ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପାଞ୍ଚ ବର୍ଷ ତଳେ ହୋଇଥିବା ଧାରା ୩୭୦ ଏବଂ ୩୫(କ) ଉଚ୍ଛେଦ ନିଷ୍ପତ୍ତିକୁ ମନେ ପକାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
05 AUG 2024 3:27PM by PIB Bhubaneshwar
ସଂସଦରେ ପାଞ୍ଚ ବର୍ଷ ତଳେ ହୋଇଥିବା ଧାରା ୩୭୦ ଏବଂ ୩୫(କ) ଉଚ୍ଛେଦ ନିଷ୍ପତ୍ତିକୁ ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି । ଜମ୍ମୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀର ଓ ଲଦାଖର ବିକାଶ ଓ ସମୃଦ୍ଧି ଦିଗରେ ଏକ ନୂତନ ଯୁଗ ସୃଷ୍ଟି ପାଇଁ ଏହା ଐତିହାସିକ କ୍ଷଣ ଥିଲା ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
“ଧାରା ୩୭୦ ଏବଂ ୩୫(ଏ) ଉଚ୍ଛେଦ ପାଇଁ ସଂସଦ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେବାର ଆଜିକୁ ୫ ବର୍ଷ ପୂରଣ ହେଲା, ଯାହାକି ଦେଶର ଇତିହାସରେ ଥିଲା ଏକ ଐତିହାସିକ କ୍ଷଣ । ଜମ୍ମ ଏବଂ କାଶ୍ମୀର ଓ ଲଦାଖର ବିକାଶ ଓ ସମୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ନୂତନ ଏଥିରୁ ନୂତନ ଯୁଗ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିଲା । ସମ୍ବିଧାନକୁ ସୃଷ୍ଟି କରିଥିବା ସେହି ମହାନ୍ ପୁରୁଷ ଓ ମହିଳାଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଅନୁଯାୟୀ ବାସ୍ତବରେ ଭାରତର ସମ୍ବିଧାନ ଏ ସବୁ ସ୍ଥାନରେ ଲାଗୁ ହୋଇପାରିଥିଲା । ଏସବୁ ଧାରାର ଉଚ୍ଛେଦ ଯୋଗୁ ବିକାଶଠାରୁ ବଞ୍ଚିତ ଥିବା ମହିଳା, ଯୁବକ, ପଛୁଆ ବର୍ଗ, ଆଦିବାସୀ ଏବଂ ଦୁର୍ବଳ ଶ୍ରେଣୀଙ୍କ ପାଇଁ ନିରାପତ୍ତା, ସମ୍ମାନ ଓ ସୁଯୋଗ ଫେରି ପାରିଥିଲା । ଏଥିସହ ଦଶନ୍ଧି ଧରି ଜମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରକୁ ମାଡ଼ି ବସିଥିବା ଦୁର୍ନୀତି ଦୂର ହୋଇପାରିଥିଲା ।
ଜମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀର ଓ ଲଦାଖର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ମୁଁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଉଛି, ଆଗାମୀ ଦିନରେ ସେମାନଙ୍କ ଇଚ୍ଛା ପୂରଣ ପାଇଁ ସରକାର ସେମାନଙ୍କ ସହ ମିଶି କାମ କରିବ ।”

Prime Minister's Office
PM marks 5 years of abrogation of Articles 370 and 35(A)
05 AUG 2024 3:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today recalled the Parliament's 5-year-old decision to abrogate Articles 370 and 35(A), calling it a watershed moment that led to a beginning of a new era of progress and prosperity in Jammu and Kashmir, and Ladakh.
Shri Modi posted on X:
"Today we mark 5 years since the Parliament of India decided to abrogate Articles 370 and 35(A), a watershed moment in our nation's history. It was the start of a new era of progress and prosperity in Jammu and Kashmir, and Ladakh. It meant that the Constitution of India was implemented in these places in letter and spirit, in line with the vision of the great men and women who made the Constitution. With abrogation came security, dignity and opportunity for the women, youth, backward, tribal and marginalised communities who were deprived of the fruits of development. At the same time, it has ensured that corruption, which plagued J&K for decades, has been kept at bay.
I assure the people of J&K and Ladakh that our Government will keep working for them and fulfil their aspirations in the coming times."