থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
শ্রী লঙ্কাগী সোসিএলিস্ত রিপব্লিক্কী সিভিল সর্ভেন্তশিংগী 5শুবা কেপাসিতী বিলদিং প্রোগ্রাম অমা মসুরীগী নেস্নেল সেন্তর ফোর গুদ গবর্নেন্স (এন.সি.জি.জি.)দা হৌখ্রে
শরী লঙ্কাগী মরু ওইবা মন্ত্রালয়শিংগী মীহুৎ ওইরিবা মিদ-লেভেল সিভিল সর্ভেন্ত 39না থৌরম অসিদা শরুক য়ারি
“ভারতকী দিজিতেল গবর্নেন্সনা এদমিনিস্ত্রেতিব ইফিসিএন্সী হেনগৎহনবগী মশক নাইবা খুদম অমা ওইদুনা শরুক য়ারিবশিংনা তম্বা য়াবা মমল নাইদ্রবা পারা কয়া তাক্লি”, এন.সি.জি.জি.গী দি.জি. অমসুং দি.এ.আর.পি.জি.গী সেক্রেতরীনা হায়খ্রে
23 AUG 2024 1:17PM by PIB Imphal
নেস্নেল সেন্তর ফোর গুদ গবর্নেন্স (এন.সি.জি.জি.)না শ্রী লঙ্কাগী মিদ-কেরিয়র সিভিল সর্ভেন্তশিংগী 5শুবা কেপাসিতী বিলদিং প্রোগ্রাম হৌদোকখ্রে। চয়োল অনি চত্থগদবা প্রোগ্রাম অসি ওগস্ত 19, 2024দগী ওগস্ত 30, 2024 ফাওবা পাংথোক্কনি অমসুং মসিদা শ্রী লঙ্কাগী সেনিয়র এসিস্তেন্ত সেক্রেতরী, এসিস্তেন্ত সেক্রেতরী, এদিস্নেল দিবিজনেল সেক্রেতরী, জোনেল দেপ্যুতী কম্মিস্নর অমসুং নুপীশিংগী য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়, শেল থুম মন্ত্রালয়, ঙাক শেল মন্ত্রালয়, পব্লিক সেক্যুরিতী মন্ত্রালয়, শ্রী লঙ্কা ইন্সতিত্যুত ওফ দিভেলপমেন্ত এদমিনিস্ত্রেসন (এস.এল.আই.দি.এ.) অমসুং সরকারগী অতোপ্পা বিভাগশিংগী দাইরেক্তর কয়াগা লোয়ননা মিদ-কেরিয়র সিভিল সর্ভেন্ত 39না শরুক য়ারি।
নেস্নেল সেন্তর ফোর গুদ গবর্নেন্স (এন.সি.জি.জি.)গী দাইরেক্তর জেনেরেল অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ এদমিনিস্ত্রেতিব রিফর্ম অমসুং পব্লিক গ্রাইভেন্স (দি.এ.আর.পি.জি.)গী সেক্রেতরী, শ্রী ভি. শ্রিনিভাসনা থৌরম অসিগী হুম্নিশুবা নুমিত্তা থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবা সিভিল সর্ভেন্তশিংগা ৱারী শাখি। মহাক্কী ৱারোলদা, এদমিনিস্ত্রেতিব প্রেক্তিস কয়াদা অৱাংবা থাক অমা শেম্বা ঙমখ্রবা ভারতকী মশক থোক্লবা গবর্নেন্স মোদেল কয়াদা মহাক্না অহেনবা মিৎয়েং চঙখি। মিলিয়ন 3.7 হেনবা ফাইল কয়া দিজিতেলদা প্রোসেস তৌবা ই-ওফিস, অমদি দিজিতেল ইন্দিয়াগী খোঙথাং মখাদা আধার ইন্তিগ্রেসন তৌবগুম্বা খোঙথাং কয়ানা মায় পাকখিবগী খুদম কয়া পীরদুনা, শ্রী ভি. স্রিনিভাসনা আধারগুম্বা ইন্নোভেসনশিং অসিনা লৈঙাকপগী থৌওংদা কয়া য়াম্না তেংবাংবগে হায়বগী খুদম উৎখি। মীয়ামগী য়াইফ য়ুম্বালদা হেল্থকেয়র স্কিমশিংনা শাফু কয়া য়াম্না পীখ্রবগে হায়বশু মহাক্না পাউদমখি।
চৎনবী খেন্নবা অমসুং অমত্তা ওইনা শিজিন্নমিন্নবা লৈঙাকপগী থৌওং কয়াবু পাক চাউনা খঙহন্নবা শেম শারবা প্রোগ্রাম অসিগী দিজাইন্দা মহাক্না মখা তানা মীয়ামগী পুক্নিং চীংশিনখি। মসিগুম্বা এক্সপোজর অসিনা শরুক য়ারিবা মীওইশিংগী মফমদা মখোয়গী মীয়ামগী কান্নবা পীনবা লৈঙাকপগী অফবা মোদেলশিং খঙবা অমসুং থবক ওইনা পায়খৎপদা মমল নাইদ্রবা পাউতাক কয়া পীগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
চয়োল অনিগী প্রোগ্রাম অসিনা গবর্নেন্সকী ৱাহন্থোক হোংলক্লিবা, দিজিতেল ইন্দিয়া, দি রাইত তু সর্ভিস – ইজ ওফ লিভিং, স্বামিত্ব স্কিমগী মখাদা লেন্দ রেকোর্দ শেন্নবা, এপ্সিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রাম, ইং 2030 ফাওবদা এস.দি.জি. ফংনবা খোঙথাং, আয়ুশমান ভারত প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্য য়োজনা অমদি ওতোপ্পগুম্বা হীরম কয়াগী কোনগনি। শরুক য়ারিবশিংনা ফোরেস্ত রিসর্চ ইন্সতিত্যুত (এফ.আর.আই.), উত্তর প্রদেশকী শাম্লিগী দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন, ফোরেস্ত, ইনভাইরনমেন্ত অমদি ক্লাইমেত চেঞ্জ মন্ত্রালয়, প্রধান মন্ত্রী ম্যুজিয়ম অমসুং তাজ মহলগী ফিল্দ ভিজিত চৎকনি।
পনবা য়াবা ৱাফমদি, এন.সি.জি.জি.না হৌজিক ফাওবদা শ্রী লঙ্কাগী সেনিয়র অমসুং মিদ কেরিয়র ওফিসর 174দা ত্রেনিং পীখ্রবনি। ইং 2014দা লিংখৎখিবা নেস্নেল সেন্তর ফোর গুদ গবর্নেন্স অসি ভারত অমসুং অতোপ্পা লৈবাক্কী সিভিল সর্ভেন্তশিংদা ত্রেনিং পীনবা লিংখৎপনি। সেন্তর অসিনা চহি কয়া অসিদা বাঙ্গলাদেশ, কেনয়া, তাঞ্জানিয়া, তুনিসিয়া, সেচেল্স, গেম্বিয়া, মালদিব, শ্রী লঙ্কা, অফঘানিস্তান, লাওস, ভিএতনাম, নেপাল, ভুতান, ম্যান্মার, ইথিওপিয়া, ইরিত্রিয়া, সোমালিয়া, খা অফ্রিকা, ইন্দোনেসিয়া, মদাগাস্কর, ফিজি, মোজাম্বিক অমসুং কম্বোদিয়াগুম্বা লৈবাক কয়াগী ওফিসর মশিং কয়া অমদা ত্রেনিং পীখ্রে।
