লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়
জুদিএসিএল ওফিসরশিংগী ত্রেনিং
09 AUG 2024 12:40PM by PIB Imphal
সোসাইতী রেজিস্ত্রেসন এক্ত, 1860গী মখাদা 1993দা লিংখৎখিবা নেস্নেল জুদিসিএল একাদেমী, ভোপাল (এন.জে.এ.) অসি ভারত সরকারনা মপুং ফানা শেল থাদবা ইন্দিপেন্দেন্ত সোসাইতী অমা ওইনা থবক তৌরি। এন.জে.এ.গী মরুওইবা মেন্দেত অসি জজশিংবু মখোয়গী জুদিসিএল রোলশিং অমসুং কোর্ত এদমিনিস্ত্রেসনগী থৌদাংশিংদা মতেং পাংনবা ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং পাংথোকপনি।
মসিগী মতাংদা, ব্যুরো ওফ পুলিস রিসর্স এন্দ দিবেলপমেন্ত (বি.পি.আর.এন্দ.দি.) না 23.01.2024গী চেরোলগী খুত্থাংদা নেস্নেল জুদিসিএল একাদেমীদা ইনপুৎশিং, ত্রেনিং মেতিরিএলশিং অমসুং রিসোর্স পার্সনশিংগী লিস্ত অমা পীনবা হায়খি। মসিগী মতুং ইন্না, নেস্নেল জুদিসিএল একাদেমীনা সেন্ত্রেল একাদেমী ফোর পুলিস ত্রেনিং (সি.এ.পি.তি.), ভোপাল অমসুং অতোপ্পা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুসনশিং, অমসুং স্তেত জুদিসিএল একাদেমীশিংগা লোইননা অনৌবা ক্রিমিনেল লেজিস্লেসনশিংদা মরী লৈনবা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কী ত্রেনিং অমসুং কেপাসিতী বিল্দিং তৌবদা মতেং পাংলি। একাদেমিক চহি 2024-25গীদমক অনৌবা ক্রিমিনেল লেজিস্লেসনগী মতাংদা স্তেত জুদিসিএল একাদেমীশিংনা পীরকপা একাদেমিক প্রোগ্রামশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এনেক্সরদা পীরি।
মসিগী মথক্তা, 2024-25 ফাইনান্সিএল চহিগীদমক নেস্নেল জুদিসিএল একাদেমীগীদমক বজেৎ ওইনা লুপা করোর 20.00গী এলোকেসন তৌখ্রে।
ভারত্তা লো প্রোফেসন অমসুং লো এজুকেসন য়েংশিনবা বার কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়ানা (বি.সি.আই.) 20.05.2024দা য়ুনিভর্সিতী পুম্নমক্কী ভাইস চান্সেলরশিং, রেজিস্তারশিং, প্রিন্সিপালশিং, দিয়নশিং অমসুং দিরেক্তরশিং অমসুং লো এজুকেসনগী সেন্তরশিংদা দিরেক্তিব অমা থোকখি। দিরেক্তিব অসিনা একাদেমিক চহি 2024-25দগী হৌদুনা লো করিক্যুলমদা অনৌবা আইনগী থবকশিং য়াওহন্নবা খঙহনখি।
লেজিস্লেতিব দিপার্তমেন্তনা 16.07.2024দা থোকখিবা গেজেৎ নোতিফিকেসন {এস.ও. 2790 (ই)}না অসুম্না হায়রি – “(a) পার্লিয়ামেন্তনা শেমখিবা এক্ত; নত্ত্রগা রাজ্য অমহেক্তগী লেজিস্লেচরনা শেমখিবা এক্ত; (c) ওর্দিনান্স; (d) সংবিধানগী আর্তিকল 240গী মখাদা শেমখিবা রিগুলেসন; (e) রাস্ত্রপতিগী ওর্দর; (f) হৌজিক চৎনরিবা এক্ত, ওর্দিনান্স নত্ত্রগা রিগুলেসন অমহেক্তগী মখাদা শেমখিবা রুল, রিগুলেসন, ওর্দর নত্ত্রগা নোতিফিকেসন অমহেক্তদা ইন্দিয়ন পেনেল কোদ (1860গী 45), নত্ত্রগা ক্রাইমিনেল প্রোসিজর কোদ, 1973 (1974গী 2) নত্ত্রগা ইন্দিয়ন ইভিদেন্স এক্ত, 1872 (1872গী 2) নত্ত্রগা মসিগী প্রোভিজন অমহেক্তগী রেফরেন্স অমা হেক্তা পীরবদি, মদুবু ভারতিয় ন্যায় সনহিতা, 2023 (2023গী 45) (বি.এন.এস.), ভারতিয় নাগরিক সুরক্ষ সনহিতা, 2023 (2023গী 46) (বি.এন.এস.এস.) নত্রগা ভারতিয় সাকশ্যা অধিনিয়ম, 2023 (2023গী 47) (বি.এস.এ.) গী রিফরেন্স ওইনা লৌগনি অমসুং মসিগুম্বা আইন অসি মরী লৈনবা আইনগী মখা তানা চৎনগনি”।
অনৌবা ক্রিমিনেল লেজিস্লেসন (2024-25) গী মতাংদা রাজ্যগী জুদিসিএল একাদেমীশিংনা পীরকপা একাদেমিক প্রোগ্রামশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
মথং মনাও
স্তেত জুদিসিএল একাদমী
অনৌবা ক্রিমিনেল লো
1
অন্ধ্র প্রদেশ জুদিসিএল একাদমী
5
2
অসম জুদিসিএল একাদমী, গৌহাতী
1
3
বিহার জুদিসিএল একাদমী
1
4
চন্দিগর জুদিসিএল একাদমী
1
5
ছতিসগর স্তেত জুদিসিএল একাদমী
1
6
দিল্লী জুদিসিএল একাদমী
2
7
গুজরাত স্তেত জুদিসিএল একাদমী
1
8
হিমাচল প্রদেশ জুদিসিএল একাদমী
1
9
জম্মু অমসুং কাশ্মীর স্তেত জুদিসিএল একাদমী
1
10
জুদিসিএল একাদমী ঝার্খন্দ
6
11
জুদিসিএল ত্রেনিং অমসুং রিসর্চ ইন্সতিত্যুৎ, লখনৌ
1
12
কর্নাতকা জুদিসিএল একাদমী
8
13
কেরলা জুদিসিএল একাদমী
12
14
মধ্য প্রদেশ স্তেত জুদিসিএল একাদমী
1
15
মহারাস্ত্রা জুদিসিএল একাদমী
1
16
মনিপুর জুদিসিএল একাদমী
1
17
মেঘালয় স্তেত জুদিসিএল একাদমী
1
18
ওরিশা জুদিসিএল একাদমী
1
19
রাজস্থান স্তেত জুদিসিএল একাদমী
3
20
সিক্কিম জুদিসিএল একাদমী
4
21
তমিল নাদু স্তেত জুদিসিএল একাদমী
2
22
তেলঙ্গানা স্তেত জুদিসিএল একাদমী
2
23
ত্রিপুরা জুদিসিএল একাদমী
10
24
উত্তরাখন্দ জুদিসিএল অমসুং লিগেল একাদেমী
2
25
ৱেস্ত বেঙ্গল জুদিসিএল একাদমী
4
ৱাফম অসি লো অমসুং জস্তিসকী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ); পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অর্জুন রাম মেঘ্বালনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Law and Justice
Training Of Judicial Officer
