হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
ওজাশিংদা নেসনেল এৱার্দ 2024 পীনবগীদমক হয়ার ইজুকেসন দিপার্তমেন্তনা অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙশিং অমসুং পোলিতেক্নিকশিংদগী ওজা 16 খনগৎলে
28 AUG 2024 6:46PM by PIB Imphal
ওজাশিংদা নেসনেল এৱার্দ 2024 পীনবগীদমক ইজুকেসন মিনিস্ত্রিগী হয়ার ইজুকেসন দিপার্তমেন্তনা অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙশিং অমসুং পোলিতেক্নিকশিংদগী ওজা 16 খনগৎলে।
মহৈরোয়শিং, মহৈলোয়শঙশিং অমসুং শীনফম অসি চাউখৎনবগীদমক এন.ই.পি 2020 না ওজাশিং পুক্নিং থৌগৎলে অমসুং থৌনা হাপ্লে। লাইরিক-লাইশু তাকপী-তম্বীবগী থবক্তা খ্বাইদগী ফবা পুরক্নবা চৎনবী অমা শেমগৎনবা মনাশিং পীবা অমসুং ইকায়খুম্নবা উৎপা অসি অনৌবা ইজুকেসন পোলিসি অসিনা মীৎয়েং চঙলি। স্কুলগী ওজাশিং খক্তা নেসনেল এৱার্দ পীরম্বা অদুগী মথক্তা, হয়ার ইজুকেসন দিপার্তমেন্তনা অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙশিং অমসুং পোলিতেক্নিকশিংগী ওজাশিংদশু নেসনেল এৱার্দ পীনবা সরকারনা 2023 দা ৱারেপ লৌখিবনি।
মখাগী কাংলুপশিং অসিগী মতুংইন্না অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙশিং অমসুং পোলিতেক্নিকশিংগী মশক থোকপা ওজাশিংদা নেসনেল তিচর্স এৱার্দ পীরে:
কেতেগোরি I: অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙশিংগী ওজাশিং:
সব-কেতেগোরি (i) ইঞ্জিনিয়ারিং অমসুং তেক্নোলোজি, আর্কিতেকচর
সব-কেতেগোরি (ii) : মেথেমতিক্স, ফিজিকেল সাইন্সশিং, বাইওলোজিকেল সাইন্সশিং, কেমিকেল সাইন্সসিং, মেদিসিন, ফার্মাসি য়াওনা পিয়োর সাইন্সশিং
সব-কেতেগোরি (iii) : আর্তস অমসুং সোসিএল সাইন্সেস, হুমেনিতিস, লোলশিং, লিগেল তম্বা, কম্মর্স অমসুং মেনেজমেন্ত
কেতেগোরি II : পোলিতেক্নিক ইন্সতিতুসনশিংগী ওজাশিং : অপুনবা মনা 10
পোলিতেক্নিকশিং, রাজ্যগী য়ুনিভর্সিতিশিং অমসুং কেন্দ্র সরকারগী অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙশিংদগী ওজা 16 খনগৎলে।
লাইরিক ফজনা তাকপা, স্কুলগী ৱাংমদা থবকশিং পাংথোকপা, রিছার্স অমসুং ইন্নোবেসন, স্পোন্সর রিছার্স/ফেকলতি দিবলপমেন্ত প্রোগ্রামশিং/কন্সলতেন্সি তিচিং য়াওনা হিরম কয়াদা পাংথোকপা থবকশিং য়েংলগা মনা পীনবা খনগৎপনি। মসিগী মথক্তা, লাইরিক ফজনা তাকপীবা অমসুং মহৈলোয়শঙগী ৱাংমদা পাংথোকপা লাইরিক-লাইশুগা মরী লৈনবা থবকশিংদনা হেন্না লুম্না লৌই।
নেসনেল তিচর্স এৱার্দ-2024 গী খনবগী থবক অসি তাঙ্কক অনি থোক্না পাংথোক্লি; (i) অহানবগী ওইনা নোমিনিশিং খনগৎনবা প্রিলিমিনরি সর্চ-কম স্কৃন্নিং কম্মিতিনা য়েংশিনবা অমসুং (ii) খনগৎলবা নোমিনিশিংদগী জুরি কম্মিতিনা মনা ফংগদবা ওজাশিং খনগৎপনি।
রাস্ত্রিয়া পুরুস্কার পোর্তেল @www.awards.gov.in গী খুৎথাংদা ওনলাইন ওইনা নেসনেল এৱার্দকী নোমিনিশিং কৌখি অমসুং জন ভাগিধারিগী শরুক অমা ওইনা ওজাশিং মশা মতোমতা, মহৈলোয়শঙনা অমসুং মরুপ-মপাংনা নোমিনেসন তৌবা য়াবগী খুদোংচাবা য়াওরে।
নেসনেল তিচর্স এৱার্দ-2024 ফংলবশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
সেরিএল নম্বর
মমিং অমসুং মহৈলোয়শঙ
রাজ্য
1
দোক্তর গান্ধীমতি এ
তিয়াগরাজার পোলিতেক্নিক কলেজ, জঙ্কসন মেন রোদ, সালেম-636005, তামিল নাদু
তামিল নাদু
2.
