হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না দোক্তরশিংদা শাফনা লৈহন্নবগীদমক লৌখৎপা য়াবা খোঙথাং পুম্নমক লৌখৎকনি হায়না থাজবা পীখ্রে
হেল্থকিয়র প্রোফেস্নেলশিং শাফনা থম্বা ঙম্নবগীদমক খোঙথাংশিংগী সজেসন পীরক্নবা কম্মিতি অমা শেম্লগনি
17 AUG 2024 1:51PM by PIB Imphal
ফেদরেসন ওফ রেসিদেন্ত দোক্তর্স এসোসিএসন (FORDA), ইন্দিয়ন মেদিকেল এসোসিএসন (IMA) অমসুং দিল্লীগী গভর্নমেন্তেল মেদিকেল কোলেজশিং অমসুং হোস্পিতালশিংগী রেসিদেন্ত দোক্তর্স এসোসিএসনগী মীহুৎশিংনা কোলকাতাগী আর জি কার মেদিকেল কোলেজ এন্দ হোস্পিতালদা রেসিদেন্ত দোক্তর অমগী মায়োক্তা চত্থখিবা থৌদোক্কী মতুংদা নই দিল্লীদা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়গা উনখ্রে।
এসোসিএসন অসিনা থবক মফমদা হেল্থকিয়র ৱার্করশিংগী সেফতী অমসুং সেক্যুরিতীগী মতাংদা লৈরিবা সমস্যা অসিগী মখোয়গী মখোয়গী দিমান্দশিং থমখ্রে। হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না মীহুৎশিংগী দিমান্দশিং তাখি অমসুং হেল্থকিয়র প্রোফেস্নেলশিংগী সেক্যুরিতীগীদমক লৌখৎপা য়াবা খোঙথাং পুম্নমক লৌখৎকনি হায়না মখোয়দা থাজবা পীখি। এসোসিএসন পুম্নমক্কী মীহুৎশিংদা সরকারনা ওইরিবা ফীভম অসি মুন্না খঙই অমসুং মখোয়গী দিমান্দশিং অসি তাই হায়না ফোংদোকখি। রাজ্য 26তা হান্নদগী মখোয়গী মশাগী রাজ্যশিংদা লৈরিবা হেল্থকিয়র ৱার্করশিংগী ঙাকশেলগীদমক আইন পাস তৌবা লৈখ্রে। এসোসিএসনশিংনা পুখৎলক্লিবা ৱাফমশিং অসি য়েংলগা মন্ত্রালয়না মখোয়না হেল্থকিয়র প্রোফেস্নেলশিংগী শাফনা থম্নবগীদমক তৌবা য়াবা পুম্নমক সজেস্ত তৌরক্নবা কম্মিতি অমা শেম্লগনি হায়না মখোয়দা থাজবা পীরকখি। রাজ্য সরকারশিং য়াওনা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কী মীহুৎশিংবু কম্মিতিদা মখোয়গী সজেসনশিং শিয়র তৌনবা হায়গনি।
মন্ত্রালয়না খোঙজং চংশিল্লিবা দোক্তরশিংনা মীয়ামগী য়েংলগা অমসুং দেঙ্গি অমদি মেলেরিয়াগী কেসশিং হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংলগা মখোয়গী মথৌ তৌবা হৌনবা হায়খি।

Ministry of Health and Family Welfare
Union Health Ministry assures Doctors of all possible efforts to ensure safety
A committee to be formed to suggest measures for ensuring the safety of healthcare professionals
17 AUG 2024 1:51PM by PIB Delhi
The representatives of Federation of Resident Doctors Association (FORDA), Indian Medical Association (IMA) and Resident Doctors’ Associations of Governmental Medical Colleges & Hospitals of Delhi have met the Union Ministry of Health & Family Welfare at New Delhi in the aftermath of the incident against a resident doctor in RG Kar Medical College and Hospital, Kolkata.
The Associations have put forth their demands regarding their concern over the safety and security of healthcare workers at the workplace. The Union Ministry of Health & Family Welfare has heard the demands of the representatives and assured them of all possible efforts to ensure the security of healthcare professionals. The representatives of all the Associations were informed that the Government is well aware of the situation and is sensitive to their demands. It was observed that 26 States have already passed legislation for protection of healthcare workers in their respective states. In view of the concerns expressed by the Associations, the Ministry assured them of constituting a Committee to suggest all such possible measures for ensuring the safety of healthcare professionals. Representatives of all stakeholders including the State Governments will be invited to share their suggestions with the Committee.
The Ministry requested the agitating doctors to resume their duties in the larger public interest and in view of the rising cases of Dengue and Malaria.