রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী মন্ত্রালয়না ভোলন্তরী ভেহিকল মোদর্নাইজেশন প্রোগ্রাম নত্রগা ভেহিকল স্ক্রেপিং পোলিসী হৌদোকখ্রে
মসিগী অনৌবা খোংথাং অসিনা রেজিস্তর তৌরবা ভেহিকল স্ক্রেপিং ফেসিলিতীশিং অমসুং ওতোমেতেদ তেস্তিং স্তেসনশিংগী নেতৱার্ক্কী খুত্থাংদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা থৌনবদা মতিক চাদ্রবা পোল্যুশন থোকহনবা গারিশিংবু তপ্না-তপ্না লোইশিনখিনবা ইকোসীস্তেম অমা শেম্লগনি
কমর্সিয়েল অমসুং পেসেঞ্জর গারি শাবশিংনা মথংশিৎনা চহি অনি অমসুং চহি অমগী ওইবা অকক্নবা মতমগী দিস্কাউন্তশিং পীবগী মতাংদা য়ানিংবা উৎলকখি
28 AUG 2024 9:00AM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী মন্ত্রালয়না রেজিস্তর তৌরবা ভেহিকল স্ক্রেপিং ফেসিলিতীশিং (RVSFশিং) অমসুং ওতোমেতেদ তেস্তিং স্তেসনশিং (ATSশিং)গী নেতৱার্ক্কী খুত্থাংদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা থৌনবদা মতিক চাদ্রবা পোল্যুশন থোকহনবা গারিশিংবু তপ্না-তপ্না লোইশিনখিনবা ইকোসীস্তেম অমা শেম্নবা ভোলন্তরী ভেহিকল মোদর্নাইজেশন প্রোগ্রাম নত্রগা ভেহিকল স্ক্রেপিং পোলিসী হৌদোকখ্রে। হৌজিক্কী ওইনা লৈবাক অসিদা রাজ্য / য়ু.তি. 17তা RVSF হুমফু হেন্না (60+) অমসুং রাজ্য / য়ু.তি. 12দা ATS হুমফুদ্রা মঙা হেন্না (75+) লৈ লোইন-লোইননা কয়া অমসু পাইপলাইনদা লৈ।
কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরিনা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী হর্শ মলহোত্রা অমসুং শ্রী অজয় তাম্তাগা লোইননা লৈবাকপোকপা নুমিত্তা ভারত মন্দপমদা সোসাইতী ওফ ইন্দিয়ন ওতোমোবাইল মেন্যুফেকচরর্সদগী CEOশিংগী দেলিগেশনগা কুপথনা তাথোক-তাশিন তৌখি। মসি লনাইগী কমর্সিয়েল অমসুং পেসেঞ্জর গারিশিংগী স্ক্রেপিং তৌনবা অমসুং পোল্যুশন থোকহন্দবা অনৌবা ফ্লীতনা হান্নগী লৈরিবা অরিবা পোল্যুশন থোকহনবা ফ্লীতপু শিন্দোকপনি।
খন্ন-নৈনবা অদুবু হকচিন্না লৌরদুনা অমসুং ফ্লীত মোদর্নাইজেশন অমসুং সার্কুলর ইকোনোমীগী মরু ওইবা অদুবু মশক খঙলদুনা, কমর্সিয়েল অমসুং পেসেঞ্জর ভেহিকল মেন্যুফেকচরর কয়া অমনা সর্তিফিকেত ওফ দিপোজিত (স্ক্রেপেজ সর্তিফিকেত) পাইবশিংদা অকক্নবা মতমগীদমক্তা দিস্কাউন্তশিং পীবগী মতাংদা অয়াবা পুরকখ্রে। কমর্সিয়েল ভেহিকল অমসুং পেসেঞ্জর ভেহিকল মেন্যুফেকচররশিংনা মথংশিৎনা চহি অনি অমসুং অমগী অকক্নবা মতমগী ওইবা দিস্কাউন্তশিং পীবগী য়ানিংবা উৎলকখি।
মসিগী দিস্কাউন্তশিং অসিনা মপুন্সি লোইরবা গারিশিং স্ক্রেপ তৌবদা হেন্না পুক্নিং থৌগৎলগনি, মসিনা লম্বিশিংদা হেন্না সেফ ওইবা, শেংবা অমসুং হেন্না ফবা গারিশিং চেলহল্লগনি।
কমর্সিয়েল ভেহিকলশিং
কমর্সিয়েল ভেহিকল মেন্যুফেকচররশিং মিং ওইনাপল্লবদা তাতা মোতর্স, ভোলভো ঐসর কমর্সিয়েল ভেহিকলশিং, অসোক লেলেন্দ, মহিন্দ্র অমসুং মহিন্দ্র, ফোর্স মোতর্স, ইসুজু মোতর্স অমসুং SML ইসুজুনা হৌখিবা থা 6কী মনুংদা মপু অদুনা স্ক্রেপ তৌখিবা GVW তন 3.5দগী হেনবা কমর্সিয়েল কার্গো ভেহিকল অমগীদমক্তা এক্স-শোরুম মমলগী 3%গা মান্নবা দিস্কাউন্ত পীগনি অমসুং হৌখিবা থা 6কী মনুংদা মপু অদুনা স্ক্রেপ তৌখিবা GVW তন 3.5দগী হন্থবা কমর্সিয়েল কার্গো ভেহিকল অমগীদমক্তা এক্স-শোরুম মমলগী 1.5গা মান্নবা দিস্কাউন্ত পীগনি।
স্ক্রেপ তৌরবা কমর্সিয়েল ভেহিকল অমগী দিপোজিতকী ত্রেদেদ সর্তিফিকেত শিজিন্নদুনা গারি লৈরিবা মীশক অমদা পীগদবা দিস্কাউন্ত অদু GVW তন 3.5 হেনবা কমর্সিয়েল কার্গো ভেহিকল অমা স্ক্রেপিং তৌবগীদমক্তা এক্স-শোরুম মমলগী 2.75%গা মানগনি অমসুং GVW তন 3.5 দগী তাবা কমর্সিয়েল কার্গো ভেহিকল অমা স্ক্রেপিং তৌবগীদমক্তা দিপোজিতকী ত্রেদেদ সর্তিফিকেত শিজিন্নদুনা গারি লৈবদা এক্স-শোরুম মমলগী 1.25%গা মানগনি। মসিগী স্কীম অসি বসশিং অমসুং ভেনশিংদশু চৎনবা য়াই।
