কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
মার্চ 2023গা চাংদম্নবদা মার্চ 2024দা কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী অপুনবা ইন্দেক্স (ICI) অসি চাদা 5.2 (প্রোভিজনেল) হেনগৎলকখি
সিমেন্ত, কোল, ইলেক্ত্রিসিতী, নেচরেল গ্যাস, স্তীল অমসুং ক্রুদ ওইল পুথোকপা অসি পোজিতিব গ্রোথ রেকোর্দ তৌখি
30 APR 2024 5:00PM by PIB Imphal
মার্চ 2023গা চাংদম্নবদা মার্চ 2024দা কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী অপুনবা ইন্দেক্স (ICI) অসি চাদা 5.2 (প্রোভিজনেল) হেনগৎলকখি। মার্চ 2024দা সিমেন্ত, কোল, ইলেক্ত্রিসিতী, নেচরেল গ্যাস, স্তীল অমসুং ক্রুদ ওইল পুথোকপা অসি পোজিতিব গ্রোথ রেকোর্দ তৌখি। চহি অমসুং থাগী ইন্দেক্সশিং অমসুং গ্রোথ রেৎশিংগী অকুপ্পা ৱারোল অসি এনেক্স I অমসুং এনেক্স IIদা পীরি।
ICIনা কোর ইন্দস্ত্রী নিপান হায়বদি সিমেন্ত, কোল, ক্রুদ ওইল, ইলেক্ত্রিসিতী, ফর্তিলাইজর্স, নেচরেল গ্যাস, রিফাইনরী প্রদক্তশিং অমসুং স্তীল পুথোকপগী অপুনবা অমসুং অমমমগী পরফোর্মেন্স অসি ওল্লি। কোর ইন্দস্ত্রী নিপানদা ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন (IIP)দা য়াওবা আইতেমশিংগী ৱেৎকী চাদা 40.27 য়াওরি।
দিসেম্বর 2023গী কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী ইন্দেক্সকী ফাইনেল গ্রোথ রেৎ অসি চাদা 5.0দা রিভাইজ তৌখি। 2023-24 মনুংদা ICIগী অপুনবা গ্রোথ রেৎ অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চাদা 7.5 (প্রোভিজনেল) রিপোর্ত তৌখি।
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী ইন্দেক্সকী শমলপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
সিমেন্ত - সিমেন্ত পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা 5.37) অসি মার্চ 2023দগী মার্চ 2024দা চাদা 10.6 হেনগৎলকখি। মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী 2023-24 মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স অসি চাদা 9.1 হেনগৎলকখি।
কোল – কোল পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা 10.33) অসি মার্চ 2023দগী মার্চ 2024দা চাদা 8.7 হেনগৎলকখি। মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী 2023-24 মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স অসি চাদা 11.7 হেনগৎলকখি।
ক্রুদ ওইল – ক্রুদ ওইল পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা 8.98) অসি মার্চ 2023দগী মার্চ 2024দা চাদা 2.0 হেনগৎলকখি। মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী 2023-24 মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স অসি চাদা 0.6 হেনগৎলকখি।
ইলেক্ত্রিসিতী - ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা 19.85) অসি মার্চ 2023দগী মার্চ 2024দা চাদা 8.0 হেনগৎলকখি। মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী 2023-24 মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স অসি চাদা 7.0 হেনগৎলকখি।
ফর্তিলাইজর্স- ফর্তিলাইজর্স পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা 2.63) অসি মার্চ 2023দগী মার্চ 2024দা চাদা 1.3হেনগৎলকখি। মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী 2023-24 মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স অসি চাদা 3.7 হেনগৎলকখি।
নেচরেল গ্যাস - নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা 6.88) অসি মার্চ 2023দগী মার্চ 2024দা চাদা 6.3 হেনগৎলকখি। মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী 2023-24 মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স অসি চাদা 6.1 হেনগৎলকখি।
পেত্রোলিয়ম রিফাইনরী প্রদক্তশিং - পেত্রোলিয়ম রিফাইনরী পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা 28.04) অসি মার্চ 2023দগী মার্চ 2024দা চাদা 0.3 হন্থরকখি। মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী 2023-24 মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স অসি চাদা 3.4 হেনগৎলকখি।
স্তীল - স্তীল পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা 17.92) অসি মার্চ 2023দগী মার্চ 2024দা চাদা 5.5 হেনগৎলকখি। মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী 2023-24 মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স অসি চাদা 12.3 হেনগৎলকখি।