09 AUG 2024 12:40PM by PIB Delhi
The National Judicial Academy, Bhopal (NJA), established in 1993 under the Societies Registration Act, 1860, operates as an independent society fully funded by the Government of India. The primary mandate of the NJA is to organize training programs to support judges in their judicial roles and court administration responsibilities.
In this context, the Bureau of Police Research & Development (BPR&D), through its letter dated 23.01.2024, requested the National Judicial Academy to provide inputs, training materials, and a list of resource persons to be utilized for the training and capacity building of police personnel and other stakeholders in the context of the new criminal laws. In pursuance thereof, the National Judicial Academy is actively assisting in coordinating with the Central Academy for Police Training (CAPT), Bhopal, and other Central Institutions, as well as State Judicial Academies, to facilitate training and capacity building for all relevant stakeholders on the new criminal legislations. Details of the academic programs proposed by State Judicial Academies on new Criminal legislations for the Academic year 2024-25 are provided in the Annexure.
Furthermore, an amount of Rs. 20.00 Crore has been allocated as a budget to the National Judicial Academy for the financial year 2024-25.
The Bar Council of India (BCI), which oversees the legal profession and legal education in India, issued a directive on 20.05.2024 addressed to Vice Chancellors, Registrars, Principals, Deans, and Directors of all Universities and Centers of Legal Education, which mandated the incorporation of new legal enactments into the Law curriculum commencing from the Academic Year 2024-25.
A Gazette Notification {S.O. 2790 (E)} dated 16.07.2024 issued by the Legislative Department states that “where any reference of the Indian Penal Code (45 of 1860), or the Code of Criminal Procedure, 1973 (2 of 1974) or the Indian Evidence Act, 1872 (1 of 1872 or any provisions thereof is made in any— (a) Act made by Parliament; or (b) Act made by the Legislature of any State; (c) Ordinance; (d) Regulations made under article 240 of the Constitution; (e) President’s order; (f) rules, regulations, order or notification made under any Act, Ordinance or Regulation, for the time being in force, such reference shall respectively be read as the reference of the Bharatiya Nyaya Sanhita, 2023 (45 of 2023) (BNS), the Bharatiya Nagarik Suraksha Sanhita, 2023 (46 of 2023) (BNSS) or the Bharatiya Sakshya Adhiniyam, 2023 (47 of 2023) (BSA), and the corresponding provisions of such law shall be construed accordingly.
Details of academic programs proposed by State Judicial Academies on new Criminal Legislations (2024-25)
No.
State Judicial Academy
New Criminal Laws
1
Andhra Pradesh Judicial Academy
5
2
Assam Judicial Academy, Gauhati
1
3
Bihar Judicial Academy
1
4
Chandigarh Judicial Academy
1
5
Chhattisgarh State Judicial Academy
1
6
Delhi Judicial Academy
2
7
Gujarat State Judicial Academy
1
8
Himachal Pradesh Judicial Academy
1
9
Jammu & Kashmir State Judicial Academy
1
10
Judicial Academy Jharkhand
6
11
Judicial Training & Research Institute, Lucknow
1
12
Karnataka Judicial Academy
8
13
Kerala Judicial Academy
12
14
Madhya Pradesh State Judicial Academy
1
15
Maharashtra Judicial Academy
1
16
Manipur Judicial Academy
1
17
Meghalaya State Judicial Academy
1
18
Odisha Judicial Academy
1
19
Rajasthan State Judicial Academy
3
20
Sikkim Judicial Academy
4
21
Tamil Nadu State Judicial Academy
2
22
Telangana State Judicial Academy
2
23
Tripura Judicial Academy
10
24
Uttarakhand Judicial and Legal Academy
2
25
West Bengal Judicial Academy
4
This information was given by the MINISTER OF STATE (INDEPENDENT CHARGE) OF THE MINISTRY OF LAW AND JUSTICE; AND MINISTER OF STATE IN THE MINISTRY OF PARLIAMENTARY AFFAIRS, SHRI ARJUN RAM MEGHWAL in a written reply in the LOK SABHA today.