পেসেঞ্জর গারিশিং
পেসেঞ্জর ভেহিকল মেন্যুফেকচররশিং মিং ওইনা পল্লবদা মারুতি সুজুকি ইন্দিয়া লিমিতেদ, তাতা মোতর্স, মহিন্দ্র অমসুং মহিন্দ্র, হ্যুন্দাই মোতর ইন্দিয়া, কিয়া মোতর্স, তোয়োতা কির্লোস্কর মোতোর, হোন্দা কার্স, JSW MG মোতর, রেনোলত ইন্দিয়া, নিসসান ইন্দিয়া অমসুং স্কোদা ভোক্সৱেগন ইন্দিয়ানা অনৌবা কারগী এক্স-শোরুম মমলগী 1.5% নত্রগা লুপা 20,000গী, অনি অসিগী মরক্তা হন্থবা অদুদা দিস্কাউন্ত পীবা, হায়রিবা অসি হৌখিবা থা তরুক (6)কী মনুংদা পেসেঞ্জর গারিগী মপুনা স্ক্রেপ তৌখিবা গারি অদুগী মহুত্তা ওইগনি। স্ক্রেপ তৌখিবা গারি অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু ৱাহন সিস্তেমগা লিঙ্ক তৌগনি। কমপনীশিংনা অখন্নবা মোদেলশিংগী মতুং ইন্না অহেনবা দিস্কাউন্তশিং মশানা পীবা য়াগনি। ইন্দিভিজুৱল পেসেঞ্জর ভেহিকল মেন্যূফেকচররশিংনা মখোয়গী ভেহিকল পোর্তফোলিও অদুগী মনুং চন্না অখন্নবা মোদেলশিং অদু খক্তমক মসিগী দিস্কাউন্তশিং অসি পীবা নত্রগা পীদবা হায়বসি মখোয়গী মখুত্তা লৈগনি। মরমদি কার অদু এক্সচেঞ্জ তৌবা নত্তনা স্ক্রেপ তৌবা খক্তমক ওইবনা, এক্সচেঞ্জ অমসুং স্ক্রেপ দিস্কাউন্তকী মরক্তা স্ক্রেপ তৌবা খক্কী দিস্কাউন্ত মসিদা চৎনগনি।
মর্সিদিজ বেঞ্জ ইন্দিয়ানা INR 25,000গী ফ্লেত দিস্কাউন্ত পীরগনি, হায়রিবা অসিমক হান্নগী লৈরম্মিবা দিস্কাউন্তশিং অদুগী মথক্তা ওইগনি।
মসিগী ওরিজিনেল ইক্যুইপমেন্ত মেন্যুফেকচররশিং (OEM) দিস্কাউন্তশিং অসি গারি মপুশিংদা RVSFশিংনা পীরিবা স্ক্রেপ ভেল্যু অমসুং মোতোর ভেহিকল তেক্স কন্সেসনগী হৌজিক-হৌজিক লৈরিবা ইন্সেন্তিবশিং অদুগী মথক্তা অনৌবা গারি অমা লৈবা মতমদা সর্তিফিকেত ওফ দিপোজিত (CD)দা লিঙ্ক তৌবা ভেহিকল স্ক্রেপিং পোলিসীগী মখাদা ভারত সরকারনা রেজিস্ত্রেশনগী সর্তিফিকেত ইশু তৌহনবদা ফী লৌদবা অমসুং লায়েবিলিতীশিং লৌদবা, হায়রিবা অসিমক রাজ্য অয়াম্বদা চৎনগনি।

Ministry of Road Transport & Highways
The Ministry of Road Transport and Highways launches the Voluntary Vehicle Modernization Program or Vehicle Scrapping Policy
This initiative will create an ecosystem for phasing out unfit polluting vehicles in the country through a network of Registered Vehicle Scrapping Facilities and Automated Testing Stations
Commercial Vehicle and Passenger Vehicle manufacturers have shown a willingness to offer discounts for a limited period of two years and one year respectively
28 AUG 2024 9:00AM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has launched the Voluntary Vehicle Modernization Program or Vehicle Scrapping Policy to create an ecosystem for phasing out unfit polluting vehicles across the country through a network of Registered Vehicle Scrapping Facilities (RVSFs) and Automated Testing Stations (ATSs). Presently, there are sixty-plus (60+) RVSFs across 17 States / UTs and seventy-five (75+) ATSs across 12 States / UTs operational in the country with many more in the pipeline.
Union Minister for Road Transport & Highways Shri Nitin Gadkari had a detailed interaction with a CEOs’ delegation from the Society of Indian Automobile Manufacturers at Bharat Mandapam on Tuesday in the presence of the Ministers of State of Road Transport and Highways, Shri Harsh Malhotra and Shri Ajay Tamta. This is to promote the scrapping of privately owned Commercial & Passenger Vehicles and replace the old polluting fleet with the less polluting newer fleet.
