জল শক্তি মন্ত্রালয়
জল জিবন মিসনগী মখাদা অফবা থক্নবা ঈশিং ফংহনবা
29 JUL 2024 2:49PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা রাজ্য সরকারশিংগা লোয়ননা ওগস্ত 2019 দগী জল জিবন মিসন-হর ঘর জল পায়খৎতুনা তোতি শমদুনা চাংনাইনা অমসুং মতম শাংনা লৈবাক অসিগী খুঙ্গংগী য়ুমথোং খুদিংমক্তা অফবা থক্নবা ঈশিং ফংহল্লে।
জল জিবন মিসন লাউথোকপা মতমদা, খুঙ্গংগী য়ুমথোং করোর 3.23 (17%) খক তোতি ঈশিং ফংলমখি। 25.07.2024 ফাওবদা, খুঙ্গংগী অহেনবা য়ুমথোং করোর 11.78 তোতি ঈশিং ফংলে। মতৌ অসুম্না, 25.07.2024 ফাওবদা, লৈবাক অসিগী খুঙ্গংগী য়ুমথোং করোর 15.01 (77.69%) মখোয়গী য়ুমশিংদা তোতি ঈশিং তারে হায়না পাউ পীরক্লে অমসুং লেমহৌরিবা য়ুমথোং করোর 4.31 রাজ্যগী প্লানশিংনা কোনশিন্দুনা ঈশিং ফংলবা য়ারে। 25.07.2024 ফাওবদা রাজ্যশিংগী ঈশিং ফংখিবা য়ুমথোংশিংগী অকুপ্পা মরোলশিংদা মখাদা পীরি:
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
অপুনবা খুঙ্গংগী য়ুমথোং
15.8.2019 ফাওবদা তোতি ঈশিং ফংখিবা খুঙ্গংগী য়ুমথোংশিং
15.8.2019 ফাওবদা তোতি শমখিবা খুঙ্গংগী য়ুমথোংশিং
ঙসি ফাওবদা তোতি শমখিবা খুঙ্গংগী য়ুমথোংশিং
মশিং
%
মশিং
%
মশিং
%
1
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
0.62
0.29
46.02
0.33
53.98
0.62
100.00
2
অন্ধ্র প্রদেস
2.29
0.23
9.97
2.06
90.03
2.29
100.00
3
দাদ্রা অমসুং নগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
0.85
0
0
0.85
100
0.85
100.00
4
গৱা
2.64
1.99
75.44
0.65
24.56
2.64
100.00
5
গুজরাত
91.18
65.16
71.46
26.02
28.54
91.18
100.00
6
হরিয়ানা
30.41
17.66
58.08
12.75
41.92
30.41
100.00
7
হিমাচল প্রদেস
17.09
7.63
44.64
9.46
55.36
17.09
100.00
8
মিজোরম
1.33
0.09
6.91
1.24
93.09
1.33
100.00
9
পুদুচেরি
1.15
0.94
81.33
0.21
18.67
1.15
100.00
10
পঞ্জাব
34.19
16.79
49.1
17.4
50.9
34.19
100.00
11
তেলঙ্গানা
53.98
15.68
29.05
38.3
70.95
53.98
100.00
12
বিহার
166.89
3.16
1.90
157.19
94.19
160.36
96.08
13
উত্তরখন্দ
14.52
1.30
8.97
12.51
86.12
13.81
95.09
14
লাদাখ
0.41
0.01
3.47
0.37
89.82
0.38
93.28
15
নাগালেন্দ
3.63
0.14
3.82
3.19
87.76
3.33
91.58
16
লাক্ষদ্বিপ
0.13
0.00
0.12
89.36
0.12
89.36
17
সিক্কিম
1.33
0.70
52.83
0.48
36.16
1.18
88.99
18
মহারাস্ত্রা
146.72
48.44
33.01
78.28
53.35
126.72
86.37
19
তামিল নাদু
125.16
21.76
17.39
84.58
67.58
106.34
84.96
20
উত্তর প্রদেস
265.97
5.16
1.94
219.24
82.43
224.40
84.37
21
ত্রিপুরা
7.50
0.25
3.27
5.91
78.73
6.15
81.99
22
জে অমসুং কে
18.69
5.75
30.80
9.35
50.06
15.11
80.86
23
অসাম
71.61
1.11
1.55
56.27
78.58
57.39
80.14
24
মেঘালয়
6.51
0.05
0.70
5.16
79.24
5.20
79.94
25
মনিপুর
4.52
0.26
5.74
3.33
73.85
3.59
79.59
26
ছতিসগর
50.05
3.20
6.39
36.06
72.05
39.26
78.44
27
কর্নাতকা
101.17
24.51
24.23
54.42
53.79
78.93
78.02
28
ওরিসা
88.69
3.11
3.51
62.55
70.53
65.66
74.03
29
অন্ধ্র প্রদেস
95.45
30.74
32.21
39.38
41.26
70.12
73.47
30
মধ্য প্রদেস
111.81
13.53
12.10
57.89
51.77
71.42
63.87
31
ঝারখন্দ
62.48
3.45
5.52
30.27
48.44
33.72
53.97
32
কেরলা
70.86
16.64
23.48
21.13
29.82
37.77
53.31
33
রাজস্থান
107.07
11.74
10.97
43.49
40.62
55.23
51.58
34
নোংচুপ বেঙ্গল
175.27
2.15
1.22
87.10
49.70
89.25
50.92
অপুনবা
19,32.17
3,23.63
16.75
11,77.53
60.94
15,01.16
77.69
পাউ ফংফম: জে জে এম-আই এম আই এস
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা জল শক্তিগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী ভি.সোমান্নানা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Jal Shakti
SAFE DRINKING WATER UNDER JAL JEEVAN MISSION
29 JUL 2024 2:49PM by PIB Delhi
To enable every rural household in the country, to have assured potable water, in adequate quantity of prescribed quality on regular and long-term basis, through tap water connection, since August 2019, Government of India in partnership with States, is implementing Jal Jeevan Mission (JJM) - Har Ghar Jal.
