Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
Directorate General of Training under the Ministry of Skill Development & Entrepreneurship implemented the “Skills Strengthening for Industrial Value Enhancement” project
Under the project 500 ITIs were selected for strengthening the infrastructure
05 AUG 2024 1:06PM by PIB Delhi
The Directorate General of Training under the Ministry of Skill Development & Entrepreneurship implemented the Skills Strengthening for Industrial Value Enhancement (STRIVE) project which was a World Bank assisted Government of India project with the objective of improving the relevance and efficiency of skills training provided through ITIs and apprenticeships. The duration of the project was from 2017-2024 (till May).
Under the project 500 ITIs (which include 467 Government and 33 Private ITIs) were selected for strengthening the infrastructure and for further enhancing the industry relevance of the training by upgradation of Lab, equipment and tools. State Wise number of ITIs selected are placed at Annexure I.
A total 90 Industry Clusters (ICs) signed the Industry Apprenticeship Initiative (IAI) grant agreement under STRIVE. State wise number of ICs onboarded under STRIVE are also placed at Annexure I.
Under STRIVE project, 02 ITIs from Jhansi (1 Govt and 1 Pvt) were selected from the Jhansi Parliamentary Constituency in the State of Uttar Pradesh. Their details are:
NCVT MIS Code
Type
ITI Name
Address
District
GU09001561
Govt.
Govt ITI, Jhansi
GOVT. ITI GWALIOR ROAD JHANSI
Jhansi
PU09001984
Private
Maa Pitambra
Pvt ITI
Shivpuri Road, JMK Motors, Behind JK Hospital, Nan
Jhansi
The duration of STRIVE project was from 2017 to 2024 (May 31). The project has now ended and no further ITI or IC can be selected under the STRIVE project.
However, under the STRIVE Project the implementation at the institute level was done by an Institute Management Committee (IMC), which also comprised of the members of local Industry, which worked towards day-to-day program implementation thereby enhancing the industry interaction in the ITIs.
Annexure I
State wise number of ITIs and Industry Clusters
S No.
State / UT Name
No. of Govt. ITIs
No. of Private ITIs
Total No. of ITIs
No. of ICs
1
Andaman And Nicobar Islands
1
-
1
-
2
Andhra Pradesh
15
-
15
-
3
Arunachal Pradesh
1
-
1
-
4
Assam
6
2
8
-
5
Bihar
4
-
4
-
6
Chandigarh
1
-
1
-
7
Chhattisgarh
13
4
17
-
8
Delhi
3
1
4
-
9
Goa
2
-
2
-
10
Gujarat
34
4
38
15
11
Haryana
21
-
21
7
12
Himachal Pradesh
32
1
33
7
13
Jammu And Kashmir
7
-
7
1
14
Jharkhand
6
-
6
-
15
Karnataka
21
1
22
11
16
Kerala
23
2
25
5
17
Ladakh
1
-
1
-
18
Madhya Pradesh
20
1
21
6
19
Maharashtra
72
5
77
12
20
Manipur
2
-
2
1
21
Meghalaya
1
-
1
-
22
Mizoram
1
-
1
1
23
Nagaland
2
-
2
-
24
Odisha
25
2
27
3
25
Puducherry
2
-
2
-
26
Punjab
23
1
24
-
27
Rajasthan
14
-
14
-
28
Sikkim
1
-
1
-
29
Tamil Nadu
29
3
32
15
30
Telangana
17
-
17
6
31
Tripura
8
-
8
-
32
Uttar Pradesh
25
4
29
-
33
Uttarakhand
8
-
8
-
34
West Bengal
26
2
28
-
Total
467
33
500
90
This information was given by the Minister of State (Independent Charge), Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE), Shri Jayant Chaudhary in a written reply in the Lok Sabha today.

