ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଲିମକା ବୁକ୍ ଅଫ୍ ରେକର୍ଡରେ ସ୍ଥାନ ପାଇଲା ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ
ଏକାଧିକ ସ୍ଥାନରେ ଜନସେବା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସର୍ବାଧିକ ଲୋକ ଏକତ୍ରିତ ହେବାର ଭାରତୀୟ ରେକର୍ଡ
15 JUN 2024 8:18PM by PIB Bhubaneswar
ଏକାଧିକ ସ୍ଥାନରେ ଆୟୋଜିତ ଜନସେବା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସବୁଠୁ ଅଧିକ ଲୋକଙ୍କୁ ଏକତ୍ରିତ କରିବା ଲାଗି ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ପାଇଁ ଲିମକା ବୁକ୍ ଅଫ୍ ରେକର୍ଡରେ ସ୍ଥାନ ପାଇଛି।
ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ୨୬ ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୪ରେ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ କରିଥିଲା ଯେଉଁଥିରେ ୨,୧୪୦ ଟି ସ୍ଥାନରେ ୪୦,୧୯,୫୧୬ ଜଣ ଲୋକ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଦ୍ଵାରା ସଡ଼କ ଉପରେ ରେଳ ଓଭରବ୍ରିଜ୍‌ ଓ ସଡ଼କ ତଳେ ରେଳବାଇ ଅଣ୍ଡର୍‌ବ୍ରିଜ୍‌ ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ରେଳ ଷ୍ଟେସନର ଶିଳାନ୍ୟାସ ପାଇଁ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଥିଲା।
ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇର ଏହି ବ୍ୟାପକ ପ୍ରୟାସ ଓ ଏକତ୍ରିକରଣକୁ ମାନ୍ୟତା ମିଳିଛି ଏବଂ ଏହାକୁ ସମ୍ମାନଜନକ ଲିମକା ବୁକ୍‌ ଅଫ୍‌ ବିଶ୍ୱ ରେକର୍ଡସ୍‌ ରେ ସାମିଲ କରାଯାଇଛି ।

Ministry of Railways
Indian Railways enters its name into Limca Book of Records
Indian Record for Most people at a public-service event - multiple venues
15 JUN 2024 8:18PM by PIB Delhi
Indian Railways has entered its name into Prestigious Limca Book of Records for most people at a public service event at multiple venues.
Ministry of Railways organized an event on 26 February 2024 which was attended by 40,19,516 people at 2,140 venues.
The event was organized for the inauguration of road over / road under railway bridges and for laying the foundation stones of railway stations by Prime Minister Shri Narendra Modi.
The mammoth effort and mobilization of Indian Railways has been recognized and the same has entered into Prestigious Limca Book of World Records.