ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫାଦର ଅମିରଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
15 FEB 2024 5:57PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଅପରାହ୍ନରେ ଦୋହା ଠାରେ ଫାଦର ଅମୀର, ମହାମହିମ ହମାଦ ବିନ୍ ଖଲିଫା ଅଲ୍ ଥାନିଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି ।
ଗତ ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ କତାରର ବିକାଶ ପାଇଁ ପଥ ପ୍ରଶସ୍ତ କରିଥିବା ତାଙ୍କ ଦୂରଦର୍ଶୀ ନେତୃତ୍ୱ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଫାଦର ଅମୀରଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଥିଲେ । ଉଭୟ ନେତା ଭାରତ-କତାର ସମ୍ପର୍କ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ।
ଆଞ୍ଚଳିକ ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ବିକାଶ ଉପରେ ଫାଦର ଅମୀରଙ୍କ ଜ୍ଞାନ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ।
ଭାରତ ଓ କତାର ମଧ୍ୟରେ ଅତୁଟ ସମ୍ପର୍କ ରହିଛି, ଯାହା ପାରସ୍ପରିକ ବିଶ୍ୱାସ ଓ ସହଯୋଗ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରତିଫଳିତ ହୋଇଛି ବୋଲି ଫାଦର ଅମୀର ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି। କତାରର ବିକାଶ ଏବଂ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ଭାଗିଦାରୀକୁ ପୋଷଣ କରିବାରେ ଭାରତୀୟ ସମୁଦାୟର ଭୂମିକାକୁ ମଧ୍ୟ ସେ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets the Father Amir
15 FEB 2024 5:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met Father Amir, His Highness Hamad Bin Khalifa Al Thani in Doha today afternoon.
Prime Minister congratulated Father Amir on his visionary leadership that paved the way for Qatar’s development over the past decades. The two leaders held discussions on India-Qatar relations.
Prime Minister conveyed his appreciation for the insightful observations of Father Amir on regional and global developments.
Father Amir affirmed that India and Qatar share an unwavering bond, epitomized by mutual trust and cooperation. He also appreciated the role of Indian community in Qatar’s development and in nourishing the bilateral partnership.