প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সিলিগুরিদা বিকসিত ভারত বিকসিত নোংচুপ বেঙ্গল থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে
নোংচুপ বেঙ্গলদা লুপা করোর ৪৫০০ হেনবগী রেল অমসুং লম্বী সেক্তরগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখি
রেল লাইনশিং ইলেক্ত্রিক ফংহন্নবা মরুওইবা প্রোজেকশিং অমসুং অতোপ্পা মরুওইবা রেলৱে প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
সিলিগুরি অমসুং রাধিকাপুরগী মরক্তা অনৌবা পেসেঞ্জর ত্রেন সার্বিস লমথাখ্রে
লুপা করোর ৩১০০ রোমগী নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক অনি লমথাখ্রে
“ঙসিগী প্রোজেকশিং অসি বিকসিত ৱেস্ত বেঙ্গলগী মাইকৈদা থাংজিনবা অহেনবা খোঙথাংনি”
“ঐখোয়গী সরকারনা নোংপোক ভারত লৈবাক অসিগী গ্রোথ ইঞ্জিন ওইনা খন্নরি”
“চহি ১০ অসিদা, ঐখোয়না পেসেঞ্জরদগী হৌরগা এক্সপ্রেস স্পিৎ ফাওবগী রেলৱেগী চাউখৎ-থৌরাং পায়খৎলে। ঐখোয়গী অহুমশুবা তার্মদা, মসি সুপরফাস্ত স্পিৎকা লোয়ননা মাঙলোমদা চংশিনগনি”
09 MAR 2024 5:19PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিলিগুরিদা বিকসিত ভারত বিকসিত নোংচুপ বেঙ্গল থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে। মহাক্না থৌরম অসিদা লুপা করোর ৪৫০০ হেনবগী রেল অমসুং লম্বী সেক্তরগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখি।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, চাগী ফজরবা লমদম অসিদা লাকপদা প্রধান মন্ত্রীনা হরাওবা ফোঙদোকখি। ঙসিগী প্রোজেকশিং অসি বিকসিত ৱেস্ত বেঙ্গলগী মাইকৈদা থাংজিনবা অহেনবা খোঙথাংনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নোংচুপ বেঙ্গলগী অৱাংথংবা শরুক অসি অৱাং-নোংপোক্কী থোঙ্গালনি অমসুং য়ুম্নোন্নরিবা লৈবাকশিংগা ললোন-ইতিক পাংথোক্নবা লম্বীশিং ওইরি। মরম অদুনা, রাজ্য অসিগী অৱাংথংবা শরুকশিংগা লোয়ননা নোংচুপ বেঙ্গল চাউখৎহন্নবা সরকারনা মরুওইনা লৌরে। রেল অমসুং লম্বীগী মতমগা চুনবা ম ওংদা শেমগৎপদা তঙাইফদে অমসুং একলাখি-বালুরঘাত, রানিনগর জলপাইগুরি-হালদিবারি অমসুং সিলিগুরি-অলুৱাবারি সেক্সনশিংদা রেল লাইনশিং ইলেক্ত্রিক ফংহনবগী থবক লোইশিল্লে। মসিনা নোর্থ অমসুং সাউথ দিনাজপুর, কুচ বেহার অমসুং জলপাইগুরিগী শরুকশিংদা ত্রেনশিংগী খোঙজেল য়াংখৎলগনি অমসুং সিলিগুরি-সমুকতালা লম্বীনা অনকপা উমংগী শরুকশিংদা পোল্লুসন হন্থরগনি। বারসোই-রাধিকাপুর সেক্সন ইলেক্ত্রিক ফংহনবা অসিনা বিহার অমসুং নোংচুপ বেঙ্গল অনিমক কান্নবা ফংলগনি। রাধিকাপুর অমসুং সিলিগুরিগী মরক্তা অনৌবা ত্রেন চেন্নবা লমথারে। নোংচুপ বেঙ্গলদা রেলৱেজ ফগৎহনবা অসিনা চাউখৎ-থৌরাংগী অনৌবা খুদোংচাবশিং পীগনি অমসুং মীচম মীয়ামগী পুন্সি হিংবদা লাইহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী অতৈ মফমশিংগুম লমদম অসিদা ত্রেনশিং খোঙজেল চপ মানরে অমসুং অনৌবা