ক'অপাৰেশ্বন মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী অমিত শ্বাহে ৬ জুলাই, শনিবাৰে গুজৰাটৰ গান্ধীনগৰত ১০২ সংখ্যক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সমবায় দিৱস উপলক্ষে "সহকাৰ চে সমৃদ্ধি" সন্মিলনত ভাষণ দিব
১০২ সংখ্যক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সমবায় দিৱসৰ বিষয়বস্তু হৈছে "সমবায়সমূহে সকলোৰে বাবে এক উন্নত ভৱিষ্যত গঢ়ি তোলে"
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত সমবায় মন্ত্ৰালয়ে অতি কম সময়ৰ ভিতৰতে সমবায় খণ্ডত ৫৪ টাতকৈও অধিক পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে
'সহকাৰ চে সমৃদ্ধি' সন্মিলনত কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰীয়ে কৃষকসকলৰ দ্বাৰা নেনো-সাৰ ক্ৰয়ৰ ক্ষেত্ৰত ৫০% সাহায্য আঁচনি আৰম্ভ কৰিব
শ্ৰী অমিত শ্বাহে এনচিঅ'এলৰ দ্বাৰা প্ৰযোজিত 'ভাৰত জৈৱিক আট্টা'ও মুকলি কৰিব
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে বনস্কান্থা আৰু পঞ্চমহল জিলাৰ সমবায় সম্পৰ্কীয় গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰ্যসূচীতো অংশগ্ৰহণ কৰিব
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰীয়ে বনস্কান্থাৰ মহিলা সমবায়সমূহক শূন্য সূতৰ হাৰত ‘ৰূপে কেচিচি’ বিতৰণ কৰিব
04 JUL 2024 6:00PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে অহা ৬ জুলাই ২০২৪ তাৰিখ শনিবাৰে গুজৰাটৰ গান্ধীনগৰত অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া "সহকৰ ছে সমৃদ্ধি" সন্মিলনত ১০২ সংখ্যক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সমবায় দিৱস উপলক্ষে ভাষণ প্ৰদান কৰিব। উল্লেখ্য যে সমবায় মন্ত্ৰালয়ে ২০২৪ চনৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সমবায় দিৱস উদযাপনৰ বাবে ‘সাহকৰ ছে সমৃদ্ধি’ সন্মিলনৰ আয়োজন কৰিছে।
আন্তৰ্জাতিক সমবায় দিৱস হৈছে সমগ্ৰ বিশ্বৰ সমবায় আন্দোলনৰ এক বাৰ্ষিক উদযাপন। ইয়াক ১৯২৩ চনৰ পৰা আন্তৰ্জাতিক সমবায় মিত্ৰজোঁট (আইচিএ)ৰ দ্বাৰা জুলাই মাহৰ প্ৰথম শনিবাৰে উদযাপন কৰা হয়। কাকতালীয়ভাৱে, এই বছৰৰ ৬ জুলাইত আন্তৰ্জাতিক সমবায় দিৱস উদযাপন কৰা হ'ব, যিটো কেন্দ্ৰীয় সমবায় মন্ত্ৰালয়ৰো তৃতীয় প্ৰতিষ্ঠা দিৱস। ১০২ সংখ্যক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সমবায় দিৱসৰ বিষয়বস্তু হৈছে "সমবায়সমূহে সকলোৰে বাবে এক উন্নত ভৱিষ্যত গঢ়ি তোলে"। ”
গান্ধীনগৰত অনুষ্ঠিত 'সহকাৰ চে সমৃদ্ধি' সন্মিলনত কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ২০২৪-২৫ বিত্তীয় বৰ্ষৰ বাবে চৰকাৰৰ এজিআৰ-২ আঁচনিৰ অধীনত কৃষকসকলে নেনো সাৰ ক্ৰয়ৰ ক্ষেত্ৰত ৫০% সাহায্য আঁচনিও আৰম্ভ কৰিব। ইয়াতেই তেওঁ এই কাৰ্যসূচীত তিনিজন কৃষকক ইয়াৰ বাবে সাহায্য পৰিশোধ কৰি আঁচনিখন আৰম্ভ কৰিব। শ্ৰীশ্বাহে ৰাষ্ট্ৰীয় সমবায় জৈৱিক লিমিটেড (এনচিঅ'এল)ৰ দ্বাৰা প্ৰস্তুত কৰা 'ভাৰত জৈৱিক আটা'ও মুকলি কৰিব।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে ৬ জুলাইত বনসকান্থাৰ চাংৰা গাখীৰ উৎপাদক সমবায় সমিতি লিমিটেড পৰিদৰ্শন কৰিব। সহযোগিতা মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ‘ৰূপে কিষাণ ক্ৰেডিট কাৰ্ড’ৰ (কেচিচি) জৰিয়তে মাইক্ৰ'এটিএমৰ ওপৰত দুগ্ধ উৎপাদকসকলে কৰা লেনদেনৰ পৰ্যালোচনা কৰিব। ইয়াৰ লগতে শ্ৰীশ্বাহে মহিলা দুগ্ধ উৎপাদকসকলৰ বাবে শূন্য শতাংশ সূত আঁচনিৰ অধীনত কেচিচি-পশুপালন কাৰ্ডো মুকলি কৰিব।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে পঞ্চমহল জিলাও ভ্ৰমণ কৰিব য'ত তেওঁ অংগাড়িয়া অৰ্থক্ষম সেৱা সহকাৰী মণ্ডলী পৰিদৰ্শন কৰিব আৰু ওচৰৰ সমবায়সমূহৰ সৈতে এক বিতং বাৰ্তালাপ কৰিব। শ্ৰীশ্বাহে আশাপুৰ ছাৰিয়া দুগ্ধ সমবায় সমিতি পৰিদৰ্শন কৰিব য'ত তেওঁ অন্যান্য বিষয়ৰ লগতে দুগ্ধজাত সামগ্ৰীৰ কাম-কাজৰ পৰ্যালোচনা কৰিব। গুজৰাট সন্দৰ্ভত সহযোগিতা মন্ত্ৰালয়ৰ বিভিন্ন গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপৰ ওপৰত পঞ্চমহলত এক পৰ্যালোচনা বৈঠক অনুষ্ঠিত হ'ব যাৰ সভাপতিত্ব কৰিব শ্ৰী অমিত শ্বাহে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত সমবায় মন্ত্ৰালয়ে অতি কম সময়ৰ ভিতৰতে সমবায় খণ্ডত ৫৪ টাতকৈও অধিক পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে। আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সমবায় দিৱস ২০২৪ উপলক্ষে সমবায় মন্ত্ৰালয়ে আয়োজন কৰা সন্মিলনখন দেশৰ লগতে বিশ্বৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অনুষ্ঠান হ'ব। ই আন্তৰ্জাতিক সমবায় দিৱস ২০২৪ ৰ বিষয়বস্তু অধিক শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰিব, য'ত শ্ৰী অমিত শ্বাহে "সকলোৰে বাবে এক উন্নত ভৱিষ্যত গঢ়ি তোলা"ৰ বাবে সমবায়সমূহৰ সৈতে আলোচনা আৰম্ভ কৰিব। সন্মিলনখন গুৰুত্বপূৰ্ণ কিয়নো যোৱা মাহত ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ সভাৰ দ্বাৰা ২০২৫ বৰ্ষক আন্তৰ্জাতিক সমবায় বৰ্ষ (IYC2025) ঘোষণা কৰা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে প্ৰদান কৰা 'সহকাৰ চে সমৃদ্ধি'ৰ মন্ত্ৰ উপলব্ধি কৰাৰ দিশত এয়া এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ।

Ministry of Cooperation