এন.সি.জি.জি.গী এসোসিএত কোর্স কো-ওর্দিনেতর অমসুং ফেকলতী ওইরিবা দাঃ এ.পি. সিং, দাঃ এম.কে. ভন্দারী, শ্রী সঞ্জয় দত পন্ত, প্রোগ্রাম এসিস্তেন্ত, মোনিশা, ৱাই.পি. অমসুং এন.সি.জি.জি. তীম্না প্রোগ্রাম অসিবু য়েংশিল্লি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
The 5th Capacity Building Program for the Civil Servants of the Socialist Republic of Sri Lanka commences at National Centre for Good Governance (NCGG), Mussoorie
The Program is being attended by 39 Mid-Level Civil Servants representing key ministries from Sri Lanka participating in the programme
"Digital governance in India is an exemplary model of enhancing administrative efficiency, offering valuable lessons for the participants to learn," stated DG NCGG and Secretary DARPG
23 AUG 2024 1:17PM by PIB Delhi
The National Centre for Good Governance (NCGG) commenced the 5th Capacity Building Program for mid-career civil servants of Sri Lanka. This two-week program, is being organized from 19th August 2024 to 30th August 2024, and is hosting 39 mid-career civil servants from Sri Lanka, including Senior Assistant Secretaries, Assistant Secretaries, Additional Divisional Secretaries, Zonal Deputy Commissioners, and Directors from various governmental departments such as the Ministry of Women’s Affairs, Ministry of Finance, Ministry of Defence, Ministry of Public Security, Sri Lanka Institute of Development Administration (SLIDA), and others.
On the third day of the programme, Shri V. Srinivas, IAS, Director General, National Centre for Good Governance (NCGG) & Secretary, Department of Administrative Reforms and Public Grievances (DARPG), interacted with the participating civil servants. In his address, he emphasized the exemplary governance models in India that have set a high standard in administrative practices. Citing the success of initiatives like e-Office, where 3.7 million files are managed digitally, and the integration of Aadhaar under the Digital India initiative, Shri. V. Srinivas illustrated how these innovations such as Aadhar have significantly enhanced governance efficiency. He also highlighted the transformative impact of healthcare schemes on public welfare.
Shri Srinivas further emphasized on the design of the programme that is curated to offer participants a broader understanding of cultural nuances and shared governance practices. This exposure, he stated, presents participants with valuable insights to adopt and implement good governance models for the benefit of their citizens.
The two-week program encompasses a wide range of sessions covering topics such as the Changing Paradigm of Governance, Digital India, the Right to Service: Ease of Living, Land Records Management under the Swamitva Scheme, Aspirational District Programs, the Approach to Achieving SDGs by 2030, Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana, among others. Participants will also engage in field visits to the Forest Research Institute (FRI), District Administration at Shamli, Uttar Pradesh, Ministry of Forests, Environment, and Climate Change, Pradhanmantri Sanghralaya and visit to the Taj Mahal.
It is pertinent to mention that NCGG so far has trained 174 senior and mid-career officers from Sri Lanka. The National Centre for Good Governance, established in 2014, is mandated to train civil servants from India and other countries. Over the years, the center has successfully trained officers from various nations from various countries such as Bangladesh, Kenya, Tanzania, Tunisia, Seychelles, Gambia, Maldives, Sri Lanka, Afghanistan, Laos, Vietnam, Nepal, Bhutan, Myanmar, Ethiopia, Eritrea, Somalia, South Africa, Indonesia, Madagascar, Fiji, Mozambique and Cambodia.
The program is being coordinated by Dr. A.P. Singh, Dr. M.K. Bhandari, Associate Course Coordinator & Faculty at NCGG, Shri Sanjay Dutt Pant, Program Assistant, Monisha, YP and NCGG team.