Reciprocating the interaction and recognising the importance of Fleet Modernization and Circular Economy, multiple Commercial and Passenger Vehicle Manufacturers have agreed to offer discounts for a limited period against a Certificate of Deposit (Scrappage Certificate). Commercial Vehicle and Passenger Vehicle manufacturers have shown a willingness to offer discounts for a limited period of two years and one year respectively.
These discounts will further incentivize scrapping of End-of-Life Vehicles, thereby ensuring plying of safer, cleaner and efficient vehicles on the roads.
Commercial Vehicles
Commercial Vehicle Manufacturers namely Tata Motors, Volvo Eicher Commercial Vehicles, Ashok Leyland, Mahindra & Mahindra, Force Motors, Isuzu Motors and SML Isuzu, offered discount equivalent to 3% of the Ex-Showroom Price for a commercial cargo vehicle with more than 3.5 tonnes GVW scrapped by the Owner within last 6 months and a discount equivalent to 1.5% of the Ex-Showroom Price for a commercial cargo vehicle with less than 3.5 tonnes GVW scrapped by the Owner within last 6 months.
Discount to be offered to a person buying a vehicle against a Traded Certificate of Deposit of a Scrapped Commercial Vehicle would be equivalent to 2.75% of the Ex-Showroom Price for scrapping a commercial cargo vehicle with more than 3.5 tonnes GVW and a discount equivalent to 1.25% of the Ex-Showroom Price against a Traded Certificate of Deposit for scrapping a commercial cargo vehicle with less than 3.5 tonne GVW. This scheme may also be considered for Buses and Vans.
Passenger Vehicles
Passenger Vehicle Manufacturers namely Maruti Suzuki India Ltd, Tata Motors, Mahindra & Mahindra, Hyundai Motor India, Kia Motors, Toyota Kirloskar Motor, Honda Cars, JSW MG Motor, Renault India, Nissan India and Skoda Volkswagen India, offered discounts of 1.5% of the ex-showroom price of new car or Rs 20,000, whichever is less, against the passenger vehicle scrapped by the owner in the last six (6) months. Details of the scrapped vehicle to be linked in the Vahan system. Companies may voluntarily offer additional discounts on identified models. Individual Passenger Vehicle Manufacturer may have the liberty to extend this discount only on the identified models, within their vehicle portfolio. As the car is not getting exchanged but only scrapped, hence between exchange and scrap discount, only scrappage discount will be applicable.
Mercedes Benz India has offered a flat discount of INR 25,000, which will be over and above all existing discounts.
These Original Equipment Manufacturers (OEM) discounts are in addition to the scrap value provided by RVSFs to the vehicle owners and existing incentives of Motor Vehicle tax concession, waiver of fee for issuance of certificate of registration and waiver of liabilities by Government of India under the Vehicle Scrapping Policy linked to the certificate of deposit (CD) on purchase of a new vehicle, applicable in many States.