থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
“ভারতনা ঙসি মালেমগী বেঞ্চমার্ক অয়াম্বদা মায়পাক্লি। লম খরদদি অতৈ অচৌবা লৈবাকশিংগা থাক মান্ননা লৈ, অমরোমদা অতৈ লম খরদনা মখোয়দগী ফাওবা মাংজিল থানা লৈরি,” হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোঙদোকখ্রে
পব্লিক সেক্তর য়ুনিৎশিং (PSUশিং) অসি ঙসিদি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী অমৃত কাল 2047গী মঙলানবু লমজিংলিবশিং ওইরি: MoS (I/C) সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী, দা. সিংহ
22 JUN 2024 4:23PM by PIB Imphal
“ভারতনা ঙসি মালেমগী বেঞ্চমার্ক অয়াম্বদা মায়পাক্লি। লম খরদদি অতৈ অচৌবা লৈবাকশিংগা থাক মান্ননা লৈ, অমরোমদা অতৈ লম খরদনা মখোয়দগী ফাওবা মাংজিল থানা লৈরি,” হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ‘ইকনোমিক তাইম্স’না পাঙথোকপা অহানবা “ET গভর্নমেন্ত PSU এৱার্দস”কী থৌরমদা শরুক য়াবদা ফোঙদোকখি।
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), আর্থ সাইন্সেসকী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), MoS PMO, দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জী, দিপার্তমেন্ত ওফ স্পেস অমসুং MoS পর্সনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস অমসুং পেন্সন্স, দা. জিতেন্দ্র সিংহনা পব্লিক সেক্তর য়ুনিৎশিং (PSUশিং)না ভারতকী ইকনোমীদা মখোয়না লেপ্পা লৈতনা শরুক তম্বগীদমক অমসুং গ্রোথ অমসুং দিবেলপমেন্তগী ইঞ্জিনশিং ওইবগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি।
“ইন্দিয়ন ইকনোমী অসি রেঙ্ক 10দগী 5দা হৌজিক হায়গৎলকপা অসি PSUশিংনা শরুক তম্বনা ওইথোকপা ঙমহনখি” – হায়না মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
PSUশিংনা ঙসি মালেমগী বেঞ্চমার্কশিং অমসুং স্তেন্দর্দশিং ঙাক্না চৎলি। মখোয়গী থোইদোক হেন্দোকপা হোৎনবনা মরম ওইদুনা ভারতনা মালেমগী ইন্নোভেসন ইন্দেক্সতা হেনগৎলক্লি। ঙসিদি, মসি মালেমগী থাক্তা 40শুবা মফমদা লৈরে, চাউবা মান্নবা ইকনোমী কয়াদগী মাংজিল থারি, অদুগা মসি 2014দা 81শুবা মফমদা লৈরম্মি।
মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত অসি মালেমদা ক্বান্তম মিসনগী পাইওনিয়র ওইরি। ইলিৎ গ্রুপকী মালেমগী লৈবাক মঙা নৎত্রগা তরুক্কী মনুংদা লৈবা লৈবাক অমা ওইরি। নেস্নেল ক্বান্তম মিসন অসি স্পেসতগী ক্রিপ্তোগ্রাফি ফাওবদা তোঙান তোঙানবা এপ্লিকেসন কয়া লৈবা সরকারগী মরুওইবা ইনিসিএতিবশিংগী মনুংদা অমনি।
হৌজিক্কী মতম অসিদা ভারতকী PSUশিংনা মগুন লৈরকপগী মরমদি মখোয়না প্রাইবেৎ প্লেয়রশিং য়াওহন্নবা পামলমদবা অদু থাদোকপদগীনি" হায়না জিতেন্দ্র সিংহনা ফোঙদোকখি।
মখোয়না হোৎনরিবশিং অদু খঙলদুনা, দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা তোঙান তোঙানবা কেতেগোরীশিংদা তোঙান তোঙানবা PSUশিংদা মনা পীখি। স্কিল দিবেলপমেন্তগী কেতেগোরীদা, হিন্দুস্তান এরোনোতিক্স লিমিতেদ (HAL) না গোল্দ এৱার্দ ফংখি অদুগা ভাশিনীনা AI অমসুং প্রিদিক্তিব তেক্নোলোজীগী কেতেগোরীদা গোল্দ এৱার্দ ফংখি। অতোপ্পা কেতেগোরীশিংদি এমপ্লোয়ী সেল্ফ সর্বিসনি। মসিদা HPCLনা গোল্দ এৱার্দ ফংখি। লমদমসিগী তেক্নোলোজী শিজিন্নবগীদমক BHELনা গোল্দ এৱার্দ ফংখি। অতোপ্পা মাইপাক্লিবশিংদি CDAC, EESL অসিনচিংবনি।
থৌরম অসি লোইশিল্লকপদা মহাক্কী লমজিং লমতাক অমসুং মেন্তর্শিপকীদমক থাগৎ ৱাহৈশিংগা লোয়ননা ইকনোমিক তাইম্সনা মন্ত্রীবু ইকাই খুম্নখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
“India today excels in most of the global benchmarks. In some areas it is at par with other big nations, whereas in some other areas it's even ahead of them.” says Union Minister Dr. Jitendra Singh
Public Sector Units (PSUs) today are torch bearers of Prime Minister Narendra Modi’s Vision of Amrit kal 2047: MoS (I/C) Science and Technology Dr. Singh
22 JUN 2024 4:23PM by PIB Delhi
“India, today excels in most of the global benchmarks, in some areas it is at par with other big nations, whereas in other areas it is much ahead of them.” says Union Minister Dr. Jitendra Singh while attending the 1st “ET Government PSU awards” organized by the ‘Economic Times’ .
Dr. Jitendra Singh, Union Minister of State (Independent Charge) for Science and Technology, Minister of State (Independent Charge) for Earth Sciences, MoS PMO, Department of Atomic Energy, Department of Space and MoS Personnel, Public Grievances and Pensions praised the Public Sector Units (PSUs) for their consistent contribution to Indian economy and being the engines of growth and development.
“The rise of the Indian economy, ranked number 10 to number 5, in the present times has been possible due to the contribution of PSUs.”- the Minister said.
The PSUs have lived up to the global benchmarks and standards today. It is due to their unparalleled efforts that India has risen in the global innovation index. Today, it is ranked 40 worldwide, ahead of many economies of comparable size, whereas it was at rank 81 in 2014.
The Minister also mentioned India being the pioneer of Quantum mission in the world, being one of the five or six nations of the world to be in that elite group. The National Quantum mission is one of the major priority initiatives of the government which has multiple applications varying from space to cryptography.
“The reason why Indian PSUs have excelled in present times is because they have given up the hesitation to incorporate private players,” said Dr. Jitendra Singh
Recognising their efforts, Dr Jitendra Singh also awarded various PSUs in different categories. In the category of Skill development, Hindustan aeronautics limited (HAL) received the gold award while BHASHINI was awarded gold in the adoption of AI and predictive technology category. Other categories were Employee self-service where HPCL was the recipient of gold award, Indigenous technology adoption where BHEL was given gold award. Other winners were CDAC, EESL and so forth.
As the event came to an end, the Minister was felicitated by the Economic Times before concluding with a vote of thanks for his guidance and mentorship.