At the time of announcement of Jal Jeevan Mission, 3.23 Crore (17%) rural households were reported to have tap water connections. So far, as reported by States/ UTs as on 25.07.2024, around 11.78 Crore additional rural households have been provided with tap water connections. Thus, as on 25.07.2024, out of 19.32 Crore rural households in the country, around 15.01 Crore (77.69%) households are reported to have tap water supply in their homes and the remaining 4.31 Crore households are likely to be covered by the States as per their plans. State/ UT-wise details of tap water connections as on 25.07.2024 are as below:
S. No.
State/ UT
Total rural HHs
Rural HHs with tap water supply as on 15.8.2019
Rural HHs given tap water connections since 15.8.2019
Rural HHs with tap water connection as on date
No.
%age
No.
%age
No.
%age
1
A & N Islands
0.62
0.29
46.02
0.33
53.98
0.62
100.00
2
Arunachal Pr.
2.29
0.23
9.97
2.06
90.03
2.29
100.00
3
DNH & DD
0.85
0
0
0.85
100
0.85
100.00
4
Goa
2.64
1.99
75.44
0.65
24.56
2.64
100.00
5
Gujarat
91.18
65.16
71.46
26.02
28.54
91.18
100.00
6
Haryana
30.41
17.66
58.08
12.75
41.92
30.41
100.00
7
Himachal Pr.
17.09
7.63
44.64
9.46
55.36
17.09
100.00
8
Mizoram
1.33
0.09
6.91
1.24
93.09
1.33
100.00
9
Puducherry
1.15
0.94
81.33
0.21
18.67
1.15
100.00
10
Punjab
34.19
16.79
49.1
17.4
50.9
34.19
100.00
11
Telangana
53.98
15.68
29.05
38.3
70.95
53.98
100.00
12
Bihar
166.89
3.16
1.90
157.19
94.19
160.36
96.08
13
Uttarakhand
14.52
1.30
8.97
12.51
86.12
13.81
95.09
14
Ladakh
0.41
0.01
3.47
0.37
89.82
0.38
93.28
15
Nagaland
3.63
0.14
3.82
3.19
87.76
3.33
91.58
16
Lakshadweep
0.13
0.00
0.12
89.36
0.12
89.36
17
Sikkim
1.33
0.70
52.83
0.48
36.16
1.18
88.99
18
Maharashtra
146.72
48.44
33.01
78.28
53.35
126.72
86.37
19
Tamil Nadu
125.16
21.76
17.39
84.58
67.58
106.34
84.96
20
Uttar Pr.
265.97
5.16
1.94
219.24
82.43
224.40
84.37
21
Tripura
7.50
0.25
3.27
5.91
78.73
6.15
81.99
22
J & K
18.69
5.75
30.80
9.35
50.06
15.11
80.86
23
Assam
71.61
1.11
1.55
56.27
78.58
57.39
80.14
24
Meghalaya
6.51
0.05
0.70
5.16
79.24
5.20
79.94
25
Manipur
4.52
0.26
5.74
3.33
73.85
3.59
79.59
26
Chhattisgarh
50.05
3.20
6.39
36.06
72.05
39.26
78.44
27
Karnataka
101.17
24.51
24.23
54.42
53.79
78.93
78.02
28
Odisha
88.69
3.11
3.51
62.55
70.53
65.66
74.03
29
Andhra Pr.
95.45
30.74
32.21
39.38
41.26
70.12
73.47
30
Madhya Pr.
111.81
13.53
12.10
57.89
51.77
71.42
63.87
31
Jharkhand
62.48
3.45
5.52
30.27
48.44
33.72
53.97
32
Kerala
70.86
16.64
23.48
21.13
29.82
37.77
53.31
33
Rajasthan
107.07
11.74
10.97
43.49
40.62
55.23
51.58
34
West Bengal
175.27
2.15
1.22
87.10
49.70
89.25
50.92
Total
19,32.17
3,23.63
16.75
11,77.53
60.94
15,01.16
77.69
Source: JJM-IMIS
This was informed by UNION MINISTER OF STATE FOR JAL SHAKTI, SHRI V. SOMANNA, in a written reply to a question in Rajya Sabha today.