Ministry of Tribal Affairs
Impact Of PM-Janman Scheme On Education
25 JUL 2024 3:05PM by PIB Delhi
Ministry of Skill Development & Entrepreneurship (MSDE) through NIESBUD and IIE has provided entrepreneurship and skill training to the PVTGs beneficiaries for the setting up of VDVKs followed by mentoring and handholding support. Further, the focus is on sustainable livelihoods, market development, fair pricing for products, value addition of Minor Forest Produce (MFP), and capacity building for PVTGs. The overall objective is to establish PVTG- Van Dhan Vikas Kendras (VDVKs) by enhancing value addition to MFP and other products. As informed by MSDE, the year-wise details of the beneficiaries under PM-JANMAN for 2024-25 are as under:
Sl. No.
State Name
No. of beneficiaries trained
1.
Andhra Pradesh
5312
2.
Chhattisgarh
1362
3.
Gujarat
835
4.
Jharkhand
1561
5.
Karnataka
551
6.
Kerala
119
7.
Madhya Pradesh
5075
8.
Maharashtra
3553
9.
Odisha
1009
10.
Rajasthan
2271
11.
Tamil Nadu
611
12.
Telangana
49
13.
Uttar Pradesh
299
14.
Uttarakhand
263
15.
Tripura
2551
Total
25421
Further, under Samagra Shiksha in respect of PM JANMAN, Ministry of Education, Department of School Education & Literacy has sanctioned 100 hostels towards the target of education of PVTG students.
This was informed by UNION MINISTER OF STATE FOR TRIBAL AFFAIRS, SHRI DURGADAS UIKEY, in a written replies to questions in Lok Sabha today.

ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
লাইরিক-লাইশু তম্বদা প্রধান মন্ত্রী–জনমন স্কিমগী কান্নবা
25 JUL 2024 3:05PM by PIB Imphal
ভি.দি.ভি.কেশিং লিংখৎনবগীদমক পি.ভি.তি.জিশিংদা এন.আই.ই.এস.বি.য়ু.দিগী খুৎথাংদা স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ মিনিস্ত্রিনা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ অমসুং স্কিল ত্রেন্নিং পীরে অমসুং মখোয় লমজিং-লমতাক্তুনা মতে পাংলে। মখা তানা, হিংনবগী লম্বীশিং, কৈথেল শেমগৎপা, পোৎথোকশিং চুনবা মমলদা য়োনবা, উমংগী পোৎথোকশিং মগুন হেনগৎহনবা অমসুং কেপাসিতি হেনগৎহন্নবা থবকশিংদা মীৎয়েং চঙলে। মরুওইবা পান্দমদি উমংগী পোৎথোকশিং অমসুং অতোপ্পা পোৎথোকশিং মগুন হেনগৎহন্দুনা পি.ভি.তি.জি-বন ধন বিকাস কেন্দ্রশিং লিংখৎপনি। পি.এম-জনমনগী মখাদা 2024-25 দা চহিগী ওইনা কান্নবা ফংলবা মীওইশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
সেরিএল নম্বর
রাজ্যগী মমিং
ত্রেনিং ফংলবা বেনিফিসরি মশিং
1.
অন্ধ্র প্রদেস
5312
2.
ছতিসগর
1362
3.
গুজরাত
835
4.
ঝারখন্দ
1561
5.
কর্নাতকা
551
6.
কেরলা
119
7.
মধ্য প্রদেস
5075
8.
মহারাস্ত্রা
3553
9.
ওরিসা
1009
10.
রাজস্থান
2271
11.
তামিল নাদু
611
12.
তেলঙ্গানা
49
13.
উত্তর প্রদেস
299
14.
উত্তরখন্দ
263
15.
ত্রিপুরা
2551
অপুনবা
25421
সমাগ্রা সিক্ষাগী মখাদা, পি.এম-জনমনগী ওইনা ইজুকেসন মিনিস্ত্রিনা পি.ভি.তি.জি মহৈরোয়শিংগী ওইনা হোস্তেল 100 শানবা সেঙ্কসন তৌরে।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা ত্রাইবেল এফেয়ার্সগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী দুর্গাদাস উইকেনা ফোঙদোকখিবনি।