প্রো: পারমার রঞ্জিতকুমার খিমজিবাই
গভর্নমেন্ত পোলিতেক্নিক খাদিয়া, বিলখা রোদ, জুনাগাধ, গুজরাত-362263
গুজরাত
3.
প্রো: নিধি জেন
ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ তেক্নোলোজি দিল্লি.
হাওজ খাস, নিউ দিল্লি-110016
দিল্লি
4.
দোক্তর স্মিলাইন গিরিজা
সবিতা দেন্তেল কলেজ অমসুং হোস্পিতাল, সবিতা ইন্সতিতুৎ ওফ মেদিকেল এন্দ তেক্নিকেল সাইন্সেস, সবিতা য়ুনিভর্সিতি
নম্বর 162: পি.ঐচ রোদ, বেলাপ্পঞ্চাবদি, চেন্নাই-600077
তামিল নাদু
5.
প্রো: বিরঞ্চি কুমা শর্মা
মাইকোলোজি অমসুং প্লান্ত পেথোলোজি দিপার্তমেন্ত, ইন্সিতিতুৎ ওফ এগ্রিকলচরেল সাইন্সেস, বনারস হিন্দু য়ুনিভর্সিতি, বরানসী-221005
উত্তর প্রদেস
6.
প্রো: শ্রীনিভাস হোতা
ইন্দিয়ান ইন্সিতিতুৎ ওফ সাইন্স ইজুকেসন এন্দ রিছার্স পুনে, দোক্তর হোমি ভাভা রোদ,পুনে-411 008
মহারাস্ত্রা
7.
দোক্তর এস.আর কেসবা
ইকোনোমিক্স দিপার্তমেন্ত,
বেঙ্গালোর য়ুনিভর্সিতি, জনা ভারতি কেম্পস, কেনগেরি, বেঙ্গালোর-560056
কর্নাতকা
8.
প্রো: সিলাপাগুরি প্রসাদ গানপুলে
পুনে দিস্ত্রিক ইজুকেসন এসোসিএসন্স প্রো:
রামকৃষ্ণ মোরে আর্তস, কম্মর্স এন্দ সাইন্স কলেজ, গঙ্গানগর, সেক্তর 28, নিগদি প্রধিকরন, পুনে 411044
মহারাস্ত্রা
9.
দোক্তর চায়াপুরম জয়া সঙ্কর বাবু
পোন্দিচারি য়ুনিভর্সিতি, আর.ভেনকত রমন নাগর, কালাপেত,পুদুচেরি, 605 014
পুদুচেরি
10.
প্রো: নিলভ তিৱারি
সেন্ত্রেল সংস্কৃত য়ুনিভর্সিতি
ভোপাল কেম্পস
বাগসেৱানিয়া, ভোপাল, মধ্য প্রদেস, 462043
মধ্য প্রদেস
11.
প্রো: বিনয় শর্মা
ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ তেক্নোলোজি রুরকি,
রুরকি-247667 হরিদ্বার, উত্তরখন্দ
উত্তরখন্দ
12.
দোক্তর নন্দাবরম ম্রুদুলা
গভর্নমেন্ত দিগ্রি কলেজ ফোর ৱুমেন, মায়ুর মার্গ, বেগুমপেত, হায়দ্রবাদ, তেলঙ্গানা, 500016
তেলঙ্গানা
13.
দোক্তর সিমি এস.এল
পঞ্জাব ইঞ্জিনিয়ারিং কলেজ( দিম য়ুনিভর্সিতি ওইরগদবা), বিদ্যা পথ, সেক্তর 12, চান্দিগর, 160012
চান্দিগর
14.
প্রো: কপিল অহুজা
ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ তেক্নোলোজি, ইন্দোর,
খান্দৱা রোদ, সিমরোল, ইন্দোর, মধ্য প্রদেস-453552
মধ্য প্রদেস
15.
দোক্তর অনিতা সুসিলান
স্কুল ওফ আর্কিতেকচর, কেনগেরি কেম্পস, খৃষ্ট দিম য়ুনিভর্সিতি, কেনগেরি-কেম্পস, কনমিনিকে, কুম্বালগোদু, মাইসুর রোদ, বেঙ্গালোর-560074
কর্নাতকা
16.
প্রো: দোক্তর সাহানাজ অয়ুব
বুন্দেলখন্দ ইন্সতিতুৎ ওফ ইঞ্জিনিয়ারিং এন্দ তেক্নোলোজি, কানপুর রোদ, ঝান্সি-284128, উত্তর প্রদেস
উত্তর প্রদেস

Ministry of Education
Department of Higher Education selects 16 teachers from HEIs and Polytechnics for National Awards to Teachers (NAT) 2024
28 AUG 2024 6:46PM by PIB Delhi
Department of Higher Education, Ministry of Education selects 16 teachers in HEIs and Polytechnic for National Awards to Teachers (NAT) 2024.
