কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ওগস্ত 13, 2024দা তিরুবন্থাপুরমদা পি.এম. গতিশক্তী কেপাসিতী বিলদিং ৱর্কশোপ পাংথোক্কনি
12 AUG 2024 4:40PM by PIB Imphal
পি.এম. গতিশক্তী (পি.এম.জি.এস.) অসি দিস্ত্রিক্ত/ লোকেল লেবেলদা য়ৌহন্নবা হোৎনবদা, দিপার্তমেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.) না বি.আই.এস.এ.জি.-এন.গী তেক্নিকেল সপোর্তকা লোয়ননা দিস্ত্রিক্ত 100 হেন্না কোনশিল্লিবা ভারত পুম্বগী ওইনা দিস্ত্রিক্ত লেবেল ৱার্কশোপ তরেৎ পাংথোক্লি। কেরলা, কর্নাতকা, অন্ধ্র প্রদেশ, তামিল নাদু অমসুং তেলঙ্গনাগী জিলা 14গা লোয়ননা 2024গী ওগস্ত 13দা অহুমশুবা দিস্ত্রিক্ত লেবেল ৱার্কশোপ তিরুবনন্তপুরমদা (সাউথর্ন জোন) পাংথোক্লগনি।
থৌরম অসিদা কেরলা সরকারগী ইন্দস্ত্রী, কোইর অমসুং লো মন্ত্রী, শ্রী পি. রাজীবকা লোয়ননা জিলা 14গী দিস্ত্রিক্ত কলেক্তর অমসুং কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়/বিভাগকী ওফিসিএল অমদি রাজ্যগী বিভাগকী ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াগনি।
থৌরমসিদা মিৎয়েং চঙগদবা হীরমশিংদি - (i) ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং সোসিএল সেক্তরগী তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্তশিং (মসিগী মনুংদা এম/ও রোদ, ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ, এম/ও শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ (এম.ও.পি.এস.দবল্যু), দি/ও তেলিকোম, দি/ও স্কুল এজুকেসন, এম/ও ত্রাইবেল এফিয়র্স অসিনচিংবা) না পি.এম.জি.এস.কী খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিং অমসুং শিজিন্নবগী কেসশিং উৎপদা মীৎয়েং থমগনি। (ii) পি.এম.জি.এস.গী জিও-স্পেসিএল তেক্নোলোজী অমসুং এরিয়া দিবেলপমেন্ত এপ্রোচপু নীতি আয়োগকী এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রামগা লোয়ননা মতেং পাংনবা অমসুং হেন্না ফবা প্লানিংগীদমক পুন্সিন্নবা অমসুং (iii) ইনফ্রা, সোসিএল অমসুং ইকোনোমিক ফেসিলিতীশিংগী ইফেক্তিব প্লান্নিংদা পি.এম.জি.এস. এন.এম.পি. প্লেতফোর্মগী কান্নবা অমসুং পাক শন্না এরিয়াদা য়ুম্ফম ওইবা প্লান্নিংগী খুদোংচাবা পীবদা দিস্ত্রিক্ত কলেক্তরশিংগী থৌদাং উৎপা
এরিয়া দিবেলপমেন্ত এপ্রোচকী মখাদা মগুন লৈরবা থৌরাং অমসুং থবক পায়খৎপা, খনগৎলবা মফমশিংদা মথৌ তাবা সোসিএল অমসুং ইকোনোমিক ইনফ্রাস্ত্রকচর লৈহনবা, অহানবা অমসুং অরোইবা মাইলগী কনেক্তিবিতীদা মতেং পাংবা, হৌজিক লৈরিবা স্কিমশিং অমসুং প্রোগ্রামশিং মগুন লৈনা থবক পায়খৎপা, মসিনা লমদম অসিদা ইনক্লুসিব গ্রোথ অমসুং সস্তেনেবল দিবেলপমেন্ত পুরক্কনি।
ৱার্কশোপ কয়া শেমগৎতুনা পি.এম.জি.এস.না পি.এম. গতিশক্তি এন.এম.পি. হায়রিবা ৱার্কশোপশিং অসিনা পি.এম. গতিশক্তি এন.এম.পি.গী মরী লৈনবা স্তেকহোল্দরশিংবু জিলাশিং, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অমসুং কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্তশিংগী মরক্তা পাক শন্না খন্ন-নৈননবা অমসুং ক্রোস লর্নিং তৌনবা পুন্সিন্নবগী ইফেক্তিব ওইবা পাম্বৈ অমা ওইগনি।
অহানবা দিস্ত্রিক্ত লেবেল কেপাসিতী বিল্ দিং ৱার্কশোপ অসি 2024গী জনুৱারী 18দা ভোপাল (সেন্ত্রেল জোন) দা পাংথোকখি। ৱার্কশোপ অসিদা ছত্তিসগর অমসুং মধ্য প্রদেশকী জিলা 18গী দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরশিং অমসুং রাজ্যগী দিপার্তমেন্তশিং অমসুং কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্তশিংগী ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াখি। অনিশুবা ৱার্কশোপ অসি 2024গী ফেব্রুৱারী 9দা পুনে (ওস্তর্ন জোন) দা পাংথোকখি। মহারাস্ত্রা, গুজরাত অমসুং রাজস্থানগী জিলা 11না শরুক য়াখি।
