ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଏନ୍ ଡିଏର ୧୪୬ତମ କୋର୍ସର ପାସିଂ ଆଉଟ୍ ପରେଡ୍ ର ସମୀକ୍ଷା କଲେ ସେନାମୁଖ୍ୟ ଜେନେରାଲ ମନୋଜ ପାଣ୍ଡେ
ସେବାରେ ମିଳିତ ଭାବନାକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବାକୁ କ୍ୟାଡେଟ୍ମାନଙ୍କୁ ସିଓଏଏସ୍ ଆହ୍ଵାନ ଦେଇଛି
24 MAY 2024 11:42AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ସେନାମୁଖ୍ୟ (ସିଓଏଏସ)ଜେନେରାଲ ମନୋଜ ପାଣ୍ଡେ ୨୪ ମେ ୨୦୨୪ରେ ଏନଡିଏର କ୍ଷେତରପାଲ ପରେଡ ଗ୍ରାଉଣ୍ଡରେ ଜାତୀୟ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଏକାଡେମୀର୧୪୬ତମ ପାଠ୍ୟକ୍ରମର ପାସିଂ ଆଉଟ୍ ପରେଡର ସମୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ । ପ୍ୟାରେଡରେ ମୋଟ ୧୨୬୫ କ୍ୟାଡେଟ୍ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ବେଳେ ପାସ୍ ଆଉଟ୍ କୋର୍ସରୁ ୩୩୭ ଜଣ କ୍ୟାଡେଟ୍ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ। ଏଥିରେ ଭୁଟାନ, ତାଜିକିସ୍ତାନ, ଆଫଗାନିସ୍ତାନ, ଶ୍ରୀଲଙ୍କା, ମିଆଁମାର ଏବଂ ମାଳଦ୍ୱୀପ ସମେତ ବନ୍ଧୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବିଦେଶର ୧୯ ଜଣ କ୍ୟାଡେଟଙ୍କ ସମେତ ୧୯୯ ଜଣ ଆର୍ମି କ୍ୟାଡେଟ୍, ୩୮ ଜଣ ନୌସେନା କ୍ୟାଡେଟ୍ ଏବଂ ୧୦୦ ଜଣ ବାୟୁସେନା କ୍ୟାଡେଟ୍ ସାମିଲ ଥିଲେ। ତୃତୀୟ ଓ ଚତୁର୍ଥ ପାଳିର ପ୍ରଶିକ୍ଷଣରେ ଥିବା ୨୪ ଜଣ ମହିଳା କ୍ୟାଡେଟ୍ ମଧ୍ୟ ଏହି ପରେଡ୍ ରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ।
ସାମରିକ ନେତୃତ୍ୱର ପାହାଚ ଭାବେ ପରିଚିତ ଏନଡିଏ ହେଉଛି ଦେଶର ପ୍ରମୁଖ ଯୁଗ୍ମ ସେବା ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ଅନୁଷ୍ଠାନ । ଜୁନ୍ ୨୦୨୧ରେ ୧୪୬ତମ ପାଠ୍ୟକ୍ରମ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ତିନି ବର୍ଷର କଠୋର ସାମରିକ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ଶେଷ ହେବା ପରେ କ୍ୟାଡେଟ୍ ମାନେ ଏକ ଭବ୍ୟ ସମାରୋହରେ ଉତ୍ତୀର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଥିଲେ। କ୍ୟାଡେଟ ମାନେ ଏବେ ନିଜ ନିଜ ପ୍ରି-କମିଶନିଂ ଟ୍ରେନିଂ ଏକାଡେମିକ୍ସରେ ଯୋଗ ଦେବେ।
ବାଟାଲିଅନ୍ କ୍ୟାଡେଟ୍ କ୍ୟାପଟେନ୍ (ବିସିସି) ଶୋଭିତ ଗୁପ୍ତା ସାମଗ୍ରିକ ମେଧାକ୍ରମରେ ପ୍ରଥମ ସ୍ଥାନ ଅଧିକାର କରି ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ, ଏକାଡେମୀ କ୍ୟାଡେଟ୍ ଆଡଜୁଟାଣ୍ଟ (ଏସିଏ) ମାଣିକ ତରୁଣ ସାମଗ୍ରିକ ଯୋଗ୍ୟତା କ୍ରମରେ ଦ୍ୱିତୀୟ ସ୍ଥାନରେ ରହି ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ରୌପ୍ୟ ପଦକ ଏବଂ ବିସିସି ଆନି ନେହେରା ସାମଗ୍ରିକ ଯୋଗ୍ୟତା କ୍ରମରେ ତୃତୀୟ ସ୍ଥାନ ରେ ରହି ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ବ୍ରୋଞ୍ଜ ପଦକ ଜିତିଛନ୍ତି। ପରେଡ୍ ସମୟରେ ଉପସ୍ଥାପିତ ହୋଇଥିବା ଚାମ୍ପିୟନ ସ୍କ୍ୱାଡ୍ରନ୍ ଭାବେ ଗଲ୍ଫ ସ୍କ୍ୱାର୍ଡନକୁ ସମ୍ମାନଜନକ 'ଚିଫ୍ସ ଅଫ୍ ଷ୍ଟାଫ୍ ବ୍ୟାନର' ପୁରସ୍କାର ମିଳିଥିଲା।
କଠିନ ପରିଶ୍ରମ ଏବଂ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ପ୍ରଦର୍ଶନ ପାଇଁ ପାସିଂ ଆଉଟ୍ କୋର୍ସ କ୍ୟାଡେଟ୍, ପଦକ ବିଜେତା ଏବଂ ଚାମ୍ପିୟନ ସ୍କ୍ୱାର୍ଡନକୁ ରିଭ୍ୟୁ ଅଫିସର ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଥିଲେ। ପାସିଂ ଆଉଟ୍ ପାଠ୍ୟକ୍ରମର କ୍ୟାଡେଟ ଛାତ୍ରଗର୍ବିତ ପିତାମାତାଙ୍କୁ ସେ ସେମାନଙ୍କ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀରେ ଯୋଗ ଦେବା ପାଇଁ ପଠାଇଥିବାରୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଥିଲେ। ସେ କ୍ୟାଡେଟମାନଙ୍କୁ ସେବାରେ ବଢିବା ସହିତ ମିଳିତ ଭାବନାକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥିଲେ ଏବଂ ସାମରିକ ବ୍ୟାପାରରେ ବିପ୍ଳବ ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯାହା ମୁଖ୍ୟତଃ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ହୋଇଥାଏ ।
