থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
“মরী ফগৎহল্লি অমসুং গবর্নান্সতা শক্তি পীরি: ভারতকী কেপাসিতী বিল্দিং প্রোগ্রামগী মতাংদা বাংলাদেশকী দিপুতী কম্মিসনরশিং”
“কেন্দ্রগী মন্ত্রী, দা. জিতেন্দ্র সিংহনা NCGGনা শিনবা পব্লিক পোলিসী অমসুং গবর্নান্সকী অখন্নবা কেপাসিতী বিল্দিং প্রোগ্রামদা শরুক য়াখিবা বাংলাদেশকী দিপুতী কম্মিস্নার 16কা লোয়ননা ৱারী শাখ্রে”
“ITEC, MEAগা মপাং ওইদুনা NCGGনা বাংলাদেশকী দিপুতী কম্মিস্নার 16কীদমক্তা পব্লিক পোলিসী অমসুং গবর্নান্সকী অখন্নবা কেপাসিতী বিল্দিং প্রোগ্রাম পাঙথোকখ্রে”
21 JUL 2024 11:12AM by PIB Imphal
ভারতকী ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শৌগৎলিবা "বসুধৈব কুতুম্বকম" অমসুং "নেবরহুদ ফার্স্ত" পোলিসীগী ফিলোসোফীগা লোয়ননা নেস্নেল সেন্তর ফোর গুদ গবর্নান্স (NCGG) না জুলাই 15-20, 2024 ফাওবদা বাংলাদেশকী দিপুতি কম্মিস্নর 16গীদমক্তা পব্লিক পোলিসী অমসুং গবর্নান্সকী মতাংদা চয়োল অমগী অখন্নবা কেপাসিতী বিল্দিং প্রোগ্রাম মায় পাক্না লোইশিনখ্রে।
দিপুতী কম্মিস্নারশিংনা কেন্দ্রগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), আর্থ সাইন্সকী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), PMO, এতোমিক ইনর্জী দিপার্তমেন্ত অমসুং স্পেস দিপার্তমেন্ত, পর্সনেল, পব্লিক গ্রিভান্স অমসুং পেন্সনগী মন্ত্রালয়গী MoS, দা. জিতেন্দ্র সিংহগা লোয়ননা ৱারী শাবগী খুদোংচাবা অমা ফংখি।
ওফিসরশিংদা ৱা ঙাংলদুনা, দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা অপুনবা শীংনবশিং কোকহন্নবা খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিং অমসুং লৌশিং একচেঞ্জ তৌবগী ম্যুচেল বেনেফিৎশিং অদু পনখি। মহাক্না পি.এম. অৱাস য়োজনা, আয়ুশ্মান ভারত, অমসুং CPGRAMSগুম্বা ভারতকী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোগ্রামশিং মায় পাকপগী মতাংদা পনখি। তেংবাং পীনবা হেনগৎহন্নবগীদমক মান্নবা ইসুশিং থেংনরিবা ভারত অমসুং বাংলাদেশকী "ত্বিন দিস্ত্রিক্তশিং" মশক খঙদোক্নবা মহাক্না ৱাফম থমখি। মহাক্না ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী 'নেবরহুদ ফার্স্ত' পোলিসীগী খুত্থাংদা ভারত-বাংলাদেশকী মরী মপাঙ্গল কনখৎলকপদা থাগৎপা ফোংদোকখি। মসিনা 'ভিকসিত ভারত 2047’ অমসুং 'স্মার্ত বাংলাদেশ ভিজন 2041'গী ভিজনগা লোয়ননা কেপাসিতী বিল্দিং, ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত অমসুং পিপল-তু-পিপল কন্নেক্সনশিংদা মীৎয়েং থম্লি।
সিভিল সর্ভেন্ত 1500গীদমক কেপাসিতী বিল্দিং প্রোগ্রামগী অহানবা ফেজ লোইরবা মতুংদা, NCGGনা 2025 ফাওবদা অহেনবা সিভিল সর্ভেন্ত 1800গী কেপাসিতী হেনগৎনবা বাংলাদেশ সরকারগা লোয়ননা MoU অমা খুৎয়েক পীনখি। হৌজিক ফাওবদা, MEAগী মতেংগা লোয়ননা অমসুং ধাকাদা লৈরিবা ইন্দিয়ন মিসনগা নক্না চৎমিন্নদুনা, NCGGনা বাংলাদেশকী ওফিসর 2,650 রোম ত্রেনিং পীখ্রে। চয়োল অমরোম চুপ্না চত্থখিবা থৌরম অসিদা ভারত সরকারগী সেক্রেতরীশিং অমসুং দিস্ত্রিক্ত কলেক্তরশিং অমসুং মেজিস্ত্রেৎশিংগা মরু ওইবা হীরমশিংদা তোঙান তোঙানবা খোঙথাংশিং অমসুং খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিংগী মতাংদা ৱারী শানখি।
লোইশিনবগী থৌরমদা DARPG & DPPWগী সেক্রেতরী অমসুং NCGGগী DG, শ্রী ভি. শ্রীনিভাস, IASনা ময়াই তাংবল লৌখি অমসুং NCGGগী চিফ এদমিনিস্ত্রেতিব ওফিসর, শ্রীমতি পৃস্কা পোলি মেথ্যুনা শরুক য়াখি। থৌরম পুম্বা অসি NCGGগী কোর্স কোওর্দিনেতর অমসুং এসোসিএৎ প্রোফেসর, দা. এ.পি. সিংহ; NCGGগী এসোসিএৎ কোর্স কোওর্দিনেতর অমসুং এসোসিএৎ প্রোফেসর,দা. গাজালা হসন; NCGGগী প্রোগ্রাম এসিস্তেন্ত, শ্রী সঞ্জয় দত্ত পেন্ত; অমসুং NCGGগী য়ুং প্রোফেস্নেল শ্রী অকাশ শিকদর লোয়ননা NCGGগী দেদিকেতেদ ত্রেনিং তীমনা সুপর্ভাইজ অমসুং কোওর্দিনেৎ তৌখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
