ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
তৃতীয় পৰ্যায়ত নিশা ১০ বজালৈকে ৬৫.৬৮% ভোটদান
08 MAY 2024 11:05PM by PIB Guwahati
সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ তৃতীয় পৰ্যায়ত ০৮.০৫.২৪ তাৰিখৰ নিশা ১০ বজালৈকে ভোটদানৰ আনুমানিক পৰিসংখ্যা হৈছে ৬৫.৬৮%। ক্ষেত্ৰ পৰ্যায়ৰ বিষয়াসকলৰ দ্বাৰা ইয়াক আপডেট কৰা অব্যাহত থাকিব আৰু ভিটিআৰ এপত পিচি অনুসৰি (সংশ্লিষ্ট এচি শাখাৰ সৈতে) লাইভ উপলব্ধ হ'ব।
০৮.০৫.২৪ তাৰিখৰ নিশা ১০ বজালৈকে ৰাজ্য অনুসৰি আনুমানিক ভোটাৰৰ ভোটদান আৰু ভিটিআৰ এপত লাইভ উপলব্ধ তলত দিয়া ধৰণৰঃ
Sl. No.
State / UT
No. PCs
Approximate Voter Turnout %
1
Assam
4
85.45
2
Bihar
5
59.14
3
Chhattisgarh
7
71.98
4
Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
2
71.31
5
Goa
2
76.06
6
Gujarat
25
60.13
7
Karnataka
14
71.84
8
Madhya Pradesh
9
66.74
9
Maharashtra
11
63.55
10
Uttar Pradesh
10
57.55
11
West Bengal
4
77.53
Above 11 States
(93 PCs)
93
65.68
ইয়াত প্ৰদৰ্শিত তথ্য ক্ষেত্ৰ বিষয়াৰ দ্বাৰা প্ৰণালীবোৰত পূৰণ কৰা তথ্য অনুসৰি। এইটো এক আনুমানিক প্ৰৱণতা, কিয়নো কিছুমান ভোটকেন্দ্ৰৰ (পিএছ) তথ্যই সময় লয় আৰু এই প্ৰৱণতাত পোষ্টেল বেলট অন্তৰ্ভুক্ত নহয়। প্ৰতিটো পিএছৰ বাবে ৰেকৰ্ড কৰা ভোটৰ চূড়ান্ত প্ৰকৃত হিচাপ নিৰ্বাচনৰ সমাপ্তিত সকলো পোলিং এজেণ্টৰ সৈতে প্ৰপত্ৰ ১৭ চি-ত ভাগ বতৰা কৰা হয়।

Election Commission
Voter Turnout – 65.68% as of 10 PM for phase 3
08 MAY 2024 11:05PM by PIB Delhi
The updated approximate voter turnout figures for polling in third phase of General Elections stands at 65.68% at 10 pm on 08.05.2024. The same shall continue to be updated by the field level officers and will be available PC wise (along with respective AC segments) live at VTR App.
The state wise approximate voter turnout at 10 pm on 08.05.2024, as also available live on VTR App is as below:
Sl. No.
State / UT
No. PCs
Approximate Voter Turnout %
1
Assam
4
85.45
2
Bihar
5
59.14
3
Chhattisgarh
7
71.98
4
Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
2
71.31
5
Goa
2
76.06
6
Gujarat
25
60.13
7
Karnataka
14
71.84
8
Madhya Pradesh
9
66.74
9
Maharashtra
11
63.55
10
Uttar Pradesh
10
57.55
11
West Bengal
4
77.53
Above 11 States
(93 PCs)
93
65.68
Data displayed here are as per the information being filled in the systems by the field officer. This is an approximate trend, as data from some polling stations (PS) takes time and this trend does not include Postal Ballot. Final actual account of votes recorded for each PS is shared in Form 17 C with all Polling agents at close of polls.