খঙজিনগদবা 1: জনুৱারী, 2024, ফেব্রুৱারী 2024 অমসুং মার্চ, 2024গী দেতা অসি প্রোভিজনেলনি। সোর্স এজেন্সীশিংদগী অপদেৎ তৌরকপা দেতা মতুং ইন্না কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী ইন্দেক্স নম্বরশিং রিভাইজ/ফাইনেলাইজ তৌই।
খঙজিনগদবা 2: এপ্রিল 2014দগী হৌদুনা রিন্যুএবল সোর্সশিংদগী ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপগী দেতাসু য়াওহনখ্রে।
খঙজিনগদবা 3: মথক্তা পীরিবা ইন্দস্ত্রীগী ৱেৎশিং অসি IIPদগী দিরাইজ তৌবা ইন্দিভিজুএল ইন্দস্ত্রী ৱেৎশিংনি অমসুং 100গা মান্নবা ICIগী অপুনবা ৱেৎ অমগী প্রো রাতা বেসিস্তে শেমদোকখি।
খঙজিনগদবা 4: মার্চ 2019দগী হৌনা ফিনিশ স্তীল পুথোকপগী মনুংদা আইতেম ‘কোল্দ রোল্দ (CR) কোইলস’কী মখাদা হোৎ রোল্লদ পোকল্দ কৌবা অনৌবা স্তীল প্রদক্ত অমা হাপচিনখি।
খঙজিনগদবা 5: মে 31, 2024, ইরাই নুমিৎতা এপ্রিল 2024গী ইন্দেক্স ফোঙগনি।
এনেক্স I
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী পরফোর্মেন্স
চহিগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথ রেৎ
বেজ ইয়র: 2011-12=100
ইন্দেক্স
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রদক্তশিং
ফর্তিলাইজর্স
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা ইন্দেক্স
ৱেৎ
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23
163.5
76.6
72.4
131.2
125.1
178.1
170.6
185.2
146.7
2023-24*
182.6
77.1
76.8
135.6
129.8
200.0
186.2
198.2
157.7
*প্রোভিজনেসল
গ্রোথ রেৎশিং (চাদাদা পীরিবা Y-o-Y বেসিস)
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রদক্তশিং
ফর্তিলাইজর্স
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা ইন্দেক্স
ৱেৎ
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.03
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2022-23
14.8
-1.7
1.6
4.8
11.3
9.3
8.7
8.9
7.8
2023-24*
11.7
0.6
6.1
3.4
3.7
12.3
9.1
7.0
7.5
*প্রোভিজনেল
Y-o-Y অসি মমাং চহিগী মান্নবা শেনবা চহি অদুদা হোৎলি
এনেক্স II
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী পরফোর্মেন্স
থাগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথ রেৎশিং
বেজ ইয়র: 2011-12=100
ইন্দেক্স
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রদক্তশিং
ফর্তিলাইজর্স
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা ইন্দেক্স
ৱেৎ
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
মার্চ-23
235.5
77.3
74.6
144.7
118.1
204.4
198.4
188.0
164.7
এপ্রিল-23
161.2
75.0
68.9
132.7
118.7
191.2
192.0
192.3
151.2
মে-23
167.6
78.8
73.2
141.1
138.2
192.5
191.8
201.6
157.4
জুন-23
162.4
76.4
73.4
136.2
130.8
191.9
195.0
205.2
155.9
জুলাই-23
152.6
78.9
79.0
134.4
131.8
191.7
166.1
204.0
153.2
ওগস্ত-23
150.3
78.4
80.3
135.4
133.3
198.4
182.0
220.5
158.6
সেপ্তেম্বর-23
147.9
74.9
76.8
126.8
132.3
198.4
166.2
205.9
151.7
ওক্তোবর-23
172.6
78.4
80.3
128.8
136.4
201.4
181.5
203.8
156.4
নবেম্বর-23
185.7
75.5
77.2
134.5
133.5
192.6
156.5
176.3
150.4
দিসেম্বর-23
204.3
77.4
79.5
145.0
137.5
206.7
191.9
181.6
161.2
জনুৱারী-24*
218.9
78.8
79.3
135.8
135.0
216.8
195.1
197.1
165.3
ফেব্রুৱারী-24*
212.1
73.5
74.5
132.5
113.3
202.2
196.5
187.1
157.7
মার্চ -24*
256.0
78.9
79.3
144.3
116.6
215.7
219.4
203.0
173.3
*প্রোভিজনেল
গ্রোথ রেৎশিং (চাদাদা পীরিবা Y-o-Y বেসিস)
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রদক্তশিং
ফর্তিলাইজর্স
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা ইন্দেক্স
ৱেৎ
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
মার্চ-23
11.7
-2.8
2.7
1.5
9.7
12.1
-0.2
-1.6
4.2
এপ্রিল-23
9.1
-3.5
-2.9
-1.5
23.5
16.6
12.4
-1.1
4.6
মে-23
7.2
-1.9
-0.3
2.8
9.7
12.0
15.9
0.8
5.2
জুন-23
9.8
-0.6
3.5
4.6
3.4
21.3
9.9
4.2
8.4
জুলাই-23
14.9
2.1
8.9
3.6
3.3
14.9
6.9
8.0
8.5
ওগস্ত-23
17.9
2.1
9.9
9.5
1.8
16.3
