প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছামিট ফৰ ডেমক্ৰেচি সম্বোধন কৰে
20 MAR 2024 9:36PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে ছামিট ফৰ ডেমক্ৰেচি সম্বোধন কৰে। সমগ্ৰ বিশ্বৰ গণতন্ত্ৰসমূহৰ অভিজ্ঞতাৰ বিনিময় আৰু পাৰস্পৰিকভাৱে জ্ঞান আহৰণৰ ক্ষেত্ৰত ছামিট ফৰ ডেমক্ৰেচিক এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মঞ্চ আখ্যাৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে গণতন্ত্ৰৰ প্ৰতি ভাৰতৰ বদ্ধমূল দায়বদ্ধতাক পুনৰবাৰ উল্লেখেৰে কয়, "ভাৰতত গণতন্ত্ৰৰ এক প্ৰাচীন আৰু অখণ্ড সংস্কৃতি আছে। ই ভাৰতীয় সভ্যতাৰ প্ৰাণ।" তেখেতে আৰু দৃঢ়তাৰে কয়, "ভাৰতৰ ইতিহাসত সহমত গঠন, মুকলি আলোচনা আৰু মুক্ত আলোচনা প্ৰতিধ্বনিত হৈ আহিছে। সেইবাবেই দেশৰ নাগৰিকসকলে ভাৰতক গণতন্ত্ৰৰ মাতৃ বুলি গণ্য কৰে।"
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয়, "আজি ভাৰতে কেৱল ১.৪ বিলিয়ন জনসাধাৰণৰ আকাংক্ষাৰাজি পূৰণেই নহয়, বৰঞ্চ গণতন্ত্ৰই যে প্ৰদান আৰু সৱলীকৰণ কৰে, সেই আশাও বিশ্বক প্ৰদান কৰিছে।" তেখেতে বিশ্ব গণতন্ত্ৰত ভাৰতৰ অৱদানৰ কথা উল্লেখেৰে মহিলাৰ প্ৰতিনিধিত্বৰ বাবে আইনগত ব্যৱস্থা, দৰিদ্ৰতা নিৰ্মূলৰ প্ৰচেষ্টা, ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ সময়ত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সাহায্যৰ ব্যৱস্থা আদিৰ কথা কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে বিশ্বজুৰি গণতন্ত্ৰই সন্মুখীন হোৱা প্ৰত্যাহ্বানৰাজিৰে মোকাবিলা কৰিবলৈ গণতান্ত্ৰিক ৰাষ্ট্ৰসমূহৰ মাজত সহযোগিতামূলক প্ৰচেষ্টাৰ আহ্বান জনায়। তেখেতে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ব্যৱস্থা আৰু প্ৰতিষ্ঠানসমূহত অন্তৰ্ভুক্তি, ন্যায়পৰায়ণতা আৰু অংশগ্ৰহণমূলক সিদ্ধান্ত গ্ৰহণৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয়, "অস্থিৰতা আৰু পৰিৱৰ্তনৰ যুগত গণতন্ত্ৰ বহু প্ৰত্যাহ্বানৰ সন্মুখীন হৈছে। ইয়াৰ বাবে আমি একেলগে কাম কৰিব লাগিব।" এই ক্ষেত্ৰত ভাৰতে সকলো সহযোগী গণতন্ত্ৰৰ সৈতে নিজৰ অভিজ্ঞতা ভাগ-বতৰা কৰিবলৈ সাজু আছে।

Prime Minister's Office
PM addresses Summit for Democracy
20 MAR 2024 9:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today addressed the Summit for Democracy via video conferencing. Calling Summit for Democracy a crucial platform for democracies worldwide to exchange experiences and learn from each other, the Prime Minister reiterated India's deep-rooted commitment to democracy, stating, "India has an ancient and unbroken culture of democracy. It has been the lifeblood of Indian civilization." He further asserted, "Consensus-building, open dialogue, and free discussion have resonated throughout India's history. That is why my fellow citizens consider India to be the Mother of Democracy."
Prime Minister Modi stated, "Today, India is not only fulfilling the aspirations of its 1.4 billion people but is also providing hope to the world that democracy delivers and empowers." He cited instances of India's contributions to global democracy, including legislative measures for women's representation, poverty alleviation efforts, and international assistance during the COVID-19 pandemic.
Prime Minister Modi called for collaborative efforts among democratic nations to address challenges facing democracy worldwide. He emphasized the need for inclusivity, fairness, and participative decision-making in international systems and institutions.
"In the era of turmoil and transitions, democracy faces many challenges. This requires us to work together," Prime Minister Modi remarked. "India stands ready to share its experience with all fellow democracies in this pursuit."