সংখ্যালঘু পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
নাগালেণ্ড ৰাজ্যত আন্তঃগাঁথনি উন্নয়নৰ বাবে অনুমোদন প্ৰদান
16 MAR 2024 2:58PM by PIB Guwahati
মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ 'উন্নত ভাৰত-সমৃদ্ধ ভাৰত'ৰ দৃষ্টিভংগীৰ মনোভাৱেৰে সংখ্যালঘু পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে ৰাজ্যখনত বহুমুখী ক্ৰীড়া কমপ্লেক্স আৰু মহিলা উদ্যমীতা সুবিধা কেন্দ্ৰৰ বাবে ১৭২.১০৮ কোটি টকা আৱণ্টন কৰি ৰাজ্যখনৰ আন্তঃগাঁথনি উন্নয়নত গুৰুত্বপূৰ্ণ অগ্ৰগতি প্ৰদান কৰিছে।
অনুমোদিত 'ক্ৰীড়া কমপ্লেক্স'ই কেৱল প্ৰয়োজনীয় ক্ৰীড়া আন্তঃগাঁথনিৰ বিকাশত সহায় কৰাই নহয়, লগতে ৰাজ্যখনত ক্ৰীড়া বা অন্যান্য মনোৰঞ্জনমূলক অনুষ্ঠান আয়োজনৰ বাবে এক সম্ভাৱ্য মাধ্যম হিচাপে কাম কৰি অৰ্থনৈতিক বিকাশকো উৎসাহিত কৰিব। 'মহিলা উদ্যমীতা সুবিধা কেন্দ্ৰ'ই ৰাজ্যখনৰ উদ্যোগী মহিলাসকলৰ সাহস বৃদ্ধি কৰাৰ লগতে তেওঁলোকৰ বাবে বজাৰ সংযোগ আৰু বজাৰৰ সুবিধা সৃষ্টি কৰিব। এক সামূহিক সম্পত্তি হোৱাৰ বাবে, ক্ৰীড়া কমপ্লেক্সটোৱে প্ৰায় ১৯.৮ লাখ জনসংখ্যাক লাভান্বিত কৰিব, যাৰ ভিতৰত ৯১% সংখ্যালঘু। উদ্যমীতা কেন্দ্ৰসমূহে ৩.২৫ লাখ মহিলাক লাভান্বিত কৰিব, যাৰ ভিতৰত আছে ৩.১৬ লাখ সংখ্যালঘু মহিলা জনসংখ্যা।
অন্তৰ্ভুক্ত আৰু সামগ্ৰিক আন্তঃগাঁথনিৰ গুৰুত্বক স্বীকাৰ কৰি, ক্ৰীড়া কমপ্লেক্স আৰু মহিলা উদ্যমীতা কেন্দ্ৰসমূহক ৰাষ্ট্ৰীয় উন্নয়নত সহায়ক হোৱাকৈ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ হিচাপে মন্ত্ৰালয়ে সামূহিক সম্পদ হিচাপে অনুমোদন জনাইছে। এই অনুষ্ঠানটোৱে ভাৰতৰ ২০৪৭ চনৰ দৃষ্টিভংগীৰ প্ৰতি সংখ্যালঘু পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ প্ৰতীক।

Ministry of Minority Affairs
Approval accorded for infrastructure development in the State of Nagaland
16 MAR 2024 2:58PM by PIB Delhi
In spirit with Honorable Prime Minister’s vision of 'Viksit Bharat-Samridh Bharat', the Ministry of Minority Affairs has taken a significant stride in infrastructure development in the State of Nagaland by allocating Rs. 172.108 Crore for the Development of ‘Multidisciplinary Sports Complex’ and ‘Women Entrepreneurship Facilitation Centres’.
The approved ‘Multidisciplinary Sports Complex’ would aid not only in development of much needed sports infrastructure but also stimulate economic growth by acting as a possible medium for organizing sports or other recreational events in the State. The ‘Women Entrepreneurship Facilitation Centre’ would add boost the courage entrepreneur women of the state and in addition to generating market linkages and market facilitation for them. The sports complex being a community asset would benefit approx. 19.8 lakh population out of which 91% belongs minorities. The entrepreneurship centres would benefit 3.25 lakh women comprising of 3.16 lakh minority women population.
Acknowledging the importance of inclusive and holistic infrastructure, the Sports complex and the Women Entrepreneurship Centres have been sanctioned by the Ministry as community assets as a bridging step to aid in the national development. This event signifies MoMA's commitment towards Bharat's 2047 vision.