ইন্তিগ্রেতেদ ইনফ্রাস্ত্রকচর প্লান্নিংগীদমক পি.এম. গতিশক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান (পি.এম.জি.এস.-এন.এম.পি.) অসি মপুং ফানা মথৌ তৌরি। ইনফ্রা অমসুং সোসিএল সেক্তর মিনিস্ত্রীশিং/ দিপার্তমেন্তশিং অমসুং রাজ্যশিং/ য়ু.তি.শিংদা মায় পাক্না শীজিন্নবগী থৌওংশিং থোরক্লি। পি.এম. গতিশক্তি প্রিন্সিপলশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা মশক খঙদোক্লবা মফমশিংগী হোলিস্তিক অমসুং ইন্তিগ্রেতেদ প্লান্নিং অসি "এরিয়া দিবেলপমেন্ত এপ্রোচ" ইনিসিয়েতিবকী মখাদা চৎনরি।

Ministry of Commerce & Industry
PM GatiShakti Capacity Building Workshop to be organized in Thiruvananthapuram on 13th August, 2024
12 AUG 2024 4:40PM by PIB Thiruvananthpuram
In an endeavour to take PM GatiShakti (PMGS) to the district/local level, the Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) with the technical support of BISAG-N is organising a series of seven pan-India district-level workshops, covering more than 100 districts. Third District level workshop will be held in Thiruvananthapuram (Southern Zone) on 13th August 2024 with 14 districts from Kerala, Karnataka, Andhra Pradesh, Tamil Nadu and Telangana.
The event will witness participation of Shri P. Rajeev, Minister for Industries, Coir, and Law, Government of Kerala, District Collectors from 14 districts along with officials from State Departments and Central Ministries/Departments.
Focus would be on (i) showcasing best practices and use cases of PMGS, by various Infrastructure and Social Sector Ministries/Departments [such as M/o Road, Transport and Highways, M/o Shipping & Waterways (MoPSW), D/o Telecom, D/o School Education, M/o Tribal Affairs etc.] (ii) dovetailing PMGS’s geo-spatial technology and Area Development Approach, with NITI Aayog’s aspirational districts program, to facilitate collaboration and better planning, and (iii) illustrating the utility of PMGS NMP platform in effective planning of infra, social and economic facilities and the role of District Collectors in facilitating comprehensive area-based planning.
Expected outcomes envisaged would include effective planning and implementation under the Area Development Approach, saturation of selected locations with necessary social and economic infra, facilitating first and last-mile connectivity, effective implementation of existing schemes and programs, ultimately leading to inclusive growth and sustainable development across the region.
With more workshops lined up, PMGS will onboard more districts on the PM GatiShakti NMP. These workshops will serve as an effective means for bringing together relevant stakeholders of the PM GatiShakti NMP for extensive deliberations and cross-learnings between Districts, States/ UTs and Central Ministries/Departments.
The first district level capacity building workshop was held in Bhopal (Central Zone) on 18th January 2024. The workshop saw participation of District Collectors from 18 districts of Chhattisgarh and Madhya Pradesh, and Officials from State Departments and Central Ministries/Departments. The second workshop was held in Pune (Western Zone) on 9th February 2024 with 11 Districts of Maharashtra, Gujarat and Rajasthan participating in the same.
PM GatiShakti National Master Plan (PMGS-NMP) for integrated infrastructure planning, is fully operational. Successful use cases by Infra and Social sector Ministries /Departments and States/UTs are emerging. Holistic and integrated planning of defined areas on PM GatiShakti principles, is being adopted under the ‘Area Development Approach’ initiative.