Ministry of Commerce & Industry
77th Meeting of Network Planning Group under PM GatiShakti evaluates six infrastructure projects
22 AUG 2024 1:04PM by PIB Delhi
The 77th meeting of the Network Planning Group (NPG) under the PM GatiShakti initiative was convened in New Delhi yesterday under the chairmanship of Additional Secretary, Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), Shri Rajeev Singh Thakur. The meeting focused on evaluating six important infrastructure projects from Ministry of Railways (MoR), Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH), Ministry of Civil Aviation (MoCA) and Ministry of Ports, Shipping and Waterways (MoPSW) were evaluated for their alignment with the principles of integrated planning outlined in the PM GatiShakti National Master Plan (NMP). The evaluation and their anticipated impacts of these projects are detailed below.
Hazira – Gothangam New Rail Line in Gujarat
A greenfield project in Gujarat involving the construction of a 36.35 km Broad Gauge (BG) Double Line connecting Gothangam to Hazira. This project aims to enhance section capacity and improve connectivity to major industries and Hazira port, a key cargo hub. By supporting the efficient movement of bulk and containerized cargo, the project is expected to foster regional economic development, reduce road traffic, and minimise environmental impacts through the modal shift of the cargo from road to rail transportation.
Bilasipara - Guwahati Road in Assam
A strategic road upgrade in Assam to 4-lane NH-17, covering a 44.56 km stretch between Chirakuta (Bilasipara) and Tulungia. This project will enhance regional connectivity, linking Assam to West Bengal, Meghalaya, and important infrastructure such as the Multi-Modal Logistics Park at Jogighopa and Rupsi and Guwahati Airports. It is expected to significantly boost economic activities, reduce travel time, and alleviate congestion in the region.
Multi-Modal Logistics Park (MMLP) in Nashik, Maharashtra
Development of a Multi-Modal Logistics Park (MMLP) in Nashik, Maharashtra, over 109.97 acres. This greenfield project is designed to integrate road and rail transport, improving logistics efficiency, reducing costs, and supporting regional industries by providing facilities such as cargo consolidation, storage, and customs clearance. The project is anticipated to handle 3.11 million metric tons of cargo annually from 2029 onwards.
Development of New Civil Enclave at Bihta Airport, Patna Bihar
A brownfield project in Bihar involves the development of a new civil enclave at Bihta Airfield, 28 km from Jay Prakash Narayan International Airport in Patna. This project addresses capacity constraints at Patna Airport and includes a new terminal building capable of handling 5 million passengers annually. The project also involves a 10-bay apron for A-321 aircraft, with the aim of accommodating growing passenger traffic and improving connectivity in the region.
Development of New Civil Enclave at Bagdogra Airport, Siliguri, West Bengal
A brownfield project involving the development of a new civil enclave at Bagdogra Airport, in the Darjeeling district of West Bengal. The expansion includes constructing a new terminal building with a capacity to handle 10 million passengers annually and an apron for 10 aircraft. Located strategically in the "chicken neck" area, Bagdogra Airport serves as a critical gateway to the North-eastern region of the country, and this expansion is essential for meeting the region’s growing connectivity needs.
Development of international Container Transshipment Port al Galathea Bay in Andaman & Nicobar
A transformative project for developing an International Container Transshipment Port (ICTP) at Galathea Bay on Great Nicobar Island in the Union Territory of Andaman & Nicobar. With a project cost of Rs. 44,313 crores, this greenfield initiative aims to capitalise on the strategic location and deeper waters of the bay. The port is expected to handle transshipment cargo from Indian ports, and the neighbouring countries in the region, enhancing India’s maritime trade competitiveness and generating substantial economic benefits.