স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ মিনিস্ত্রিগী মখাদা দাইরেক্তরেত জেনেরেল(ত্রেনিং) না “স্কিল স্ত্রেংথনিং ফোর ইন্দস্ত্রিএল ভেলু ইনহান্সমেন্ত” প্রোজেক পায়খৎলে
প্রোজেক অসিগী মখাদা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা আই.তি.আই 500 খনগৎলে
05 AUG 2024 1:06PM by PIB Imphal
আই.তি.আইশিং অমসুং এপ্রেতিসসিপশিংগী খুৎথাংদা চুনবা স্কিলশিং ফগৎহন্নবা ৱার্ল্দ বেঙ্কনা মতেং পাংদুনা ভারত সরকারগী স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ মিনিস্ত্রিগী মখাদা দাইরেক্তরেত জেনেরেল(ত্রেনিং) না “স্কিল স্ত্রেংথনিং ফোর ইন্দস্ত্রিএল ভেলু ইনহান্সমেন্ত” প্রোজেক পায়খৎলে। প্রোজেক অসিগী মতম 2017-2024 ( মে ফাওবা) নি।
প্রোজেক অসিগী মখাদা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা আই.তি.আই 500( সরকারগী 467 অমসুং লনাইগী 33) খনগৎলে অমসুং লেব, খুৎলায়শিং অমসুং তুলশিং ফগৎহন্নদুনা উদ্যোগকা চুনবা ত্রেনিং পীবা ফগৎহনগনি অমসুং রাজ্যশিংগী খনগৎলবা আই.তি.আইশিং এন্নেক্সর-I দা পীরি।
স্ত্রাইভকী মখাদা অপুনবা ইন্দস্ত্রি ক্লস্তর 90 ইন্দস্ত্রি এপ্রেন্তিসসিপ ইনিসিয়েতিপ গ্রান্ত এগ্রিমেন্ত খুৎয়েক পীনরে। স্ত্রাইভকী মখাদা রাজ্যশিংগী শরুক য়ারবা আই.সিশিং এন্নেক্সর-I দা পীরি।
স্ত্রাইভকী প্রোজেক মখাদা, ঝান্সিদগী আই.তি.আই 02 ( সরকারগী অমা অমসুং লনাইগী অমা) উত্তরপ্রদেসকী ঝান্সি পি.সিদগী খনগৎলে। মখোয়গী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
NCVT MIS Code
মখল
আই.তি.আই মমিং
লৈফম
জিলা
GU09001561
সরকার
গভর্নমেন্ত আই.তি.আই, ঝান্সি
গভর্নমেন্ত আই.তি.আই, গ্বালিয়র রোদ ঝান্সি
ঝান্সি
PU09001984
লনাই
মা পিতমব্রা প্রাইভে আই.তি.আই
সিবপুরি রোদ, জে এম কে মোতোরস, বিহাইন্দ জে.কে হোস্পিতাল, নান
ঝান্সি
স্ত্রাইভ প্রোজেক অসিগী মতম 2017-2024 ( মে ফাওবা) নি। প্রোজেক অসি হৌজিক লোইরে অমসুং প্রোজেক অসিগী মখাদা আই.তি.আই নত্ত্রগা আই.সি অমতা মখা তানা খন্দ্রে।
আই.তি.আইশিংগা উদ্যোগকা পাউ ফাওনবা হেনগৎহন্নবা মফম অমগী উদ্যোগকী মেম্বরশিং য়াওবা ইন্সতিতুসন মেনেজমেন্ত কম্মিতি(আই এম সি) অমা শেমদুনা ইন্সতিতুৎকী থাক্তা স্ত্রাইভ প্রোজেক পায়খৎলি।
এন্নেক্সর-I
রাজ্যশিংগী আই.তি.আই অমসুং ইন্দস্ত্রি ক্লস্তর মশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
সরকারগী আই.তি.আই মশিং
লনাই আই.তি.আই মশিং
অপুনবা আই.তি.আই মশিং
আই.সি.এস মশিং
1
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
1
-
1
-
2
অন্ধ্র প্রদেস
15
-
15
-
3
অরুনাচল প্রদেস
1
-
1
-
4
অসাম
6
2
8
-
5
বিহার
4
-
4
-
6
চান্দিগর
1
-
1
-
7
ছতিসগর
13
4
17
-
8
দিল্লি
3
1
4
-
9
গৱা
2
-
2
-
10
গুজরাত
34
4
38
15
11
হরিয়ানা
21
-
21
7
12
হিমাচল প্রদেস
32
1
33
7
13
জে অমসুং কে
7
-
7
1
14
ঝারখন্দ
6
-
6
-
15
কর্নাতকা
21
1
22
11
16
কেরলা
23
2
25
5
17
লাদাখ
1
-
1
-
18
মধ্য প্রদেস
20
1
21
6
19
মহারাস্ত্রা
72
5
77
12
20
মনিপুর
2
-
2
1
21
মেঘালয়
1
-
1
-
22
মিজোরম
1
-
1
1
23
নাগালেন্দ
2
-
2
-
24
ওরিসা
25
2
27
3
25
পুদুচেরি
2
-
2
-
26
পঞ্জাব
23
1
24
-
27
রাজস্থান
14
-
14
-
28
সিক্কিম
1
-
1
-
29
তামিলনাদু
29
3
32
15
30
তেলঙ্গানা
17
-
17
6
31
ত্রিপুরা
8
-
8
-
32
উত্তর প্রদেস
25
4
29
-
33
উত্তরখন্দ
8
-
8
-
34
নোংচুপ বেঙ্গল
26
2
28
-
অপুনবা
467
33
500
90
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অদমা স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ মিনিস্ত্রিগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা) শ্রী জায়ান্ত চৌধুরিনা ফোঙদোকখিবনি।