Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Farmer enrolment on e-NAM platform
06 AUG 2024 6:09PM by PIB Delhi
Various measures have been taken to increase farmer enrollment & to ensure that the enrolment process on e-NAM is inclusive & accessible to farmers from diverse backgrounds & regions of the country. The details of which are as follows:-
Registration of farmers at mandi premises
Online registration by farmers through e-NAM Portal.
Online registration through mobile app (available on Android & iOS platform, free of cost) - e-NAM mobile app is available in 12 regional languages, making it easily accessible.
Creating awareness amongst farmers through various programs/ registration campaigns/ drives.
Toll-free number has been issued to assist farmers including to help farmers in registration process.
Farmers who wish to join e-NAM platform need to register themselves on e-NAM portal and can sell their produce on e-NAM platform in any e-NAM mandi of their choice.
As on date, the total number of farmers enrolled in the e-NAM platform across states and union territories is 1,77,55,957. The details of State/UT-wise farmer’s enrollment in e-NAM platform are annexed.
ANNEXURE
Details of State/UT-wise farmer’s enrollment in e-NAM platform
STATE/UT
Enrolled Farmer Count
ANDAMAN AND NICOBAR ISLANDS
2
ANDHRA PRADESH
14,52,950
ASSAM
59
BIHAR
3,239
CHANDIGARH
7,108
CHHATTISGARH
1,35,945
GOA
29
GUJARAT
8,69,757
HARYANA
27,25,683
HIMACHAL PRADESH
1,25,306
JAMMU AND KASHMIR
49,004
JHARKHAND
2,66,527
KARNATAKA
1,531
KERALA
3,096
MADHYA PRADESH
30,23,765
MAHARASHTRA
12,28,203
NAGALAND
172
ODISHA
3,90,040
PUDUCHERRY
13,611
PUNJAB
2,17,716
RAJASTHAN
15,08,839
TAMIL NADU
4,30,597
TELANGANA
18,23,937
TRIPURA
39
UTTAR PRADESH
33,04,535
UTTARAKHAND
91,361
WEST BENGAL
82,906
Grand Total
1,77,55,957
This information was given by the Union Minister of State for Agriculture & Farmers’ Welfare Shri Ramnath Thakur in a written reply in Lok Sabha today.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
ই-নামদা শরুক য়াখিবা লৌমী
06 AUG 2024 6:09PM by PIB Imphal
লৌমীশিং শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা তোঙান-তোঙানবা থবকশিং পায়খৎলে অমসুং লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা লমদমগী লৌমীশিং ই-নামদা শরুক য়াহন্নবা থবক অসি খুদিংমক কোনশিনবা থবক অমনি। অকুপ্পশিং মখাদা পীরি:
মন্দি মফমশিংদা লৌমীশিং রেজিস্তার তৌবা।
ই-নাম পোর্তেলগী খুৎথাংদা লৌমীশিং ওনলাইন্দা রেজিস্তার তৌবা।
মোবাইল এপ্পকী খুৎথাংদা(এন্দ্রোইত অমসুং আই.ও.এস প্লেতফোর্মদা লেম্না ফংলে) রেজিস্তার তৌবা। লম-লমগী লোন 12 দা ই-নাম এপ্প ফংলে অমসুং মসি লাইনা ফংলে।
তোঙান-তোঙানবা থৌরমশিং/রেজিস্ত্রেসন কেম্পশিংগী খুৎথাংদা লৌমীশিংদা খঙহল্লে।
রেজিস্তার তৌবদা লৌমীশিংগী মতেং পাংনবা তোল-ফ্রি নম্বর পীরে।
ই-নাম পোর্তেলদা শরুক য়ানিংবা লৌমীশিংনা মখোয় মশামক ই-নাম পোর্তেলদা রেজিস্তার তৌবা দরকার ওই অমসুং মখোয়না অপাম্বা ই-নাম মন্দি অমদা হেক্তা মখোয়গী পোৎথোকশিং ই-নাম প্লেতোফোর্মদা য়োনবা য়াগনি।
রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিং শীনবা থুংবগী অপুনবা লৌমী 1,77,55,957 হৌজিক ফাওবদা ই-নাম প্লেতফোর্মদা মিং চল্লে। ই-নাম প্লেতফোর্মদা মিং চল্লবা রাজ্য/য়ু.তিগী লৌমীশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সরদা পীরি।
এন্নেক্সর
ই-নাম প্লেতফোর্মদা শরুক য়াখিবা রাজ্য/য়ু.তিগী লৌমীশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
রাজ্য/য়ু.তি
শরুক য়াখিবা লৌমী মশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
2
অন্ধ্র প্রদেস
14,52,950
অরুনাচল প্রদেস
59
অসাম
3,239
বিহার
7,108
ছতিসগর
1,35,945
গৱা
29
গুজরাত
8,69,757
হরিয়ানা
27,25,683
হিমাচল প্রদেস
1,25,306
জম্মু অমসুং কাস্মির
49,004
ঝারখন্দ
2,66,527
কর্নাতকা
1,531
কেরলা
3,096
মধ্য প্রদেস
30,23,765
মহারাস্ত্রা
12,28,203
নাগালেন্দ
172
ওরিসা
3,90,040
পুদুচেরি
13,611
পঞ্জাব
2,17,716
রাজস্থান
15,08,839
তামিলনাদু
4,30,597
তেলঙ্গানা
18,23,937
ত্রিপুরা
39
উত্তর প্রদেস
33,04,535
উত্তরখন্দ
91,361
নোংচুপ বেঙ্গল
82,906
অপুনবা
1,77,55,957
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলিফিয়ারগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রামনাথ থাকুরনা ফোঙদোকখিবনি।