অয়াংবা ত্রেনশিং চেনবা হৌদোক্লে। মিতালি এক্সপ্রেসনা নিউ জলপাইগুরিদগী ধাক কেন্ত ফাওবা চেন্দুনা বাংলাদেসগা রেল কন্নেক্তিবিতি লৈরে অমসুং বাংলাদেস সরকারগা খুৎশম্নদুনা রাধিকাপুর স্তেসন য়ৌরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নিংতম্বা ফংলবা মতুং চহি কয়া ভারতকী নোংপোক থংবা শরুক মীরাইদুনা থমখি। ঐখোয়গী সরকারনা নোংপোক ভারত লৈবাক অসিগী গ্রোথ ইঞ্জিন ওইনা খন্নরি। মরম অদুনা লমদম অসিদা লম্বী-থোং ফগৎনবা মমাঙদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা শেন থাদরে। নোংচুপ বেঙ্গলগী চহিগী রেলৱে বজেত লুপা করোর ৪০০০ ওইরম্বা অদু হৌজিক করোর ১৪,০০০দা হেনগৎলে। নোর্থ বেঙ্গলদগী গুৱাহাতি ফাওবা সেমি হায়-স্পিৎ বন্দে ভারত ত্রেন চেল্লে অমসুং অমৃত ভারত স্তেন ৫০০ অমুক হন্না শেমগৎনবা খনগৎপদা হাওরা অমসুং সিলিগুরি য়াওরে। চহি ১০ অসিদা, ঐখোয়না পেসেঞ্জরদগী হৌরগা এক্সপ্রেস স্পিৎ ফাওবগী রেলৱেগী চাউখৎ-থৌরাং পায়খৎলে। ঐখোয়গী অহুমশুবা তার্মদা, মসি সুপরফাস্ত স্পিৎকা লোয়ননা মাঙলোমদা চংশিনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অৱাংথংবা নোংচুপ বেঙ্গলদা লুপা করোর ৩০০০ হেনবগী লম্বীগী প্রোজেক অনি শঙ্গারে। এন.ঐচ-২৭গী ঘোসপুকুর-ধুপগুরি সেক্সন লেন মরি ওইহনবা অমসুং এন.ঐচ-২৭দা ইস্লামপুর বাইপাস লেন মরি ওইহনবা অসিনা জলপাইগুরি, সিলিগুরি অমসুং মাইনাগুরি সহরশিংদা মী চিনবা হন্থহনগনি অমসুং সিলিগুরি, জলপাইগুরি অমসুং অলিপুরদুৱার লমদমশিংদা লম্বী-থোংগী হেন্না ফবা খুদোংচাবশিং ফংহনগনি। দুৱার, দর্জিলিং, গেঙতোক অমসুং মিরিকগুম্বা লমকোয়ফমশিং য়ৌবা লাইহল্লগনি। মসিনা লমদম অসিদা ললোন-ইতিক, উদোগ অমসুং চা থাফমশিং হেন্না চাউখৎহল্লগনি।
লোইশিল্লকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নোংচুপ বেঙ্গল চাউখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা থবক খুদিংমক পায়খৎলে অমসুং ঙসিগী প্রোজেকশিং অসিগীদমক মীয়ামদা হরাওবা ফোঙদোকচরি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা নোংচুপ বেঙ্গলগী রাজ্যপাল শ্রী সি.ভি অনন্দ বোস, কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিসিথ প্রামিক অমসুং এম.পি শ্রী রাজু বিস্তা অমসুং অতোপ্পা এম.পিশিং অমসুং এম.এল.এশিং য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
নোর্থ বেঙ্গল অমসুং অনকপা মফমশিং কান্নবা পীগদবা রেল লাইনশিং মৈ ফংহনবগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। প্রোজেকশিংগী মনুংদা ইকলাখি-বালুরঘাত সেক্সন; বারসোই-রাধিকাপুর সেক্সন; রানিগঞ্জ জলপাইগুরি-হালদিবারি সেক্সন; সিলিগুরি-অলুবারি সেক্সন ভাইয়া বাগদোগ্রা অমসুং সিলিগুরি-সিবোক-অলিপুরদুৱার জঙ্কসন-সামুকতালা(অলিপুরদুয়ার জঙ্কসন-নিউ কুচ বেহার য়াওনা) সেক্সন য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখিবা মরুওইবা রেলৱে প্রোজেকশিংগী মনুংদা