Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
5 Anubhav Awardees and 10 Jury Certificate winners including 5 women pensioners, to be conferred at 07th Anubhav Awards Ceremony,2024 at Vigyan Bhawan, New Delhi
Dr. Jitendra Singh, MoS, MPPGP confers 5 Anubhav Awards and 10 Jury Certificates at 07th Anubhav Awards Ceremony, 2024 at Vigyan Bhawan, New Delhi
27 AUG 2024 3:11PM by PIB Delhi
On the directions of the Prime Minister of India, Department of Pension & Pensioners' Welfare (DOPPW) launched an online platform entitled 'Anubhav' in March 2015. It is a means for retiring/retired employees to showcase significant achievements made during their service period. Till date, 54 Anubhav Awards and 9 Jury Certificates have been conferred.
1. DOPPW is organizing 7th Anubhav Awards Ceremony since its inception in 2016. The Anubhav Awards sand Jury Certificates will be conferred by Dr. Jitendra Singh, Minister of State, Ministry of Personnel, Public Grievances and Pensions at the 7th Anubhav Awards Ceremony at Vigyan Bhawan, New Delhi on 28th August, 2024.
2. Following is the list of 05 Anubhav Awardees and 10 Jury Certificate Winners, 2024:
Anubhav Awardees
Sl.
No.
Awardees Name
(Smt./Sh.)
Designation
Mins./Deptt./Org
1.
T. Jacob
Secretary
UPSC
2.
Aditi Das Rout
Additional Secretary
Ministry of Women and Child Development
3.
G. Nancharamma
Technical Officer-D
DRDO
4.
Rajesh Kumar Parida
Deputy Commandant
BSF
5.
Appan Sridhar
Junior Engineer
Ministry of Railways
Anubhav Jury Certificate Winners
Sl.
No.
AwardeesName (Smt./Sh.)
Designation
Mins./Deptt./Org
1.
SanjeevSharma
Chief Commissioner, Income Tax
CBDT
2.
Shakuntala Patnaik
Deputy Chief Labour
Commissioner
Ministry of Labour and Employment
3.
Sudesh Kumar
Technical Officer-D
DRDO
4.
Krishna Mohan Shahi
Assistant
Commissioner, Income Tax
CBDT
5.
N. Desingu Rajan
Inspector/Ministerial
CISF
6.
G. Swarnalatha
Chief Office
Superintendent
Ministry of Railways
7.
Monirul Islam
Sub-Inspector
CRPF
8.
Rajendra Singh
Lance Naik
BSF
9.
Surender Singh
Sub-Inspector
CRPF
10.
Consontina Lakra
Assistant Sub- Inspector/Nursing Assistant
CRPF
1. For the year 2024, Anubhav Awardees and Jury Certificates winners have submitted their write-ups under following categories (i) Admin Work, (ii) Good governance, (iii) Research, (iv) Simplification of Procedures, (v) Accounts, (vi) Contribution to his/her field work and (vi) Constructive feedback or suggestion to improve the line of work.
2. This award ceremony is unique as out of 15 awardees, 33% percent are women, the highest ever in the history of 'Anubhav' since its inception in 2015, indicating their growing role and contribution in the Governance.
3. The Anubhav Award consist of: (i) Medal (ii) Certificate and (iii) an incentive of Rs. 10,000/-while Anubhav Jury Certificate, consists of: (i) Medal and (ii) Certificate.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
অনুভব এৱার্দী ৫ অমসুং নুপী পেন্সনর ৫ য়াওরগা জুরী সর্তিফিকেত ফংলবা মীওই ১০দা নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবন্দা, ০৭শুবা অনুভব এৱার্দ সেরিমোনী, ২০২৪দা মনা লান্থোক্কনি
দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ, MoS, MPPGP না নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবন্দা ০৭শুবা অনুভব এৱার্দ সেরিমোনী, ২০২৪দা অনুভব এৱার্দ ৫ অমসুং জুরী সর্তিফিকেত ৱিন্নর ১০ লান্থোক্কনি
27 AUG 2024 3:11PM by PIB Imphal
ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগী লমজিং মখাদা, দিপার্তমেন্ত ওফ পেন্সন এন্দ পেন্সনর্স ৱেলফ্যার (DOPPW)না মার্চ ২০১৫দা ‘অনুভব’ কৌবা ওনলাইন পোর্তেল অমা হৌদোকখি‍। মসি থবক্তগী পোত্থাগদৌরিবা/পোত্থারবা শিন্মীশিংনা মখোয়গী থবক তৌরিঙৈ মনুংদা তৌবা ঙমখিবা মশক থোকপা মায় পাকপশিং উত্থোকচনবা পাম্বৈ অমনি‍। হৌজিক ফাওবদা অনুভব এৱার্দ ৫৪ অমসুং জুরী সর্তিফিকেত ৯ লান্থোকখ্রে‍।
২. DOPPWনা ২০১৬দগী হৌদুনা চত্থরক্তুনা ৭শুবা অনুভব এৱার্দ সেরিমোনী পাঙথোক্কনি‍। অনুভব এৱার্দ অমসুং জুরী সর্তিফিকেতশিং অসি পর্সোনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেসস অমসুং পেন্সন্স মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ওগস্ত ২৮, ২০২৪দা নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবন্দা পাঙথোক্কদবা ৭শুবা অনুভব এৱার্দ সেরিমোনীদা খুৎশিন্নগনি‍।
৩. মখাগী অসি অনুভব এৱার্দী ০৫ অমসুং জুরী সর্তিফিকেত ৱিন্নর ১০, ২০২৪গী লিস্তনি:
অনুভব এৱার্দীশিং
সেরিএল মশিং
এৱার্দীশিংগী মমিং
(শ্রীমতী/শ্রী)
ফম
মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্ত/ওর্গনাইজেসন
১
তি. জেকব
সেক্রেতরী
UPSC
২
অদিতী দাস রৌত
এদিস্নেল সেক্রেতরী
নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাওখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
৩
জি. নঞ্চরম্মা
তেক্নিকেল ওফিসর—দি
DRDO
৪
রাজেস কুমার পরিদা
দিপুতী কম্মান্দেন্ত
BSF
৫
অপ্পন শ্রিধার
জুনিয়র ইঞ্জিনিয়র
রেলৱেজ মন্ত্রালয়
অনুভব জুরী সর্তিফিকেত ৱিন্নরশিং
সেরিএল মশিং
এৱার্দীশিংগী মমিং
(শ্রীমতী/শ্রী)
ফম
মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্ত/ওর্গনাইজেসন
১
সঞ্জীব শর্ম
চীফ কম্মিস্নর, ইনকম তেক্স
CBDT
২
শকুন্তলা পত্নাইক
দিপুতী চীফ লেবর কম্মিস্নর
লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
৩
সুদেস কুমার
তেক্নিকেল ওফিসর-দি
DRDO
৪
কৃষ্ণন মোহন সাহি
এসিস্তেন্ত কম্মিস্নর, ইনকম তেক্স
CBDT
৫
এ. দেসিঙ্গু রজন
ইন্সপেক্তর/মিনিস্তরিএল
CISF
৬
জি. স্বর্নলতা
চীফ ওফিস সুপরিতেন্দিং
রেলৱেজ মন্ত্রালয়
৭
মোনিরুল ইস্লাম
সব-ইন্সপেক্তর
CRPF
৮
রাজেন্দ্র সিংহ
লান্স নাইক
BSF
৯৯
সুরেন্দর সিংহ
সব-ইন্সপেক্তর
CRPF
১০
কোন্সোন্তিনা লাক্রা
এসিস্তেন্ত সব-ইন্সপেক্তর/নর্সিং এসিস্তেন্ত
CRPF
৪. ২০২৪গী ওইনা অনুভব এৱার্দীশিং অমসুং জুরী সর্তিফিকেত ৱিন্নরশিংনা মখোয়গী অইবা ৱারোলশিং (১) এদমিন ৱর্ক, (২) গুদ গভর্নেন্স, (৩) রিছর্চ, (৪) সিম্প্লিফিকেসন ওফ প্রোসিজর্স, (৫) একাউন্তস, (৬) কন্ত্রিব্যুসন তু হিস/হর ফীল্দ ৱর্ক অমসুং (৭) কন্সত্রক্তিব ফীদবেক ওর সজেসন তু ইমপ্রুব দি লাইন ওফ ৱর্ক হায়রিবা কাঙলুপশিং অসিদা থাজিল্লকখি‍।
৫. মনা লান্থোকপগী থৌরম অসি এৱার্দী ১৫গী মনুংদা ৩৩% নুপী ওইদুনা, ২০১৫দা মসি হৌদোকখিবদগী হৌজিক ফাওবদা খ্বায়দগী য়াম্বা ওইদুনা য়াম্না তোপ তোপ্পা অমা ওইবগা লোয়ননা গভর্নেন্সতা নুপীশিংগী হেনগৎলক্লিবা আক্লোন অমসুং থৌদাংবু তাক্লি‍।
৬. অনুভব এৱার্দ অসিদা য়াওরিবশিংদি: (১) মেদল (২) সর্তিফিকেত অমসুং লুপা ১০,০০০গী ইন্সেন্তিবনি, অদুগা অনুভব জুরী সর্তিফিকেত্তা য়াওরিবনা: (১) মেদল অমসুং (২) সর্তিফিকেতনি‍।