“Strengthening Ties and Empowering Governance: India's Capacity Building Programme for Deputy Commissioners of Bangladesh”
“Union Minister, Dr. Jitendra Singh interacted with 16 Deputy Commissioners from Bangladesh attending ‘Special Capacity Building programme on Public Policy & Governance by NCGG”
“In partnership with the ITEC, MEA, the NCGG completed the Special Capacity Building Programme on Public Policy & Governance for 16 Deputy Commissioners of Bangladesh”
21 JUL 2024 11:12AM by PIB Delhi
Aligned with the philosophy of ‘Vasudhaiva Kutumbakam’ and the ‘Neighbourhood First’ policy advocated by the Hon’ble Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, the National Centre for Good Governance (NCGG) has successfully concluded its flagship one-week special capacity building programme on public policy and governance for 16 Deputy Commissioners of Bangladesh from July 15-20, 2024.
The Deputy Commissioners had the opportunity to interact with the Hon’ble Union Minister of State (Independent Charge) for Science and Technology, Minister of State (Independent Charge) for Earth Sciences, MoS PMO, Department of Atomic Energy and Department of Space, MoS Personnel, Public Grievances and Pensions, Dr. Jitendra Singh.
Addressing the officers, Dr. Jitendra Singh highlighted the mutual benefits of exchanging best practices and knowledge to tackle common challenges. He emphasized the success of India's developmental programmes like PM Awas Yojana, Ayushman Bharat, and CPGRAMS, which are being replicated in Bangladesh. He proposed the identification of "twin districts" in India and Bangladesh facing similar issues to foster cooperation. He praised the strengthening of Indo-Bangladesh ties through the Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi’s 'Neighborhood First' policy, focusing on capacity building, infrastructure development, and people-to-people connections, aligning with the visions of 'Viksit Bharat @2047' and 'Smart Bangladesh Vision 2041'.
Following the completion of the first phase of the capacity building programme for 1,500 civil servants, the NCGG signed an MoU with the Government of Bangladesh to enhance the capacity of an additional 1,800 civil servants by 2025. To date, with support from the MEA and in close cooperation with the Indian Mission in Dhaka, the NCGG has trained approximately 2,650 officers from Bangladesh. This week-long programme included interactions with senior Secretaries to the Government of India and District Collectors and Magistrates on various initiatives and best practices across critical topics.
The valedictory ceremony was chaired by Shri V. Srinivas, IAS, Secretary, DARPG & DPPW and DG, NCGG, and was attended by Smt. Prisca Poly Mathew, Chief Administrative Officer, NCGG. The entire programme was supervised and coordinated by Dr. A.P. Singh, Course Coordinator and Associate Professor, NCGG; Dr. Gazala Hasan, Associate Course Coordinator and Assistant Professor, NCGG; Shri Sanjay Dutt Pant, Programme Assistant, NCGG; and Shri Akash Sikdar, Young Professional, NCGG, along with the dedicated training team of NCGG.