆଧୁନିକ ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ସହିତ ଏହାର ଐତିହାସିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ସମ୍ମାନ ଦେବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ସିନ୍ଧୁଦୁର୍ଗରେ ଆୟୋଜିତ ନୌସେନା ଦିବସ ସମାରୋହର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ ଡିସେମ୍ବର ୪ ରେ ଏହି ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତି ଉନ୍ମୋଚନ କରାଯାଇଥିଲା । ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ସହ ସମନ୍ୱୟ ରକ୍ଷା କରି ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପର ପରିକଳ୍ପନା ଓ ପରିଚାଳନା କରିଥିଲା ଏବଂ ଏଥିପାଇଁ ପାଣ୍ଠି ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲା ।
ଯଥାଶୀଘ୍ର ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତିର ମରାମତି, ପୁନରୁଦ୍ଧାର ଏବଂ ସ୍ଥାପନା ପାଇଁ ସମସ୍ତ ପଦକ୍ଷେପରେ ସହଯୋଗ କରିବାକୁ ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ।

Ministry of Defence
JOINT COMMITTEE TO INVESTIGATE DAMAGE TO THE STATUE OF CHHATRAPATI SHIVAJI MAHARAJ AT RAJKOT FORT, SINDHUDURG
29 AUG 2024 12:51PM by PIB Delhi
A joint technical committee headed by the Indian Navy with representatives from the Maharashtra Govt and technical experts is being formed to investigate the unfortunate damage to the Statue of Chhatrapati Shivaji Maharaj installed at Rajkot Fort, Sindhudurg, subsequent to the exceptional weather conditions in the region.
The Statue was unveiled on 04 Dec 23 as part of the Navy Day celebrations conducted, for the first time, in Sindhudurg, aimed at honouring the legacy of the Maratha Navy and Chhatrapati Shivaji Maharaj towards maritime defence and security, and its historical linkage with the modern Indian Navy. The project was conceptualised and steered by the Indian Navy, in coordination with state govt which also provided funding for it.
The Indian Navy remains committed to assisting in all measures to repair, restore, and reinstate the statue at the earliest.