য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
সেকুরিতি রিলেতেদ এক্সপেন্দিচর স্কিম
06 AUG 2024 4:30PM by PIB Imphal
সেকুরিতি রিলেতেদ এক্সপেন্দিচর (এস আর ই) স্কিমগী মখাদা রিইমবর্সমেন্ত তৌবা অসি রিক্করিংনি অমসুং লেপ্তনা পাংথোকপা থবকনি। হৌখিবা চহি মঙাদা, লেফ ৱিং এক্সত্রিমিজম(এল দব্লিউ ই) না শোকহল্লবা রাজ্যশিংদা লুপা করোর 1685.65 থাদখ্রে।
লেফ ৱিং এক্সত্রিমিজম(এল দব্লিউ ই) না শোকহল্লবা রাজ্যশিংদা, সেকুরিতি রিলেতেদ এক্সপেন্দিচর (এস আর ই) স্কিমগী মখাদা রিইমবর্সমেন্ত তৌবা অসি তেলঙ্গানা য়াওনা স্কিমগী চৎন-কাংলোনশিং, ওদিৎ রিপোর্তশিং, অয়াবা পীরবা চহিগী ৱার্ক প্লানশিং অমসুং অতোপ্পা নিয়মশিংগী মখাদা পাংথোকপনি।
সেকুরিতি রিলেতেদ এক্সপেন্দিচর (এস আর ই) স্কিমগী মখাদা হৌখিবা চহি মরিদা তেলঙ্গানা য়াওনা লেফ ৱিং এক্সত্রিমিজম(এল দব্লিউ ই) না শোকহল্লবা রাজ্যশিংদা থাদখিবা শেনফমশিং মখাদা পীরি:
রাজ্য
শেনফম (লুপা করোর)
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
অন্ধ্র প্রদেস
8.95
10.39
14.23
9.64
বিহার
14.23
11.71
14.15
13.11
ছতিসগর
140.62
136.82
133.35
176.89
ঝারখন্দ
77.12
84.45
60.95
102.24
মধ্য প্রদেস
0.83
5.08
4.97
6.96
মহারাস্ত্রা
32.25
10.00
15.15
37.00
ওরিসা
14.10
38.48
49.40
42.80
তেলঙ্গানা
9.44
5.60
11.17
4.66
উত্তর প্রদেস
3.22
0.73
1.51
0.00
নোংচুপ বেঙ্গল
3.73
3.69
2.07
6.52
কেরলা
0.00
0.00
0.00
0.18
অপুনবা
304.49
306.95
306.95
400.00
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা হোম এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যান্দ রাইনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Home Affairs
SECURITY RELATED EXPENDITURE SCHEME
06 AUG 2024 4:30PM by PIB Delhi
Reimbursement under the Security Related Expenditure (SRE) scheme is recurring and continuous in nature. In last 05 years Rs. 1685.65 crore have been released to the Left Wing Extremism (LWE) affected states.
The reimbursement, under the SRE scheme, to the LWE affected states, including Telangana, has been made as per scheme guidelines, Audit Reports, approved Annual Work Plans and other applicable rules.
The funds released to the LWE affected states including Telangana in last 04 years under the SRE Scheme are as under:
STATE
Amount Rs. in crore
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
ANDHRA PRADESH
8.95
10.39
14.23
9.64
BIHAR
14.23
11.71
14.15
13.11
CHHATTISGARH
140.62
136.82
133.35
176.89
JHARKHAND
77.12
84.45
60.95
102.24
MADHYA PRADESH
0.83
5.08
4.97
6.96
MAHARASHTRA
32.25
10.00
15.15
37.00
ODISHA
14.10
38.48
49.40
42.80
TELANGANA
9.44
5.60
11.17
4.66
UTTAR PRADESH
3.22
0.73
1.51
0.00
WEST BENGAL
3.73
3.69
2.07
6.52
KERALA
0.00
0.00
0.00
0.18
TOTAL
304.49
306.95
306.95
400.00
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai
in a written reply to a question in the Lok Sabha.