NPG evaluated all six projects from the perspective of the principles of PM GatiShakti: integrated development of multimodal infrastructure, last-mile connectivity to economic and social nodes, intermodal connectivity, and synchronised implementation of projects. These projects are expected to play pivotal roles in nation-building, integrating various modes of transport, and providing substantial socio-economic benefits and ease of living, thereby contributing to the overall development of the regions.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
পি.এম. গতিশক্তিগী মখাদা 77শুবা নেৎৱার্ক প্লান্নিং গ্রুপকী মীফমনা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত তরুক য়েংশিনখ্রে
22 AUG 2024 1:04PM by PIB Imphal
পি.এম. গতিশক্তিগী মখাদা নেৎৱার্ক প্লান্নিং গ্রুপ (NPG) গী 77শুবা মীফম দিপার্তমেন্ত ফোর প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদ (DPIIT) গী এদিস্নেল সেক্রেতরী শ্রী রাজীব সিংহ থাকুরনা লুচিংদুনা ঙরাং ন্যু দিল্লীদা পাংথোকখি। মীফম অদুদা রেলৱেজ মন্ত্রালয় (MoR), রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মন্ত্রালয় (MoRTH), সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয় (MoCA) অমসুং পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মন্ত্রালয় (MoPSW) গী মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত তরুক য়েংশিনবদা মীৎয়েং থমখি মখোয় অসি পি.এম. গাতিশক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান (NMP)দা পীরিবা ইন্তিগ্রেতেদ প্লান্নিংগী প্রিন্সিপলশিংগা মখোয়গা চান্নবরা য়েংখি। হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসি য়েংশিনখিবা অমসুং মখোয়না পীবা য়াবা কান্নবশিং অদু মখাদা পীরি।
গুজরাতকী হাজিরা – গোথানগাম ন্যু রেল লাইন
গুজরাত্তা গোথনগামদগী হাজিরা ফাওবা 36.35 km ব্রোদ গেজ (BG) দবল লাইন অমা শাবদা য়াওরিবা গ্রীনফিল্দ প্রোজেক্ত অমা। প্রোজেক্ত অসিগী পান্দমদি সেক্সন কেপাসিতী হেনগৎহনবা অমসুং মরুওইবা ইন্দস্ত্রীশিং অমসুং মরুওইবা কার্গো হব অমা ওইরিবা হাজিরা পোর্তকা শম্নবা হেনগৎহনবনি। বল্ক অমসুং কন্তেনরাইজ তৌরবা কার্গোগী ইফিসিএন্ত ওইবা চৎথোক-চৎশিনদা মতেং পাংদুনা, প্রোজেক্ত অসিনা লমদমসিগী ইকনোমিক দিবেলপমেন্তদা মতেং পাংগনি, রোদ ত্রাফিক হন্থহনগনি, অমসুং কার্গো অসি লম্বীদা চৎথোক-চৎশিন তৌরম্বদগী রেলৱেদা চৎথোক-চৎশিন তৌহন্দুনা অহোংবা পুরক্তুনা অকোয়বগী ফিভমদা শোকহনবা অদু হন্থহনগনি হায়না পানরি।
অসামদা বিলাসীপারা – গুৱাহাতি রোদ
অসামদা চেরাকুতা (বিলাসীপারা) অমসুং তুলুংজিয়াগী মরক্তা 44.56 km শাংবা লেন 4 লৈবা NH-17দা স্ত্রেতেজিক ওইবা লম্বী শেমগৎপা। প্রোজেক্ত অসিনা রিজনেল কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহল্লগনি, অসামবু ৱেস্ত বেঙ্গল, মেঘালয়গা শম্নহল্লগনি, জোগিঘোপা অমসুং রুপসী অমসুং গুৱাহাতি এয়রপোর্তশিংদা মল্তি-মোদেল লোজিতিক্স পার্কগুম্বা মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচরসু লৈহল্লগনি। মসিনা ইকনোমিক এক্তিবিতীশিংবু য়াম্না চাউনা হেনগৎহনগনি, চৎথোক-চৎশিন তৌবদা চংবা মতম হন্থহল্লগনি, অমসুং লমদম অসিদা লৈরিবা ত্রেনগী খুদোংচাদবশিং হন্থহল্লগনি হায়না পানরি।
মহারাস্ত্রগী নাশিক্তা মলতি-মোদেল লোজিস্তিক্স পার্ক (MMLP)
