প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইউনাইটেড আৰব এমিৰেটত ভাৰতীয় সমুদায়ৰ কাৰ্যক্ৰম - "আহলান মোদী"ত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তালাপ
13 FEB 2024 11:07PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে সংযুক্ত আৰব আমীৰশ্বাহীত তেওঁৰ সন্মানত আয়োজিত ভাৰতীয় সমুদায়ৰ কাৰ্যক্ৰম ‘আহলান মোদী’ অনুষ্ঠানত ভাষণ দিয়ে। এই অনুষ্ঠানত ৭খন আমীৰাটৰ পৰা ভাৰতীয় প্ৰবাসী লোকে অংশগ্ৰহণ কৰে আৰু ইয়াত সকলো সম্প্ৰদায়ৰ ভাৰতীয় লোকে অংশগ্ৰহণ কৰে। দৰ্শকৰ মাজত আমীৰাটীসকলো অন্তৰ্ভুক্ত আছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে আবুধাবিৰ জায়েদ স্প’ৰ্টছ চিটি ষ্টেডিয়ামত প্ৰৱেশ কৰাৰ লগে লগে ৪০ হাজাৰ দৰ্শকে তেওঁক উষ্ম আদৰণি জনায়। নিজৰ ভাষণত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত আৰু ইউ এ ইৰ মাজত দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক অধিক সুদৃঢ় কৰাৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতীয় প্ৰব্ৰজনকাৰীয়ে আগবঢ়োৱা অৱদান সন্দৰ্ভত নিজৰ মতামত ব্যক্ত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতীয় সমুদায়ৰ প্ৰতি দেখুওৱা দয়া আৰু যত্নৰ বাবে ইউ এ ইৰ শাসক আৰু চৰকাৰক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। বিশেষকৈ, কঠিন কোভিড সময়ত গ্ৰহণ কৰা বিশেষ যত্নৰ কথা উল্লেখ কৰে যেতিয়া ভাৰতীয় প্ৰবাসীসকলক সম্ভৱপৰ সকলো সাহায্য প্ৰদান কৰা হৈছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিগত ১০ বছৰত দেশত যি অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে সেই সন্দৰ্ভতো তেওঁৰ দৃষ্টিভংগী ব্যক্ত কৰে আৰু আস্থা প্ৰকাশ কৰে যে ভাৰতে ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত বিকশিত ভাৰত হোৱাৰ পথত ২০৩০ চনৰ ভিতৰত তৃতীয় বৃহত্তম অৰ্থনীতি হিচাপে পৰিগণিত হ'ব। তেওঁ লগতে কয় যে ভাৰত "বিশ্ববন্ধু" আৰু বিশ্বৰ প্ৰগতি আৰু কল্যাণত অৰিহণা যোগাই আছে।
সংযুক্ত আৰব আমীৰশ্বাহীত প্ৰায় ৩৫ লাখ ভাৰতীয় নাগৰিক থাকে, যি পৃথিৱীত আন ঠাইত থকা ভাৰতীয় নাগৰিকৰ সৰ্বাধিক জনসংখ্যা। এই কাৰ্যক্ৰমক বাস্তৱতে স্মৰণীয় কৰিবলৈ "আহলান মোদী"ৰ প্ৰস্তুতি কেইবামাহৰ পৰা চলি আছিল।

Prime Minister's Office
Prime Minister's interaction at the Indian Community Event - ''AHLAN MODI'' in UAE
13 FEB 2024 11:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the Indian community in the UAE at 'AHLAN MODI', an event organized in his honour by the Indian community in the UAE. The event drew participation from Indian Diaspora from across the 7 Emirates and included Indians from all communities. The audience also included Emiratis.
Prime Minister was greeted with special warmth by the 40000 strong audience as he entered the arena at the Zayed Sports City stadium in Abu Dhabi. In his address, Prime Minister shared his thoughts on the contribution made by the Indian Diaspora to further strengthening bilateral relations between India and the UAE. Prime Minister thanked the Rulers and the Government of the UAE for their graciousness and care shown towards the Indian community. In particular, he mentioned the special care taken during difficult Covid times when Indian diaspora was provided all possible assistance. Prime Minister also shared his vision for the progress achieved by the country in the last 10 years and expressed confidence that India will become the third largest economy by 2030 on its way to becoming a developed country - Viksit Bharat - by 2047. He also dwelt on India being a "Vishwabandhu” and contributing to global progress and well-being.
The UAE is home to about 3.5 million Indian nationals making it the largest population of Indian citizens anywhere in the world. Preparations for "AHLAN MODI” had been going on for several months to make the event truly memorable.