ৰাষ্ট্ৰপতি সচিবালয়
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় নাৰী দিৱসৰ প্ৰাকমুহূৰ্তত ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতি দ্ৰৌপদী মূৰ্মুৰ বাৰ্তা
07 MAR 2024 6:44PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী দ্ৰৌপদী মূৰ্মুৱে ৮ মাৰ্চত উদযাপন কৰা আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় নাৰী দিৱসৰ প্ৰাকমুহূৰ্তত তেওঁৰ বাৰ্তাত কৈছে:-
"আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় নাৰী দিৱস উপলক্ষে মই সকলো নাগৰিক, বিশেষকৈ মহিলাসকলক আন্তৰিক অভিনন্দন আৰু শুভেচ্ছা জনাইছোঁ।
এই দিৱস মহিলাসকলৰ সাফল্য, লিংগ সমতা আৰু নাৰী অধিকাৰৰ বিষয়ে সজাগতা বৃদ্ধিৰ ক্ষেত্ৰত কৰা প্ৰচেষ্টাক স্বীকৃতি দিয়াৰ বাবে সমৰ্পিত। ইয়াৰ উপৰিও নাৰীক সমান সুযোগ প্ৰদান আৰু জীৱনৰ সকলো ক্ষেত্ৰতে সবলীকৰণৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হৈছে। আজিও মহিলাসকলে বহু প্ৰত্যাহ্বানৰ সন্মুখীন হয় যিবোৰ আমি মোকাবিলা কৰিব লাগিব।
বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তিৰ পৰা আৰম্ভ কৰি চিকিৎসা, মহাকাশ, সশস্ত্ৰ বাহিনী, ক্ৰীড়া সকলো ক্ষেত্ৰতে মহিলাসকলে নতুন মাপকাঠী নিৰ্ধাৰণ কৰিছে। এইবাৰৰ গণৰাজ্য দিৱসৰ পেৰেডৰ সময়তো মহিলা শক্তি আৰু নেতৃত্বৰ উল্লেখযোগ্য প্ৰদৰ্শনৰ আভাস দেখা পোৱা গৈছে।
নাৰী দিৱস উদযাপনৰ সফলতা কামনা কৰি সকলো মহিলাৰ উজ্জ্বল ভৱিষ্যতৰ বাবে শুভেচ্ছা জনাইছোঁ”।

President's Secretariat
PRESIDENT OF INDIA’S MESSAGE ON THE EVE OF INTERNATIONAL WOMEN’S DAY
07 MAR 2024 6:44PM by PIB Delhi
The President of India, Smt. Droupadi Murmu, in her message on the eve of International Women’s Day, which is observed every year on March 8, has said :-
“On the occasion of International Women’s Day, I extend my heartiest congratulations and best wishes to all my fellow citizens, especially women.
This day is dedicated to recognise the achievements of women and their efforts in raising awareness about gender equality and women’s rights. It is also an important occasion to emphasize the need to provide equal opportunities for women and empower them in all spheres of life. Even today, women face several challenges which we need to address.
Women are setting new benchmarks in all fields varying from science and technology to medicine, space, armed forces and sports. A glimpse could be seen in the remarkable display of women power and leadership during this year’s Republic Day Parade.
I wish for the success of Women’s Day celebrations and extend my best wishes for the bright future of all women”.
Please click here to see the President's message -