19.7
15.3
13.4
সেপ্তেম্বর-23
16.0
-0.4
6.6
5.5
4.2
14.8
4.7
9.9
9.4
ওক্তোবর-23
18.4
1.3
9.9
4.2
5.3
13.6
17.0
20.3
12.7
নবেম্বর-23
10.9
-0.4
7.6
12.4
3.4
9.8
-4.8
5.7
7.9
দিসেম্বর-23
10.8
-1.0
6.6
4.0
5.8
8.3
3.8
1.2
5.0
জনুৱারী-24
10.2
0.7
5.5
-4.3
-0.6
8.7
5.7
5.7
4.1
ফেব্রুৱারী-24
11.6
7.9
11.3
2.6
-9.5
9.1
9.1
7.5
7.1
মার্চ -24
8.7
2.0
6.3
-0.3
-1.3
5.5
10.6
8.0
5.2
*প্রোভিজনেল
Y-o-Y অসি মমাং চহিগী মান্নবা শেনবা চহি অদুদা হোৎলি

Ministry of Commerce & Industry
Combined Index of Eight Core Industries (ICI) increases by 5.2 per cent (provisional) in March, 2024 as compared to March, 2023
Production of Cement, Coal, Electricity, Natural Gas, Steel and Crude Oil record positive growth
30 APR 2024 5:00PM by PIB Delhi
The combined Index of Eight Core Industries (ICI) increased by 5.2 per cent (provisional) in March, 2024 as compared to the Index in March, 2023. The production of Cement, Coal, Electricity, Natural Gas, Steel and Crude Oil recorded positive growth in March 2024. The details of annual and monthly indices and growth rates are provided at Annex I and Annex II respectively.
The ICI measures the combined and individual performance of production of eight core industries viz. Cement, Coal, Crude Oil, Electricity, Fertilizers, Natural Gas, Refinery Products and Steel. The Eight Core Industries comprise 40.27 percent of the weight of items included in the Index of Industrial Production (IIP).
The final growth rate of Index of Eight Core Industries for December 2023 is revised to 5.0per cent. The cumulative growth rate of ICI during 2023-24 reported7.5 per cent (provisional) as compared to the corresponding period of last year.
The summary of the Index of Eight Core Industries is given below:
Cement - Cement production (weight: 5.37 per cent) increased by 10.6 per cent in March, 2024 over March, 2023. Its cumulative index increased by 9.1 per cent during 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Coal - Coal production (weight: 10.33 per cent) increased by 8.7 per cent in March, 2024 over March, 2023. Its cumulative index increased by 11.7 per cent during 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Crude Oil - Crude Oil production (weight: 8.98 per cent) increased by 2.0 per cent in March, 2024 over March, 2023. Its cumulative index increased by 0.6 per cent during 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Electricity - Electricity generation (weight: 19.85 per cent) increased by 8.0 per cent in March, 2024 over March, 2023. Its cumulative index increased by 7.0 per cent during 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Fertilizers - Fertilizer production (weight: 2.63 per cent) declined by 1.3 per cent in March 2024 over March, 2023. Its cumulative index increased by 3.7 per cent during 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Natural Gas - Natural Gas production (weight: 6.88 per cent) increased by 6.3 per cent in March, 2024 over March, 2023. Its cumulative index increased by 6.1 per cent during 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Petroleum Refinery Products - Petroleum Refinery production (weight: 28.04 per cent) declined by 0.3 per cent in March, 2024 over March, 2023. Its cumulative index increased by 3.4 per cent during 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Steel - Steel production (weight: 17.92 per cent) increased by 5.5 per cent in March, 2024 over March, 2023. Its cumulative index increased by 12.3 per cent during 2023-24 over corresponding period of the previous year.
