লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা লৈরিবা অনওর্গনাইজ সেক্তরগী শিন্মীশিংগী য়াইফ-থৌরাং
25 JUL 2024 4:01PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা নেস্নেল দেতাবেজ ওফ অনওর্গনাইজ ৱার্করস (NDUW) শেম্নবা পান্দমগা লোয়ননা 26.08.2021দা ইশ্রম পোর্তেল হৌদোকখি। ইশ্রম পোর্তেল অসি মখোয়দা য়ুনিভর্সেল একাউন্ত নম্বর (UAN) অম পীদুনা অনওর্গনাইজ ৱার্করশিং রেজিস্তর তৌনবা অমসুং তেংবাং পীনবনি।
31.03.2024 ফাওবদা সেল্ফ-দেক্লেরেসন বেসিস্তা ইশ্রম পোর্তেলদা অনওর্গনাইজ সেক্তরগী শিন্মী করোর 29.51 হেন্না রেজিস্তর তৌখ্রে।
মইশ্রম পোর্তেলগী মখাদা 31.03.2024 ফাওবদা রেজিস্তর তৌখিবা অনওর্গনাইজ ৱার্করশিংগী সোসিএল কেতেগোরী, জেন্দর, অমসুং রাজ্যগী ওইবা মশিংগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
1. মার্চ 31, 2024 ফাওবদা ইশ্রম পোর্তেলদা এনরোল তৌখিবা অনওর্গনাইজ ৱার্করশিংগী জেন্দরগী ওইবা মশিং:
• নুপী - 15,67,85,963
• নুপা - 13,83,96,531
• অতৈশিং - 6,461
2. মার্চ 31, 2024 ফাওবদা ইশ্রম পোর্তেলদা এনরোল তৌখিবা অনওর্গনাইজ ৱার্করশিংগী রাজ্যগী ওইবা মশিং:
সিরিএল মশিং
রাজ্য মমিং
রেজিস্ত্রেসন মশিং
1.
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
31,057
1.
অন্ধ্র প্রদেশ
80,70,530
1.
অরুনাচল প্রদেশ
1,45,963
1.
অসাম
71,50,790
1.
বিহার
2,91,16,988
1.
চান্দিগর
1,79,121
1.
ছত্তিসগর
84,31,182
1.
দিল্লী
33,64,012
1.
গোৱা
68,992
1.
গুজরাত
1,15,70,855
1.
হরিয়ানা
53,09,407
1.
হিমাচল প্রদেশ
19,60,838
1.
জম্মু অমসুং কাশ্মির
34,56,902
1.
ঝারখন্দ
93,27,108
1.
কর্নাতকা
84,67,088
1.
কেরলা
59,56,926
1.
লদাখ
32,305
1.
লক্ষদ্বীপ
2,535
1.
মধ্য প্রদেশ
1,75,40,920
1.
মহারাস্ত্র
1,43,91,522
1.
মনিপুর
4,36,726
1.
মেঘালয়
3,11,043
1.
মিজোরাম
63,838
1.
নাগালেন্দ
2,21,770
1.
ওরিশা
1,33,95,684
1.
পুদুচেরী
1,84,187
1.
পঞ্জাব
56,09,454
1.
রাজস্থান
1,37,23,035
1.
সিক্কিম
38,843
1.
তমিল নাদু
85,72,306
1.
তেলঙ্গানা
43,51,331
1.
দাদরা অমসুং নগর হবেলি অমদি দামন দিয়ু
73,662
1.
ত্রিপুরা
8,70,742
1.
উত্তর প্রদেশ
8,34,95,132
1.
উত্তরাখন্দ
30,15,454
1.
ৱেস্ত বেঙ্গল
2,62,50,707
অপুনবা
29,51,88,955
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্তগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রীমতি শোভা করন্দলাজেনা পীখিবনি।

Ministry of Labour & Employment
WELFARE OF UNORGANISED SECTOR WORKERS IN THE COUNTRY
25 JUL 2024 4:01PM by PIB Delhi
Government of India has launched eShram portal on 26.08.2021 with an objective to create National Database of Unorganised Workers (NDUW). eShram portal is meant to register and support the unorganised workers by providing them a Universal Account Number (UAN).
As on 31.03.2024, over 29.51 crore unorganised sector workers have registered on eShram Portal, on self-declaration basis.
The details of social category-wise, gender-wise and state-wise count of unorganised workers registered till 31.03.2024 under eShram Portal is mentioned below:
1. Gender wise count of unorganised workers enrolled on the eShram Portal, as on 31st March 2024:
• Female - 15,67,85,963
• Male - 13,83,96,531
• Others - 6,461
2. State wise count of unorganised workers enrolled on the eShram Portal, as on 31st March 2024:
S. No.
State Name
Registration Count
1.
Andaman & Nicobar Islands
31,057
1.
Andhra Pradesh
80,70,530
1.
Arunachal Pradesh
1,45,963
1.
Assam
71,50,790
1.
Bihar
2,91,16,988
1.
Chandigarh
1,79,121
1.
Chhattisgarh
84,31,182
1.
Delhi
33,64,012
1.
Goa
68,992
1.
Gujarat
1,15,70,855
1.
Haryana
53,09,407
1.
Himachal Pradesh
19,60,838
1.
Jammu & Kashmir
34,56,902
1.
Jharkhand
93,27,108
1.
Karnataka
84,67,088
1.
Kerala
59,56,926
1.
Ladakh
32,305
1.
Lakshadweep
2,535
1.
Madhya Pradesh
1,75,40,920
1.
Maharashtra
1,43,91,522
1.
Manipur
4,36,726
1.
Meghalaya
3,11,043
1.
Mizoram
63,838
1.
Nagaland
2,21,770
1.
Odisha
1,33,95,684
1.
Puducherry
1,84,187
1.
Punjab
56,09,454
1.
Rajasthan
1,37,23,035
1.
Sikkim
38,843
1.
Tamil Nadu
85,72,306
1.
Telangana
43,51,331
1.
The Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
73,662
1.
Tripura
8,70,742
1.
Uttar Pradesh
8,34,95,132
1.
Uttarakhand
30,15,454
1.
West Bengal
2,62,50,707
Total
29,51,88,955
This information was given by the Union Minister of State for Labour & Employment, Smt. Shobha Karandlaje in a written reply in Rajya Sabha today.