ଏହି ପାସିଂ ଆଉଟ୍ ପରେଡ୍ ପରେ ଜାତୀୟ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଏକାଡେମୀର ହଟ୍ ଅଫ୍ ରିମେମ୍ବରେ ଏକ ଭବ୍ୟ ସମାରୋହରେ ସେନାମୁଖ୍ୟ ସେହି ବୀର ଯବାନମାନଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଥିଲେ, ଯେଉଁମାନଙ୍କ ନାମ ପବିତ୍ର ପରିସରରେ ଚିହ୍ନିତ ହୋଇଛି। ଦଶମରୁ ସପ୍ତଦଶ କୋର୍ସ ଏନଡିଏର କ୍ୟାଡେଟମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ହଟ୍ ଅଫ୍ ରିମେମ୍ବ୍ରନ୍ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ସେବେଠାରୁ ଏହା ସାହସିକତା, ସାହସ ଏବଂ ନିଃସ୍ୱାର୍ଥପର ସେବାର ପ୍ରତୀକ ଥିଲା । ଏହି ସ୍ମାରକୀର କାନ୍ଥରେ ଗତ ୭୫ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଜାତୀୟ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଏକାଡେମୀର ପୂର୍ବତନ ଛାତ୍ରଙ୍କ ଅତୁଟ ସାହସ, ବୀରତ୍ୱ ଏବଂ ଅଗଣିତ ବଳିଦାନର କାହାଣୀ ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି ।

Ministry of Defence
Chief of Army Staff Gen Manoj Pande reviews Passing Out Parade of 146th Course of NDA
COAS exhorts Cadets to further Spirit of Jointness in Service
24 MAY 2024 11:42AM by PIB Delhi
Chief of Army Staff (COAS) Gen Manoj Pande reviewed the Passing Out Parade of 146th Course of National Defence Academy at Khetarpal Parade Ground, NDA, Khadakwasla on 24 May 2024. A total of 1265 cadets participated in the parade of which 337 cadets were from the passing out Course. This included 199 Army Cadets, 38 Naval Cadets & 100 Air Force cadets including 19 cadets from Friendly Foreign Countries including Bhutan, Tajikistan, Afghanistan, Sri Lanka, Myanmar & Maldives. A contingent of 24 female cadets, presently in their third and fourth term of training also took part in the parade.
Known as the cradle of military leadership, the NDA is the country's premier Joint Services Training Institution. The 146th course was inducted in Jun 2021 and after completion of three years of rigorous military training the cadets passed out in a grand ceremonial event. The cadets will now join their respective Pre-Commissioning Training Academics.
Battalion Cadet Captain (BCC) Shobhit Gupta won the President's Gold Medal for standing first in the overall order of merit, Academy Cadet Adjutant (ACA) Manik Tarun won the President's Silver Medal for standing second in the overall order of merit and BCC Anni Nehra won the President's Bronze Medal for standing third in the overall order of merit. Golf Squadron bagged the prestigious 'Chiefs of Staff Banner', for being the Champion Squadron which was presented during the parade.
The Reviewing Officer congratulated the passing out course cadets, medal winners and the Champion Squadron for their hard work and overwhelming performances. He conveyed his sincere gratitude to the proud parents of the passing out course for sending their motivated wards to join the Armed Forces. He encouraged the cadets to further the spirit of jointness as they grow in service and also emphasised about the revolution in military affairs which are mostly driven by technology.
In a solemn ceremony at the Hut of Remembrance, National Defence Academy which followed this Passing Out Parade, the Chief of The Army Staff paid homage to the brave hearts whose names are etched in the hallowed precincts. The Hut of Remembrance was constructed by the cadets of 10th to 17th Course NDA and has since then been a symbol of bravery, courage and selfless services. The walls of this hallowed memorial recite the sagas of undaunted courage, valour and innumerable sacrifices made by the alumnus of National Defence Academy over the last 75 years.