মনিগ্রাম-নিমিতা সেক্সনদা রেলৱে লাইন দবল ওইহনবা অমসুং নিউ জলপাইগুরিদা ইলেক্ত্রোনিক ইন্তরলোক্কিং য়াওনা অম্বারি ফালাকাতা-অলুবারিদা ওতোমেতিক শিগ্নেল্লিং য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা সিলিগুরি অমসুং রাধিকাপুরদা অনৌবা পেসেঞ্জর ত্রেন অমশু লমথাগনি। হায়রিবা রেল প্রোজেকশিং অসিনা রেল কন্নেক্তিবি ফগৎহনগনি, ফ্রেদ পুথোক-পুশিন লৈহনগনি অমসুং লমদম অসিদা থবক ফংবা অমসুং শেন-থুম চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নোংচুপ বেঙ্গলদা লুপা করোর ৩,১০০ রোমগী নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক অনি শঙ্গাখি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা এন.ঐচ-২৭গী ঘোসপুকুর-ধুপগুরি সেক্সন লেন মরি ওইহনবা অমসুং এন.ঐচ-২৭দা ইস্লামপুর বাইপাস লেন মরি ওইহনবা য়াওরি। ঘোসপুকুর-ধুপগুরি সেক্সন অসি নোংপোক ভারতকা ভারতকী অতৈ মফমশিংগা শম্নবা নোর্থ-সাউথ ত্রান্সপোর্ত কোরিদোরগী শরুকনি। সেক্সন অসি লেন মরি ওইহনবা অসিনা নোর্থ বেঙ্গল অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমশিংগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন হেন্না নুংঙাইহনগনি। ইস্লামপুর বাইপাস লেন মরি ওইহনবা অসিনা ইস্লামপুর তাউন মী চিনবা হন্থহনবদা মতেং পাংগনি। লম্বীগী প্রোজেকশিং অসিনা লমদম অসিদা উদোগ অমসুং শেন-থুম চাউখৎহনবদা ইনোৎ পীগনি।

Prime Minister's Office
PM addresses ‘Viksit Bharat Viksit West Bengal’ program in Siliguri, West Bengal
Inaugurates and dedicates to nation multiple projects of rail and road sector worth more than Rs 4500 crores in West Bengal
Dedicates to nation multiple projects of electrification of rail lines and several other important railway projects
Flags off new passenger train service between Siliguri and Radhikapur
Inaugurates two National Highway projects worth Rs 3,100 crores
“Today’s projects are one more step towards Viksit West Bengal”
“Our government considers Eastern India the growth engine of the nation”
“In these 10 years, we have taken the railways development from passenger to express speed. In our third term, this will move forward at superfast speed”
09 MAR 2024 5:19PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed ‘Viksit Bharat Viksit West Bengal’ program in Siliguri, West Bengal today. He inaugurated and dedicated to the nation multiple projects of rail and road sector worth more than Rs 4500 crores in West Bengal.
Speaking on the occasion, the Prime Minister expressed happiness to be present in the beautiful land of tea. He called today’s projects another step towards Viksit West Bengal.