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah will address “Sahkar Se Samriddhi” conference on the occasion of 102nd ‘International Day of Cooperatives’ in Gandhinagar, Gujarat on Saturday, 6th July 2024
Theme for the 102nd International Cooperative Day is- “Cooperatives Build a Better Future for All.”
Under the leadership of the Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Minister of Cooperation Shri Amit Shah, Ministry of Cooperation has undertaken more than 54 initiatives
During the ‘Sahkar se Samriddhi’ conference, Union Home Minister and Minister of Cooperation will launch scheme for 50% assistance on the purchase of nano-fertilizer by the farmers
Shri Amit Shah will also inaugurate launch of ‘Bharat Organic Atta’ produced by NCOL
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah will also participate in important programs related to cooperatives in Banaskantha and Panchmahal districts
Shri Amit Shah will distribute Rupay KCC at zero interest rate to women cooperative members in Banaskantha
Union Minister of Cooperation will chair the review meeting of Gujarat on major initiatives taken by Ministry of Cooperation in Panchmahal
04 JUL 2024 6:00PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah will address Sahkar Se Samriddhi” conference on the occasion of 102nd International Day of Cooperatives in Gandhinagar, Gujarat on Saturday, 6th July 2024. The Ministry of Cooperation is organizing ‘Sahkar se Samriddhi’ conference on this day to mark the celebration of International Day of Cooperatives 2024.
The International Day of Cooperatives is an annual celebration of the cooperative movement around the world. It has been observed on the first Saturday of July ever since 1923 by the International Cooperative Alliance (ICA). Incidentally, the International Cooperative Day 2024 will be celebrated on 6th of July, which is also the 3rd Foundation Day of the Ministry of Cooperation. The theme for the 102nd International Cooperative Day is- “Cooperatives Build a Better Future for All.”
During the ‘Sahkar se Samriddhi’ conference, Union Home Minister and Minister of Cooperation will launch the scheme for 50% assistance on the purchase of nano-fertilizer by the farmers under AGR-2 Scheme of the Government for the FY 2024-25. Along with this Shri Shah will also initiate the payment for the same to three farmers at the event itself. Shri Shah will also inaugurate launch of ‘Bharat Organic Atta’ produced by the National Cooperative Organics Limited (NCOL).
Shri Amit Shah will also visit Changda Milk Producers Cooperative Society Limited in Banaskantha on Saturday. He will also review the transaction done by the milk producers via RuPay KCC at the Micro-ATMs. Along with this, the Union Cooperation Minister will distribute Rupay KCC at zero interest rate to women cooperative members in Banaskantha.
Union Home Minister and Minister of Cooperation will also visit Panchmahal district where he will visit Angadia Arthksham Seva Sahakari Mandli and engage in prolific conversation with the cooperative members around. He will visit Aashapur Chhariya Milk Cooperative Society where he will review the workings of the dairy among other things. There will be a review meeting on the various significant initiatives of the Ministry of Cooperation vis-a-vis Gujarat.
Under the dynamic leadership of the Prime Minister Shri Narendra Modi and the able guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, the Ministry of Cooperation has undertaken more than 54 initiatives in the cooperative sector in a very short span of time. The conference organized by the Ministry of Cooperation on the International Day of Cooperatives 2024 will mark the celebration of an important event in the country as well as worldwide. It will also help in reinforcing the theme of the International Cooperative Day 2024 where the Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah will initiate dialogues with the cooperatives to “Build a better future for all”. The Conference holds significance with respect to the fact that the year 2025 has been declared as the International Year of Cooperatives (IYC2025) by the United Nations General Assembly last month. This is a step further towards realizing the vision of ‘Sahkar se Samriddhi’ given by Prime Minister Shri Narendra Modi.