ঙাকশেল মন্ত্রালয়
AFMS অমসুং IIT দিল্লীনা চুংশিন্নদুনা রিসর্চ অমসুং ত্রেনিং তৌনবা MoU খুৎয়েক পীনখ্রে
22 APR 2024 5:18PM by PIB Imphal
আর্মদ ফোর্সেস মেদিকেল সর্বিসেস (AFMS.) না এপ্রিল 22, 2024দা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ তেক্নোলোজী (IIT) দিল্লীগা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা রিসর্স অমসুং ত্রেনিং তৌনবগীদমক মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (MoU) অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। MoU অসি দিরেক্তর জেনরেল, আর্মদ ফোর্সেস মেদিকেল সর্বিসেস, লেফতনেন্ত জেনরেল দলজিৎ সিংহ অমসুং IIT দিল্লীগী দাইরেক্তর, প্রোফেসর রঙ্গন বেনরজীনা খুৎয়েক পীনখি। MoU অসিগী স্কোপ অসিদা অনৌবা মেদিকেল দিভাইসশিং শেমগৎনবা রিসর্স অমসুং ইন্নোবেসন তৌবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা লমশিংদা মথৌ তৌরিবা লান্মীশিংগী হকশেলগী ওইবা ইসুশিং কোকহন্নবা মীৎয়েং চংবা য়াওরি।
IIT দিল্লীদা মপাঙ্গল কনবা বাইওমেদিকেল রিসর্স ইকোসিস্তেম অমা লৈরি মসি আর্মদ ফোর্সেসতা থেংনরিবা তোঙান তোঙানবা মেদিকেলগী শীংনবশিং, এম্প্যুতীশিংগী রিহেবিলিতেসন তৌবা য়াওনা রিসর্স তৌবদা মথৌ তাবা তেক্নিকেল এক্সপর্তিজ পীবদা মতিক চাই। MoU অসিগী মখাদা ফেকল্তী একচেঞ্জ প্রোগ্রাম, জোইন্ত একাদমিক এক্তিবিতীশিং অমসুং জোইন্ত PhD প্রোগ্রামশিং শেমগৎনবা থৌরাং তৌগনি।
থৌরম অদুদা DGAFMS লেফতনেন্ত জেনরেল দলজিৎ সিংহনা হায়খি মদুদি AFMSনা লান্মীশিংদা খ্বাইদগী ৱাংবা থাক্কী মেদিকেল কিয়র ফংহন্নবা হোৎনরি অমসুং IITগুম্বা নেস্নেল ইন্তিস্তিতুৎশিংগা খুৎশম্নবা অসিনা মসিগী অচেৎপা থৌদাং অসিগী মায়কৈদা মরু ওইবা খোঙথাং অমনি। IIT দিল্লীগী দাইরেক্তর প্রোফেসর রঙ্গন বেনরজীনা হায়খি মদুদি MoU অসিদা লৈবাক অমসুং আর্মদ ফোর্সেসকী কান্নগদবা রিসর্স অমসুং ত্রেনিংগী ওইথোকপা য়াবা কয়া অমা লৈরি।
(2)5BIQ.jpeg)
(1)S2KW.jpeg)

Ministry of Defence
AFMS & IIT Delhi ink MoU for collaborative research & training
22 APR 2024 5:18PM by PIB Delhi
Armed Forces Medical Services (AFMS) signed a Memorandum of Understanding (MoU) for collaborative research and training with Indian Institute of Technology (IIT) Delhi on 22 April 2024. The MoU was signed by Director General Armed Forces Medical Services Lt Gen Daljit Singh and Director IIT Delhi Prof Rangan Banerjee. The scope of this MoU includes undertaking research and innovation to develop novel medical devices and focus on solving health issues specific to serving soldiers in varied terrains.
IIT Delhi has a robust biomedical research ecosystem which is ideal for providing the technical expertise required for research into the diverse medical challenges faced in the Armed Forces, including rehabilitation of amputees. Under the ambit of this MoU, faculty exchange program, joint academic activities and development of joint PhD programmes will also be planned.
On this occasion, DGAFMS Lt Gen Daljit Singh informed that AFMS is dedicated to provide highest level of medical care to soldiers and collaboration with institutes of national importance like IIT is a significant step towards this commitment. Director IIT Delhi Prof Rangan Banerjee commented that this MoU is full of possibilities for research and training beneficial to the nation and the Armed Forces.
(2)5BIQ.jpeg)
(1)S2KW.jpeg)