লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
পেরোল দেতা: EPFOনা ফেব্রুৱারী 2024গী মনুংদা অপুনবা মেম্বর লাখ 15.48 হাপচিনখ্রে
ফেব্রুৱারী 2024গী মনুংদা EPFOনা অনৌবা মেম্বর লাখ 7.78 এনরোল তৌখ্রে
20 APR 2024 4:44PM by PIB Imphal
এপ্রিল 20, 2024দা EPFOগী প্রোভিজনেল পেরোল দেতা ফোঙখিবা অদুনা EPFOনা ফেব্রুৱারী 2024গী মনুংদা অপুনবা মেম্বর লাখ 15.48 হাপচিনখ্রে হায়না ফোঙদোকখ্রে।
দেতা অসিনা তাক্লি মদুদি 2024গী ফেব্রুৱারী থাদা চাউরাক্না অনৌবা মেম্বর লাখ 7.78 রোম রেজিস্তর তৌখ্রে। দেতা অসিগী মশক থোকপা এস্পেক্ত অমা হায়রগদি চহি 18-25গী মরক্তা লৈবা কাংলুপ অসিনা 2024গী ফেব্রুৱারীদা অপুনবা অনৌবা মেম্বরগী চাদা 56.36 ওইদুনা ওর্গনাইজ তৌরবা ৱার্কফোর্সতা য়াওরিবা মীওই অয়াম্বদি নহাশিং , মরুওইনা অহানবা ওইনা থবক থিরিবা মীওইশিং ওইরি।
EPFOদগী চাউরাক্না মেম্বর লাখ 11.78না থাদোকখি অমসুং মতুং তারকপদা অমুক হন্না EPFO দা য়াওখি হায়না পে-রোল দেতা অসিনা উৎলি। মেম্বরশিং অসিনা মখোয়গী থবক হোংদোকখি অমসুং EPFO গী মখাদা লৈবা এস্তাব্লিসমেন্তশিংদা অমুক হন্না য়াওখি অমসুং ফাইনেল সেতলমেন্তকীদমক্তা এপ্লাই তৌবগী মহুত্তা মখোয়গী এক্যুমুলেসনশিং ত্রান্সফর তৌনবা খনখি। মসিনা লোং-তর্ম ফাইনান্সিএলগী য়াইফ-থৌরাং ঙাকশেল্লি অমসুং মখোয়গী সোসিএল সেক্যুরিতী প্রোতেক্সন হেনগৎহনখি।
পে-রোল দেতাগী জেন্দর ৱাইস এনালাইসিসনা অনৌবা মেম্বর লাখ 7.78গী মনুংদা, অনৌবা মেম্বর লাখ 2.05রোম নুপী ওই হায়না উৎলি। মসিগা লোয়ননা থা অসিদা নুপী মেম্বর মশিং হেনগৎলকপা অসি চাউরাক্না লাখ 3.08 ওইখি। নুপীগী মেম্বর হাপচিনবা অসিনা হেন্না ইনক্লুসিব অমসুং দাইভর্স ৱার্কফোর্সকী মাইকৈদা অচৌবা অহোংবা লাকপগী খুদম অমা ওইরি।
ইন্দস্ত্রীগী মতুং ইন্না দেতা অসি মন্থ-ওন-মন্থতা চাংদম্নবদা ইন্দস্ত্রীশিং হায়বদি মেন্যুফেকচরিং, মার্কেতিং সর্ভিসিং অমসুং কম্প্যুতর শীজিন্নবা, কম্পনীশিং/সোসাইতীশিং/ assc /ক্লবশিং/পর্ফোমেন্সকী ত্রুপশিং, রোদ মোতোর ত্রান্সপোর্ত, ওতোমোবাইল সর্ভিসিং, তেক্সতাইল অসিনচিংবদা থবক তৌরিবা এস্তাব্লিসমেন্তশিংদা থবক তৌরিবা মেম্বরশিং হেনগৎলক্লি। অপুনবা নেৎ মেম্বরশিপকী মনুংদা, চাউরাক্না 41.53%দি এক্সপর্ত সর্ভিসশিংদগী (মেনপাৱর সপ্লায়রশিং, নোর্মেল কন্ত্রেক্তরশিং, সেক্যুরিতী সর্ভিসশিং, মখল মখা কয়াগী থবকশিং অসিনচিংবদগী) হাপচিল্লি।
মথক্তা পনখ্রিবা পেলোর দেতা অসি প্রোভিজনেল ওই মরমদি দেতা জেনরেসন অসি লেপ্তনা চত্থবা থবক অমনি, মরমদি এমপ্লোয়ি রেকোর্দ অপদেৎ তৌবা অসি লেপ্তনা চত্থবা থৌওং অমনি। মরম অদুনা মমাংগী দেতা অসি থা খুদিংগী অপদেৎ তৌই। এপ্রিল 2018দগী হৌরগা EPFOনা সেপ্তেম্বর, 2017কী মতমগী পে-রোল দেতা রিলিজ তৌরক্লি। থাগী ওইবা পে-রোল দেতাদা, EPFOদা অহানবা ওইনা আধার ভেলিদ তৌরবা য়ুনিভর্সেল একাউন্ত নম্বর (UAN) গী খুত্থাংদা য়াওরকপা মেম্বরশিংগী মশীং, EPFO গী কভরেজদগী থাদোক্লকপা হৌজিক লৈরিবা মেম্বরশিং অমসুং থাদোকখ্রবা অদুবু মেম্বর ওইনা অমুক হন্না য়াওরকপা মেম্বরশিংগী মশীং অসি নেৎ মন্থলী পে-রোলদা য়াওরি।

Ministry of Labour & Employment
Payroll Data: EPFO adds 15.48 lakh net members during February 2024
7.78 lakh new members enrolled with EPFO during February, 2024
20 APR 2024 4:44PM by PIB Delhi
EPFO’s provisional payroll data released on 20th April, 2024 highlights that EPFO has added 15.48 lakh net members in the month of February, 2024.
The data indicates that around 7.78 lakh new members have been enrolled during February, 2024. A noticeable aspect of the data is the dominance of the 18-25 age group, constituting a significant 56.36% of the total new members added in February 2024 indicating the majority of individuals joining the organized workforce are youth, primarily first-time job seekers.
The payroll data highlights that approximately 11.78 lakh members exited and subsequently rejoined EPFO. These members switched their jobs and re-joined the establishments covered under the ambit of EPFO and opted to transfer their accumulations instead of applying for final settlement thus, safeguarding long-term financial well-being and extending their social security protection.
Gender-wise analysis of payroll data unveils that out of 7.78 lakh new members, around 2.05 lakh are new female members. Also, the net female member addition during the month stood at around 3.08 lakh. The female member addition is indicative of a broader shift towards a more inclusive and diverse workforce.
Month-on-month comparison of industry-wise data displays growth in the members working in establishments engaged in the industries viz. establishments engaged in manufacture, marketing servicing & usage of computers, companies/societies/assc/clubs/troupes for performances, road motor transport, automobile servicing, Textiles etc. Of the total net membership, around 41.53% addition is from expert services (consisting of manpower suppliers, normal contractors, security services, miscellaneous activities etc.).
The above payroll data is provisional since the data generation is a continuous exercise, as updating employee record is a continuous process. The previous data hence gets updated every month. From the month of April-2018, EPFO has been releasing payroll data covering the period September, 2017 onwards. In monthly payroll data, the count of members joining EPFO for the first time through Aadhaar validated Universal Account Number (UAN), existing members exiting from coverage of EPFO and those who exited but re-joining as members, is taken to arrive at net monthly payroll.