ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
ত্রাইবেল মহৈরোয়শিংগী নেসনেল ওভরসিজ স্কোলারশিপ
31 JUL 2024 2:55PM by PIB Imphal
চহি খুদিংগী নেসনেল ওভরসিজ স্কোলারশিপকী মখাদা স্লোতস 20 লৈরি। ত্রাইবেল মহৈরোয়শিংগী নেসনেল ওভরসিজ স্কোলারশিপকী মখাদা হৌখিবা চহি অহুমদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা লৈখিবা বেনিফিসরিশিং মশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
রাজ্য মমিং
সেলেক্সন তৌখিবা চহি
2021-22
সেলেক্সন তৌখিবা চহি
2022-23
সেলেক্সন তৌখিবা চহি
2023-24
খনখিবা
শরুক য়াখিবা
খনখিবা
শরুক য়াখিবা
খনখিবা
শরুক য়াখিবা
অন্ধ্র প্রদেস
2
1
1
অরুনাচল প্রদেস
2
2
অসাম
ছতিসগর
1
1
গুজরাত
1
1
গৱা
জম্মু অমসুং কাস্মির
1
1
1
1
ঝারখন্দ
1
1
1
1
কর্নাতকা
1
1
লাদাখ
1
1
মধ্য প্রদেস
1
1
মহারাস্ত্রা
2
2
1
মনিপুর
6
5
5
5
4
1
মেঘালয়
2
2
2
মিজোরম
2
2
1
নাগালেন্দ
2
2
1
1
ওরিসা
2
1
রাজস্থান
1
1
তামিলনাদু
1
তেলঙ্গানা
1
1
3
3
6
5
ত্রিপুরা
1
উত্তরখন্দ
নোংচুপ বেঙ্গল
2
1
অপুনবা
20
14
20
18
20
11
অরোইবা ওইনা খল্লবা মহৈরোয়শিং এৱার্দ লেত্তর ফংবা নুমিত্তগী পারগা চহি অনিগী মনুংদা রেঙ্ক ১০০০গী মনুংদা লৈবা মপান লৈবাকশিংগী য়ুনিভর্সিতিশিং/মহৈলোয়শঙশিংদা মিংচনগদবনি। করিগুম্বা মহৈরোয়শিংনা খনবা নুমিত্তগী চহি অনিগী মনুংদা রেঙ্ক ১০০০গী মনুংদা লৈবা মপান লৈবাকশিংগী য়ুনিভর্সিতিশিং/মহৈলোয়শঙশিংদা মিংচনা ফংদ্রবা অমসুং লাইরিক তমদ্রবদি হাংদুনা লৈরিবা সিতশিং অদু মতম হেক লোইবগা মথং চহিগী ওইগনি।
হৌখিবা শেনবা চহি অহুমদা ত্রাইবেল মহৈরোয়শিংগী নেসনেল ওভরসিজ স্কোলারশিপগী চাদিং তৌখিবা শেনফমগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
শেনবা চহি
থাদোকখিবা শেনফম(লুপা করোর)
2021-22
4.95
2022-23
4.00
2023-24
7.00
(নোত: এন.ও.এস স্কিমগী মখাদা ফন্দ অসি রিইমভর্সমেন্তদা য়ুম্ফম ওইরগা এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা থাদোকপনি। রাজ্যশিংদা ফন্দ থাদোকপা লৈতে)
লৈবাক অসিগী ত্রাইবেলশিংনা লৈবা মফমশিংদা স্কিম অসিগী মতাংদা মিনিস্ত্রিনা খঙহল্লি। স্কিম অসিগী মতাংদা মিনিস্ত্রিগী ৱেবসাইত (https://tribal.nic.in/downloads/scholarship/NOS/advertisementenglishnHindi.pdf) দা এদভর্তাইজমেন্ত থোক্লি। রাজ্যগী থাক্তা ত্রাইবেলশিংদা খঙহন্নবা রাজ্য সরকারশিংদা খঙহল্লি। নেসনেল স্কোলারসিপ স্কিমগী মখাদা লৈবা অৱাং থাক্কী মহৈলোয়শঙশিং অমসুং ত্রাইবেল মহৈরোয়শিংগী নেসনেল ফেল্লোসিপ ফংলবা মহৈরোয়শিংদা অমসুং য়ুনিভর্সিতিশিংদা এদভর্তাইজমেন্ত অসিগী মরমদা খঙহল্লে।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা ত্রাইবেল এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী দুর্গদাস উইকেনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Tribal Affairs
NATIONAL OVERSEAS SCHOLARSHIP FOR TRIBAL STUDENTS
31 JUL 2024 2:55PM by PIB Delhi
There are 20 slots available under National Overseas scholarship in every selection year. State/UT-wise details of the number of beneficiaries, during the last three selection year, under National Overseas Scholarship for tribal students is as below:
State Name
Selection Year
2021-22
Selection Year
2022-23
Selection Year
2023-24
Selected
Joined
Selected
Joined
Selected
Joined
Andhra Pradesh
2
1
1
Arunachal Pradesh
2
2
Assam
Chhattisgarh
1
1
Gujarat
1
1
Goa
Jammu & Kashmir
1
1
1
1
Jharkhand
1
1
1
1
Karnataka
1
1
Ladakh
1
1
Madhya Pradesh
1
1
Maharashtra
2
2
1
Manipur
6
5
5
5
4
1
Meghalaya
2
2
2
Mizoram
2
2
1
Nagaland
2
2
1
1
Odisha
2
1
Rajasthan
1
1
Tamil Nadu
1
Telangana
1
1
3
3
6
5
Tripura
1
Uttarakhand
West Bengal
2
1
Grand Total
20
14
20
18
20
11
The finally selected candidates will be required to secure admission and join in one of the top 1,000 ranked foreign Institutes/Universities abroad (as per the QS world ranking) within 2 years from the date of communication of Award Letter. In case, the selected candidates do not secure admission and join in one of the top 1,000 ranked foreign Institutes/Universities abroad within 2 years from the date of communication of selection, such unfilled seats will be carried over to the next selection year immediately after the expiry of such time period
The details of expenditure under the National Overseas Scholarship for tribal students during the last three financial years is as below: -
Financial Year
Fund Released (In Crore)
2021-22
4.95
2022-23
4.00
2023-24
7.00
(Note: Under the NOS Scheme fund is released to Ministry of External Affairs on reimbursement basis. There is no state wise release of funds.)
The Ministry is promoting awareness regarding this scheme among students from tribal populations across the country including the eastern parts of India. It publishes advertisement on MoTA website (link https://tribal.nic.in/downloads/scholarship/NOS/advertisementenglishnHindi.pdf). All State governments/UT administrations are informed about the advertisement requesting them to create awareness at State Level. All top-class Institute under the National Scholarship Schemes and all beneficiaries of the “National Fellowship for ST students (NFST)” & Universities are are informed about the advertisement so as to promote awareness.
This was informed by UNION MINISTER OF STATE FOR TRIBAL AFFAIRS, SHRI DURGADAS UIKEY, in written replies to questions in Rajya Sabha today.