Note 1: Data for January, 2024, February, 2024 and March, 2024are provisional. Index numbers of Core Industries are revised/finalized as per updated data from source agencies.
Note 2: Since April 2014, Electricity generation data from Renewable sources are also included.
Note 3: The industry-wise weights indicated above are individual industry weights derived from IIP and blown up on pro rata basis to a combined weight of ICI equal to 100.
Note 4: Since March 2019, a new steel product called Hot Rolled Pickled and Oiled (HRPO) under the item ‘Cold Rolled (CR) coils’ within the production of finished steel has also been included.
Note 5: Release of the index for April, 2024 will be on Friday31st May, 2024.
Annex I
Performance of Eight Core Industries
Yearly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23
163.5
76.6
72.4
131.2
125.1
178.1
170.6
185.2
146.7
2023-24*
182.6
77.1
76.8
135.6
129.8
200.0
186.2
198.2
157.7
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.03
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2022-23
14.8
-1.7
1.6
4.8
11.3
9.3
8.7
8.9
7.8
2023-24*
11.7
0.6
6.1
3.4
3.7
12.3
9.1
7.0
7.5
*Provisional.
Y-o-Y is calculated over the corresponding financial year of previous year
Annex II
Performance of Eight Core Industries
Monthly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Mar-23
235.5
77.3
74.6
144.7
118.1
204.4
198.4
188.0
164.7
Apr-23
161.2
75.0
68.9
132.7
118.7
191.2
192.0
192.3
151.2
May-23
167.6
78.8
73.2
141.1
138.2
192.5
191.8
201.6
157.4
Jun-23
162.4
76.4
73.4
136.2
130.8
191.9
195.0
205.2
155.9
Jul-23
152.6
78.9
79.0
134.4
131.8
191.7
166.1
204.0
153.2
Aug-23
150.3
78.4
80.3
135.4
133.3
198.4
182.0
220.5
158.6
Sep-23
147.9
74.9
76.8
126.8
132.3
198.4
166.2
205.9
151.7
Oct-23
172.6
78.4
80.3
128.8
136.4
201.4
181.5
203.8
156.4
Nov-23
185.7
75.5
77.2
134.5
133.5
192.6
156.5
176.3
150.4
Dec-23
204.3
77.4
79.5
145.0
137.5
206.7
191.9
181.6
161.2
Jan-24*
218.9
78.8
79.3
135.8
135.0
216.8
195.1
197.1
165.3
Feb-24*
212.1
73.5
74.5
132.5
113.3
202.2
196.5
187.1
157.7
Mar-24*
256.0
78.9
79.3
144.3
116.6
215.7
219.4
203.0
173.3
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Mar-23
11.7
-2.8
2.7
1.5
9.7
12.1
-0.2
-1.6
4.2
Apr-23
9.1
-3.5
-2.9
-1.5
23.5
16.6
12.4
-1.1
4.6
May-23
7.2
-1.9
-0.3
2.8
9.7
12.0
15.9
0.8
5.2
Jun-23
9.8
-0.6
3.5
4.6
3.4
21.3
9.9
4.2
8.4
Jul-23
14.9
2.1
8.9
3.6
3.3
14.9
6.9
8.0
8.5
Aug-23
17.9
2.1
9.9
9.5
1.8
16.3
19.7
15.3
13.4
Sep-23
16.0
-0.4
6.6
5.5
4.2
14.8
4.7
9.9
9.4
Oct-23
18.4
1.3
9.9
4.2
5.3
13.6
17.0
20.3
12.7
Nov-23
10.9
-0.4
7.6
12.4
3.4
9.8
-4.8
5.7
7.9
Dec-23
10.8
-1.0
6.6
4.0
5.8
8.3
3.8
1.2
5.0
Jan-24
10.2
0.7
5.5
-4.3
-0.6
8.7
5.7
5.7
4.1
Feb-24
11.6
7.9
11.3
2.6
-9.5
9.1
9.1
7.5
7.1
Mar-24
8.7
2.0
6.3
-0.3
-1.3
5.5
10.6
8.0
5.2
*Provisional.
Y-o-Y is calculated over the corresponding financial year of previous year