The Prime Minister underlined that the Northern part of West Bengal is the gateway to the Northeast and also provides trade channels with neighbouring countries. Therefore, the Prime Minister said, the development of West Bengal along with the state’s Northern part has been the government’s priority. He emphasized the need for modernized rail and road infrastructure and mentioned the completion of work on the electrification of rail lines on Eklakhi - Balurghat, Raninagar Jalpaiguri - Haldibari and Siliguri - Aluabari sections which will increase the speed of trains in the areas of North and South Dinajpur, Cooch Behar and Jalpaiguri, while the Siliguri - Samuktala route will reduce pollution in the nearing forest areas. The electrification of Barsoi - Radhikapur section will benefit both Bihar and West Bengal, he said. Referring to the flagging off of new train service between Radhikapur and Siliguri, PM Modi said that the strengthening of railways in West Bengal will give momentum to new possibilities of development and make lives easier for the common people
The Prime Minister said that the government is committed to maintaining the same speed of trains in the region as the rest of India and modern fast trains are being launched. He mentioned rail connectivity with Bangladesh as Mitali Express is running from New Jalpaiguri to Dhaka Cantt and connectivity is being extended up to Radhikapur station in collaboration with Bangladesh Government.
Recalling the neglect of the interests of eastern India in the decades after Independence, the Prime Minister said that the current government considers eastern India the growth engine of the nation. That is why unprecedented investment is being made to improve connectivity in the region. The Prime Minister stated that the annual average railway budget for West Bengal which was just 4,000 crore rupees has now risen to Rs 14,000 crore. The Prime Minister talked about semi high-speed Vande Bharat train from North Bengal to Guwahati and Howrah and the inclusion of Siliguri station in the 500 Amrit Bharat stations which have been taken up for upgradation. “In these 10 years, we have taken the railways development from passenger to express speed. In our third term this will move forward at superfast speed”, PM Modi said.
The Prime Minister spoke about the inauguration of two road projects worth more than Rs 3,000 crores in Northern West Bengal. He said that four laning of Ghoshpukur - Dhupguri Section of NH 27 and four-lane Islampur Bypass will reduce traffic jams in the cities of Jalpaiguri, Siliguri and Mainaguri while also providing better connectivity to the regions of Siliguri, Jalpaiguri and Alipurduar. “Reaching tourist destinations such as Duar, Darjeeling, Gangtok and Mirik will become easier”, PM Modi said, noting that it will also encourage trade, industry and the tea gardens of the region.
Concluding the address, the Prime Minister said that the central government is making all efforts for the development of West Bengal and congratulated the citizens for the development projects of today.
Governor of West Bengal, Shri C V Ananda Bose, Union Minister of States, Shri Nisith Pramanik and Members of Parliament, Shri Raju Bista were present on the occasion among other Members of Parliament and Legislative Assembly.
Background
The Prime Minister dedicated to the nation multiple projects of electrification of rail lines benefiting the people of North Bengal and nearby regions. The projects include Eklakhi - Balurghat section; Barsoi - Radhikapur section; Raninagar Jalpaiguri - Haldibari section; Siliguri - Aluabari section via Bagdogra and Siliguri – Sivok – Alipurduar Jn – Samuktala (including Alipurduar Jn – New Cooch Behar) section.
The Prime Minister also dedicated other important railway projects including the project for doubling of railway line in Manigram - Nimtita section; and automatic block signaling in Ambari Falakata - Aluabari including electronic Interlocking in New Jalpaiguri. The Prime Minister also flagged off a new passenger train service between Siliguri and Radhikapur. These rail projects will improve rail connectivity, facilitate freight movement and contribute to employment generation and economic growth in the region.
The Prime Minister inaugurated two National Highway projects worth Rs. 3,100 crores in West Bengal. The projects include four-lane Ghoshpukur - Dhupguri Section of NH 27 and four-lane Islampur Bypass on NH 27. The Ghoshpukur - Dhupguri Section is part of the North-South transport corridor connecting Eastern India with the rest of the country. The four laning of this section will lead to seamless connectivity between North Bengal & North-Eastern regions. The four-lane Islampur Bypass will help in reducing traffic congestion in Islampur town. The road projects will also provide impetus to industrial & economic growth in the region.