ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ICGনা য়াম্না কন্না মশা ঙমদদুনা লৈরবা ভারত মচা অমা গুজরাতকী সমুদ্র খোংবান মনাক্তগী মোতোর তেঙ্কর জীল অমদগী লৌথোরকখ্রে
21 JUL 2024 4:07PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ (ICG)না ২০২৪গী জুলাঈ ২১দা য়াম্না কন্না মশা ঙমদদুনা লৈরবা ভারত মচা অমা গুজরাতকী মেঙ্গরোলসমুদ্র খোংবানদগী চাউরাক্না কি.মি. ২০ থাপ্না লৈবা গাবোন রিপব্লিককী মোতোর তেঙ্কর জীলদগী লৌথোরকখ্রে। অনাবা মীওই অদু মীহুল য়াম্না নেম্বা অমসুং হকচাংগী মখা থংবা শরুক মখৈ পংথবদগী খুদক্তা লাইয়েংনবগীদমক্তা লৌথোকপগী তঙাইফদবা তাখি।
ICG এয়র এনক্লেব, পোর্বান্দরনা য়াম্না য়াংনা খোংলৈ থুনা এদভান্স লাইত হেলিকোপ্তর অমা থাদুনা নুংশিৎ য়াম্না কন্না শিৎচরবশু, নোং কন্না চুরবশু অমসুং নোং-চিংগী ফিভম য়াম্না ফত্রবশু মোতোর তেঙ্কর জীল ফাওবা পাইখি। হেলিকোপ্তর অদুনা য়াম্না মপা চানা মোতোর তেঙ্কর অদুগী মথক্তা লৈদুনা, অনাবা মীওই অদুবু লৌথোক্নবা রেসক্যু বাস্কেত শিজিন্নখি। মহাকপু মখাতাবা লাইয়েংগীদমক্তা পোর্বান্দরদা পুখি।
মাইপাক্না লৌথোকপা ঙমখিবা অদুনা মেরিতাইম সেফতীগীদমক্তা অমসুং য়াম্না নাতৈ চাদবা ফিভমদা ফাওবা অথু-অকাই থোরকপা মতমদা মায়োক য়ানবগী শেম-শাদুনা লৈরিবা নিংহন্নবা লৈত্রবা ICG অচেৎপা ফিরেপ অদুবু ময়েক শেংনা তাক্লি।
TPJO.jpg)
CN8U.jpg)
B91D.jpg)

Ministry of Defence
ICG evacuates critically-ill Indian national from a Motor Tanker Zeal off Gujarat Coast
21 JUL 2024 4:07PM by PIB Delhi
The Indian Coast Guard (ICG), on July 21, 2024, evacuated a critically-ill Indian national from a Motor Tanker Zeal of Gabon Republic, approximately 20 kms from Mangrol coast in Gujarat. The patient was experiencing a very low pulse and lower body numbness, necessitating immediate medical evacuation.
ICG Air Enclave, Porbandar swiftly dispatched an Advanced Light Helicopter which navigated to the Motor Tanker Zeal despite high-intensity winds, heavy rainfall, and inclement weather. The helicopter, precisely positioned over the motor tanker, deployed a rescue basket to evacuate the patient. He has been transported to Porbandar for further medical care.
This successful evacuation underscores the ICG’s unwavering commitment to maritime safety and its readiness to respond to emergencies even under the most adverse conditions.
TPJO.jpg)
CN8U.jpg)
B91D.jpg)