মহারাস্ত্রগী নাশিক্তা একর 109.97 গী মথক্তা কোনশিল্লিব মল্তি-মোদেল লোজিস্তিক্স পার্ক (MMLP) অমা শেমগৎপা। গ্রীনফিল্দ প্রোজেক্ত অসিনা লম্বী অমসুং রেলৱেজ ত্রান্সপোর্ত পুনশিন্নবা, লোজিস্তিক্সকী ইফিসিএন্সী ফগৎহনবা, মমল হন্থহনবা অমসুং কার্গো কোন্সোলিদেসন, স্তোরেজ অমসুং কস্তম ক্লিয়রেন্সগুম্বা ফেসিলিতীশিং ফংহন্দুনা রিজনেল ইন্দস্ত্রীশিংদা মতেং পাংনবা দিজাইন তৌরি। প্রোজেক্ত অসিনা 2029দগী হৌরগা চহি খুদিংগী কার্গো মেত্রিক তন মিলিয়ন 3.11 হেন্দল তৌবা ঙমগনি হায়না পানরি।
বিহারগী পতনাদা বিহতা এয়রপোর্ত্তা ন্যু সিভিল এনক্লেব শেমগৎপা
বিহারদা পায়খৎপা ব্রাউনফিল্দ প্রোজেক্ত অমদা পতনাগী জয় প্রকাস নরায়ন ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত্তগী 28 km লাপ্না লৈবা বিহতা এয়রফিল্দদা ন্যু সিভিল এনক্লেব অমা শেমগৎপা য়াওরি। প্রোজেক্ত অসিনা পতনা এয়রপোর্তকী কেপাসিতীগী অৱাৎপা কোকহন্নবা অমসুং চহি খুদিংগী পেসেঞ্জর মিলিয়ন 5 হেন্দল তৌব ঙম্বা অনৌবা তর্মিনেল বিলদিং অমা য়াওরি। প্রোজেক্ত অসিদা A-321 এয়রক্রাফকীদমক বে এপ্রোন 10সু য়াওরি। মসিগী পান্দমদি হেনগৎলক্লিবা পেসেঞ্জর ত্রাফিক অমসুং লমদম অসিদা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহনবনি।
ৱেস্ত বেঙ্গলগী সিলিগুরিদা লৈবা বাগদোগরা এয়রপোর্ত্তা ন্যু সিভিল এনক্লেব শেমগৎপা
ৱেস্ত বেঙ্গলগী দার্জিলিং দিস্ত্রিক্তকী বাগদোগরা এয়রপোর্ত্তা অনৌবা সিভিল এনক্লেব অমা শেমগৎপগা মরী লৈনবা ব্রাউনফিল্দ প্রোজেক্ত অমনি। পাকথোক চাউথোকহনবদা চহিদা পেসেঞ্জর মিলিয়ন 10 হেন্দল তৌনবগী কেপাসিতী লৈবা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অমা অমসুং এপ্রোন 10গী এয়রক্রাফ্তশিংগীদমক এপ্রোন অমা শাবা য়াওরি। "চিকন নেক" এরিয়াদা স্ত্রেতেজিক ওইনা লৈদুনা, বাগদোগরা এয়রপোর্ত অসি লৈবাক অসিগী অৱাং-নোংপোক লমদমগী মরু ওইবা গেৎৱে অমা ওইনা মথৌ তৌরি অমসুং লমদম অসিগী কন্নেক্তিবিতীগী মথৌ তাবশিং ফংহন্নবগীদমক মসিগী এক্সপান্সন অসি য়াম্না মরু ওই।
অন্দমান অমসুং নিকোবরদা লৈবা অল গালাথিয়া বেদদা ইন্তর্নেস্নেল কন্তেনর ত্রান্সশিপমেন্ত পোর্ত শেমগৎপা
অন্দমান অমসুং নিকোবরগী য়ুনিয়ন তেরিতোরীদা লৈবা গ্রেৎ নিকোবর আইলেন্দদা লৈবা গালাথিয়া বেদদা ইন্তর্নেস্নেল কন্তেনর ত্রান্সশিপমেন্ত পোর্ত (ICTP) অমা শেমগৎনবা ত্রান্সফোর্মেতিব প্রোজেক্ত। প্রোজেক্তকী শেনফম লুপা করোর 44,313 ওইগদবা গ্রীনফিল্দ ইনিসিএতিব অসিনা বে অসিগী স্ত্রেতেজিক লোকেসন অমসুং অরুবা ঈশিংশিং অসিদা কেপিতেলাইজ তৌনবা পান্দম থম্লি। পোর্ত অসিনা ভারতকী পোর্তশিং অমসুং লমদম অসিদা লৈরিবা য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাকশিংদগী ত্রান্সশিপমেন্ত কার্গো পায়খৎকনি হায়না পানরি। মসিনা ভারতকী মেরিতাইম ত্রেদ কম্পিতিতিবনেস হেনগৎহল্লগনি অমসুং শেনমিৎলোনদা অচৌবা কান্নবা ফংহল্লগনি।
NPG না প্রোজেক্ত তরুক অসি পি.এম. গতিশক্তিগী প্রিন্সিপলশিংগী মীৎয়েংদগী য়েংশিনখি: মল্তি-মোদেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী ইন্তিগ্রেতেদ দিবেলপমেন্ত, শেন্মিৎলোন অমসুং খুন্নাইগী নোদশিংদা অরোইবা মাইলগী কন্নেক্তিবিতী, ইন্তরমোদেল কন্নেক্তিবিতী, অমসুং প্রোজেক্তশিংবু মতম চানা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা। হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা লৈবাক শেমগৎপদা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি হায়না পানরি। মসিনা তোঙান তোঙানবা ত্রান্সপোর্তকী মওংশিং পুনশিল্লগনি অমসুং মসিনা সোসিও-ইকনোমিক বেনিফিৎশিং ফংহনগনি অমসুং হিংবদা লাইহনগনি। মসিনা লমদমশিং অসিগী অপুনবা চাউখৎ-থৌরাংদা মতেং পাংগনি।