NEP 2020 recognizes that motivated, energized and capable faculty is critical for advancement of the students, institution and profession. It also envisages incentives such as rewards and recognitions to cultivate a culture of excellence in education ecosystem. As such, in the year 2023, it was decided to institute two categories of awards for HEIs and Polytechnics under the umbrella of NAT, hitherto restricted to School teachers only.
NAT is conferred on the exemplary teachers/faculty members of higher education institutions and Polytechnics as per the following categories:
Category I: Teachers of Higher Educational Institutions:
Sub-category (i) : Engineering & Technology, Architecture.
Sub-category (ii) : Pure Sciences including Mathematics, Physical Sciences, Biological Sciences, Chemical Sciences, Medicine, Pharmacy
Sub-category (iii) : Arts and Social Sciences, Humanities, Languages, Legal Studies, Commerce, Management.
Category II : Teachers of Polytechnic Institutions: Total 10 Awards
The 16 select teachers are from Polytechnics, State Universities and Central Higher Education Institutions.
The selection is based on the performance of the teacher as adjudged against the parameters such as Teaching Learning Effectiveness, Outreach activities, Research and Innovation, Sponsored Research/ Faculty Development Programs/ Consultancy Teaching. Of the above, Learning Effectiveness & Outreach activities has the preponderant weightage.
The selection procedure for NAT-2024 involves two-steps process; (i) Evaluation by Preliminary Search-cum Screening Committee for initial shortlisting of nominees and (ii) Committee of 'Jury' for selection of awardees from the shortlisted nominees.
Nominations for NAT, 2024 were invited in online mode through Rashtriya Puraskar Portal @www.awards.gov.in and included provisions for self, institutional and peer nomination as part of Jan Bhagidari.
DETAILS OF NAT 2024 AWARDEES - DoHE
Sl. No
Name and Institution
State
1
Dr. Gandhimathi A
Thiagarajar Polytechnic College, Junction Main Road, Salem- 636005, Tamil Nadu
Tamil Nadu
2.
Prof. Parmar Ranjitkumar Khimjibhai
Government Polytechnic Khadiya, Bilkha Road, Junagadh, Gujarat-362263
Gujarat
3.
Prof. Nidhi Jain
Indian Institute of Technology Delhi,
Hauz Khas, New Delhi-110016
Delhi
4.
Dr. Smiline Girija
Saveetha Dental College and Hospitals, Saveetha Institute of Medical and Technical Sciences [SIMATS], Saveetha University
No 162: PH Road, Velappanchavady, Chennai 600077
Tamil Nadu
5.
Prof. Birinchi Kumar Sarma
Department of Mycology and Plant Pathology, Institute of Agricultural Sciences,
Banaras Hindu University, Varanasi 221005
Uttar Pradesh
6.
Prof. Srinivas Hotha
Indian Institute of Science Education and Research Pune,
Dr Homi Bhabha Road, Pune 411 008
Maharashtra
7.
Dr. S R Keshava
Department of Economics,
Bangalore University, Jnana Bharathi Campus, Kengeri, Bangalore – 560056
Karnataka
8.
Prof. Shilpagauri Prasad
Ganpule
Pune District Education Association's Prof. Ramkrishna More Arts, Commerce and Science
College, Ganganagar, Sector No. 28, Nigdi Pradhikaran, Pune 411044
Maharashtra
9.
Dr. Chayapuram Jaya Sankar Babu
Pondicherry University, R. Venkat Raman Nagar, Kalapet, Puducherry - 605 014
Puducherry
10.
Prof. Nilabh Tiwari
Central Sanskrit University
Bhopal Campus
Bagsewaniya, Bhopal , MP
Pin 462043
Madhya Pradesh
11.
Prof. Vinay Sharma
Indian Institute of Technology Roorkee, Roorkee-247667 Haridwar, Uttarakhand
Uttarakhand
12.
Dr. Nandavaram Mrudula
Govt. Degree College for Women, Mayur Marg, Begumpet, Hyderabad, Telangana 500016
Telangana
13.
Dr. Shimi S L
Punjab Engineering College (Deemed to be University), Vidya Path, Sector 12, Chandigarh 160012
Chandigarh
14.
Prof. Kapil Ahuja
Indian Institute of Technology Indore, Khandwa Road, Simrol, Indore, MP 453552
Madhya Pradesh
15.
Dr. Anitha Suseelan
School of Architecture, Kengeri Campus, CHRIST Deemed to be University, Kengeri-Campus, Kanminike, Kumbalgodu, Mysore Road, Bangalore 560074
Karnataka
16.
Prof. Dr. Shahanaz Ayub
Bundelkhand Institute of Engineering and Technology, Kanpur Road, Jhansi-284128, UP
Uttar Pradesh